INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Fostul atacant de la Valencia și Benfica, reținut pe aeroportul din Lisabona cu ajutorul Interpolului!

Jonas, la meciul de retragere, în 2019 // foto: Imago Images
Jonas, la meciul de retragere, în 2019 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 10:38 / Actualizat marti, 31 mai 2022 11:40

Jonas Goncalves Oliveira (38 de ani), fost atacant la echipe precum Valencia și Benfica, a fost reținut luni seara pe aeroportul din Lisabona. El se numără printre inculpații în dosarul „Ofsaid”, alături de alți fotbaliști, impresari și intermediari suspectați de fraudă fiscală și spălare de bani.

Brazilianul Jonas, retras din activitate în 2019 după 5 ani plini de succes la Benfica, a fost reținut luni seara pe aeroportul din Lisabona, scrie publicația portugheză A Bola, care citează CMTV.

El a fost reținut în urma unei alerte a sistemului de securitate, întrucât Interpolul avea un mandat pentru localizarea lui.

România a jucat un amical pe Giulești » Marcatorii, echipele folosite de Iordănescu + A venit cu tactica de la FCSB
AMICAL
România a jucat un amical pe Giulești » Marcatorii, echipele folosite de Iordănescu + A venit cu tactica de la FCSB

Jonas, printre inculpații dintr-un dosar cu privire la suspiciuni de fraudă fiscală și spălare de bani

Jonas a fost reținut de reprezentanții Serviciului de Externe și Frontieră și ulterior confruntat de doi inspectori fiscali. El se numără printre inculpații din dosarul „Ofsaid”, alături de alte 47 de persoane fizice și juridice.

Acuzațiile din respectivul caz au legătură cu 34 de contracte încheiate în campionatul portughez. Pe lângă cel dintre Jonas și Benfica sunt vizate și contractele lui Danilo Pereira (în prezent la PSG) cu Porto, și Bruno Cesar (actual Penafiel) cu Sporting CP.

Ce suspectează Fiscul portughez? „Practicarea unor fapte susceptibile de a include infracțiuni de evaziune fiscală calificată și spălare de bani”. Prejudiciul s-ar ridica la 15 milioane de euro!

Momentan, Jonas a primit cea mai ușoară pedeapsă, așa-numitul „termen de identitate și ședere” în Portugalia. O măsură de constrângere, care stabilește următoarele obligații pentru inculpat:

  • Identificarea sa și a domiciliului său; 
  • Obligația de a nu-și schimba domiciliul sau de a lipsi de la domiciliu mai mult de 5 zile fără a comunica unde poate fi găsit; 
  • Obligația de a se prezenta în fața autorităților competente și de a sta la dispoziție acestora ori de câte ori este citat.

De 4 ori campion al Portugaliei alături de Benfica, Jonas a avut cei mai buni ani ai carierei între 2014 și 2019. În tricoul lusitanilor a înscris 137 de goluri în 183 de meciuri. 

Randamentul său a fost decent și la Valencia (2011-2014): 50 de goluri în 156 de partide.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Oliver Kahn, discurs dur la adresa lui Lewandowski, după ce polonezul a anunțat că nu mai rămâne la Bayern: „Cu astfel de declarații publice nu ajungi nicăieri”

O legendă a fotbalului ceh recunoaște că Sparta Praga a greșit față de Florin Niță: „Poate ar fi trebuit să mă implic personal”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează