INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Javier Tebas, președintele LaLiga, despre efectele pandemiei de coronavirus: „Anticipăm pierderi de 800 de milioane de euro!”

Javier Tabas a vorbit despre cum va arăta fotbalul în contextul pandemiei de coronavirus // Sursă foto: laliga.com +36   FOTO
Javier Tabas a vorbit despre cum va arăta fotbalul în contextul pandemiei de coronavirus // Sursă foto: laliga.com

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 mai 2020 15:34

Javier Tebas (57 de ani), președintele La Liga, a oferit un interviu pentru Buletinul Informativ al Ligii Profesioniste de Fotbal din România, în care a discutat, printre altele, despre efectele pandemiei de coronavirus în fotbal.

  • „De ce am creat Buletinul Informativ al LPF? Răspunsul meu este cât se poate de concis: Buletinul LPF este un instrument care ne permite să circulăm ideile pe care vrem să le transformăm în reguli, explicându-le tuturor stakeholderilor de ce sunt bune. Consider că este esențial să fim pe aceeași linie când vine vorba de obiective și rezultate”, scrie în introducere Justin Ștefan, secretar general LPF.

Tebas estimează pierderi uriașe pentru următorul sezon din Spania, din cauza faptului că acesta ar urmă să se dispute, cel mai probabil, cu tribunele goale. De asemenea, Javier a vorbit despre modul în care vor evolua transferurile în perioada următoare.

Javier Tebas, președinte La Liga: „Anticipăm pierderi de aproximativ 800 de milioane de euro”

„Da, ne adaptăm la orice. Este absolut evident că trebuie să diminuam masa salarială în sezonul viitor. Deja efectele pandemiei COVID-19 se vor resimți și în sezonul următor, presupunând că vom juca tot cu porțile închise, iar în această variantă anticipăm pierderi de aproximativ 800 de milioane de euro. 

Esențial este să ne gândim macar la perioada de transferuri, să fie una normală. Noi credem că prețurile transferurilor vor scădea, vor fi mai degrabă schimburi de jucători, dar asta va fi, cred, cea mai bună variantă pentru a salva finanțele cluburilor. Nu există bani care să intre în industria fotbalului”, a declarat Tebas, pentru LPF.

Revine La Liga?

Javier Aguirre (61 de ani), antrenorul lui Leganes, a dezvăluit data la care se va relua sezonul din La Liga.

„Am o știre de ultimă oră. Avem datele pentru reluarea La Liga. Vom începe pe 20 iunie și vom termina pe 26 iulie. Meciurile se vor juca miercuri, joi, sâmbătă și duminică. Suntem foarte fericiți. Ne vom întoarce la antrenamente, după ce testele de coronavirus au ieșit negative", a declarat Aguirre, potrivit Marca.

11 partidemai au de disputat echipele din La Liga în acest sezon

FOTO Fotbaliștii de la Real Madrid și Barcelona, testați pentru COVID-19

+32 FOTO
  • Sursă foto: realmadrid.com & fcbarcelona.com

VIDEO Bundesliga revine într-o săptămână

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Metoda revoluționară prin care pot fi testați fotbaliștii: o ceașcă de cafea pusă la 5 centimetri de față

Este iar panică în Serie A: Opt jucători au fost depistați pozitiv cu coronavirus

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează