INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Laporta spune că Barcelona este nevinovată în „cazul Negreira”: „Vom demonstra acest lucru. Mulți vor trebui să-și ceară scuze”

Joan Laporta (60 de ani), președintele celor de la FC Barcelona, spune că gruparea pe care o conduce este nevinovată, după ce zilele trecute formația de pe Camp Nou a fost pusă oficial sub acuzare de justiția spaniolă pentru corupție în cazul „Negreira”.
Joan Laporta (60 de ani), președintele celor de la FC Barcelona, spune că gruparea pe care o conduce este nevinovată, după ce zilele trecute formația de pe Camp Nou a fost pusă oficial sub acuzare de justiția spaniolă pentru corupție în cazul „Negreira”.

Articol de - Publicat duminica, 12 martie 2023 21:40 / Actualizat duminica, 12 martie 2023 22:21

Joan Laporta (60 de ani), președintele celor de la FC Barcelona, spune că gruparea pe care o conduce este nevinovată, după ce zilele trecute a fost pusă oficial sub acuzare de justiția spaniolă pentru corupție în cazul „Negreira”. 

Oficialul liderului la zi din La Liga îi îndeamnă la calm pe fanii catalanilor.

Moment tensionat la Arena Națională, înainte de FCSB - Sepsi: „Vezi cum vorbești!” » A fost nevoie de intervenția lui Laszlo Dioszegi
FCSB - Sepsi
Moment tensionat la Arena Națională, înainte de FCSB - Sepsi: „Vezi cum vorbești!” » A fost nevoie de intervenția lui Laszlo Dioszegi

Joan Laporta, președinte FC Barcelona: „Barça este nevinovată în cazul Negreira”

„Cules (n.r. - fanii lui FC Barcelona), fiți calmi. Clubul FC Barcelona este nevinovat și este, de asemenea, victima unei campanii împotriva onoarei acestei echipe. 

Vom apăra fără îndoială clubul FC Barcelona și vom demonstra că acesta este nevinovat. Mulți vor trebui să ne ceară scuze după aceea”, a postat Joan Laporta, pe contul personal de Twitter, potrivit cotidianului spaniol Sport.es.

„Cazul Negreira" îngrijorează Spania, după ce s-a aflat că fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (CTA) a primit 6,7 milioane de euro din partea Barcelonei în perioada 2001-2018. 

El Mundo, cotidianul care a făcut cele mai multe dezvăluiri legate de acest dosar, a mai descoperit un mesaj compromițător. 

În 2020, la sfârșitul sezonului, primul afectat de pandemie, câștigat de Real Madrid și în care liderii clubului blaugrana au contestat deseori sistemul VAR, Negreira le-a scris catalanilor:

  • „Pot să vă ajut cu VAR. Ar fi fost mai bine cu mine. Dacă vă interesează, contactați-mă!”

Barcelona riscă excluderea din Champions League! 

Dacă UEFA va considera că Barcelona aduce un prejudiciu de imagine Ligii Campionilor, o va exclude din competiție în sezonul viitor, notează Marca.

UEFA ar putea lua decizia înainte de finalizarea anchetei de corupție a justiției spaniole. Deși, din punct de vedere sportiv fapta s-a prescris, echipa „blaugrana” poate avea de suferit pe teren. Mai exact, să fie exclusă din Champions League din cauza prejudiciului de imagine adus competiției. 

Ancheta Tribunalului din Barcelona o vizează pe Barcelona ca entitate juridică, precum și pe foștii președinți Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell. 

Conform articolului 4, litera „g” din regulamentul Champions League, Europa League și Conference League, echipele sunt excluse dacă se dovedește că au participat la alterarea rezultatelor.

Potrivit Marca, UEFA a cerut informații suplimentare despre cazul Barcelonei în urmă cu mai multe zile, înainte să fie pusă oficial sub acuzare. 

VIDEO. Rezumat: FC Barcelona - Valencia 1-0

Citește și: 

Lionel Messi, un nou record uluitor » Primul jucător din istoria fotbalului care atinge această bornă

Reghecampf a câștigat din nou » Serie impresionantă de invicibilitate în campionat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mafa
mafa  •  13 Martie 2023, 00:51

Biroul de axocatura a lui Laporta se va umple de bani !!!...banuiesc ca ei vor apara in instanta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează