INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

O legendă a „cormoranilor” toarnă gaz peste foc în scandalul rasist: „Dacă Klopp ar fi fost negru, Liverpool l-ar fi dat afară după două sezoane”

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp

Articol de - Publicat sambata, 14 noiembrie 2020 11:25 / Actualizat sambata, 14 noiembrie 2020 11:35

Fostul atacant John Barnes (57 de ani) toarnă gaz pe foc, în scandalul rasist care a dus la demisia președintelui fedrației engleze.

Noul scandal rasist iscat în Anglia din cauza unor vorbe scăpate de președintele federației care au lezat jucătorii de culoare, a luat amploare după ce în discuție s-a implicat John Barnes. 

Fostul atacant al lui Liverpool a comentat situația la microfonul postului de radio PlayOJO: "S-ar putea lua toate măsurile, dar până când nu se va schimba percepția generală nimic nu se va întâmpla".

"Lampard e doar o excepție"

Ex-internaționalul englez (79 de selecții și 11 goluri), acum în vârstă de 57 de ani, l-a dat exemplu pe Jurgen Klopp: „Cât succes a avut el cu adevărat în primele două sezoane la Liverpool, dacă a fost la 25 de puncte de primul loc? Dar clubul a crezut că el e omul potrivit. În alte circumstanțe, și-ar fi pierdut slujba. Dacă ar fi fost negru, îl dădeau afară, nu conta că era englez! Echipele din Top 6 nu vor avea un manager englez alb. Da, cineva l-ar menționa pe Frank Lampard, numai că el se bazează pe o legătură specială cu Chelsea, altfel nu ar fi ajuns la conducerea The Blues".

A demisionat și de la FIFA

Greg Clarke a fost obligat să renunțe la președinția FA, din cauza expresiei "fotbalişti coloraţi", în timp ce vorbea despre abuzul rasist al jucătorilor de către "trolli" (provocatori) pe reţelele sociale, într-o videoaudiere în faţa Comisiei pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS) a Camerei Comunelor. Acesta a renunțat ulterior și la funcția de vicepreședinte FIFA.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL: 

Columbia - Uruguay 0-3. Cea mai severă înfrângere acasă în 82 de ani! Celestii au făcut show la Barranquilla

Mo Salah are coronavirus după ce a dansat în mulțime la nunta fratelui său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dragdim
dragdim  •  14 Noiembrie 2020, 15:52

Criteriile după care se numesc antrenorii sunt competentă, experiența și compatibilitatea cu proiectul clubului respectiv, culoarea pielii nu cred ca este printre ele. Nea Ăsta e prost tare, 30 de ani Liverpool nu a câștigat campionatul cu tot felul de antrenori și a venit Klopp și le-a arătat cum se face. Se poate observa cât de buni sunt englezii la nivel de naționala și cât succes au cu antrenori și jucatori autohtoni de toate culorile.

amicu
amicu  •  14 Noiembrie 2020, 14:40

Adevărata problema a naționalelor, la toate sporturile, este faptul că sportivii nativi devin minoritari. Naționalele sunt acaparate de către tot felul de "naționalizați" așa cum văd că se tot insista la națională României și au făcut prostia cu Camora (un jucător de duzină, dar care trebuia să creeze un precedent)

amicu
amicu  •  14 Noiembrie 2020, 14:38

Mai lasati-ne cu rasismul vostru. Au ajuns naționalele să aibă mai mulți jucători de culoare decât jucători nativi și voi vorbiți despre rasism? Păi dacă și ungurii au jucători de culoare, ce mai comentați de rasism?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează