INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

O legendă a fotbalului ceh recunoaște că Sparta Praga a greșit față de Florin Niță: „Poate ar fi trebuit să mă implic personal”

Florin Niță , Foto: Imago Images
Florin Niță , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2022 09:50 / Actualizat marti, 31 mai 2022 10:31

Florin Niță (34 de ani) a venit la lot fără să fi jucat nici măcar un meci în ultimele șase luni la Sparta Praga. „Ieșirea lui Niță a afectat echipa. Am plătit pentru acea eroare”, a declarat Tomas Rosicky, directorul sportiv al Spartei.

Niță a fost titular indiscutabil la Sparta în sezonul 2020-2021 și în prima parte a stagiunii trecute. După o înfrângere, 0-4 cu Slovacko, pe 21 noiembrie, ruptură! Goalkeeperul a trecut pe bancă. 

România a jucat un amical pe Giulești » Marcatorii, echipele folosite de Iordănescu + A venit cu tactica de la FCSB
AMICAL
România a jucat un amical pe Giulești » Marcatorii, echipele folosite de Iordănescu + A venit cu tactica de la FCSB

Interviul lui Florin Niță în Gazetă l-a înfuriat pe antrenor 

Ulterior, în decembrie, când a fost ales „Fotbalistul anului”, „tricolorul” a dat un interviu incendiar în Gazetă, spunând ce avea pe suflet împotriva antrenorului Vrba. 

„Am încercat să vorbesc cu oamenii la club, să aflu de ce nu mai joc. Poate nu îi place de fața mea sau poate nu fac ceva bine în meciuri, în antrenamente... Nu am aflat!”, afirma el, protestând: „Mă gândesc să plec, pentru că nu mă simt respectat și nici apreciat. Sunt sută la sută sigur că dacă era un alt portar, de naționalitate cehă, nu îi spunea absolut nimeni ceva despre acel meci”. 

23 de meciuria jucat Florin Niță la Sparta Praga, toate în prima parte a sezonului recent încheiat

Declarația lui a fost preluată și în presa pragheză, tehnicianul s-a înfuriat și, din acel moment, Niță nu a mai jucat niciun minut în meciurile oficiale. De multe ori, nu a mai prins nici lotul. 

Dinamo se înscrie în regula-faliment » Uluitor ce s-a întâmplat cu cele 18 echipe care erau în Liga 1 acum 10 ani! O singură excepție
Dinamo în Liga 2
Dinamo se înscrie în regula-faliment » Uluitor ce s-a întâmplat cu cele 18 echipe care erau în Liga 1 acum 10 ani! O singură excepție

Tomas Rosicky: „Poate ar fi trebuit să mă implic în cazul Florin Niță” 

Acum, după ce Pavel Vrba a părăsit formația vișinie, chiar directorul sportiv al Spartei, fostul mare internațional ceh Tomas Rosicky, recunoaște că trecerea lui Niță pe linie moartă a fost o eroare.

2023este anul în care expiră contractul portarului la clubul ceh; Niță e la Sparta din ianuarie 2018

„Sigur, nu a fost o decizie bună. Ieșirea lui Niță a afectat echipa. Privind retrospectiv, realizez că am plătit pentru acea greșeală”, a admis el în interviul pentru cotidianul Blesk. „Poate ar fi trebuit să mă implic în acest caz. Dar, în percepția mea, antrenorul alege jucătorii și el e singurul care decide asupra echipei”. 

O legendă a fotbalului ceh recunoaște că Sparta Praga a greșit față de Florin Niță: „Poate ar fi trebuit să mă implic personal”
Florin Niță , Foto: Imago Images

Niță, 34 de ani, e numărul 1 al naționalei și la startul acestei campanii, în Liga Națiunilor, însă nu a mai jucat nicio partidă de peste șase luni. 

Edi Iordănescu a anunțat lotul complet pentru meciurile din Liga Națiunilor

Selecționerul Edward Iordănescu a anunțat lotul final pentru primele meciuri oficiale pe banca României.

  • Între 4 și 14 iunie, România va juca 4 partide în grupa din Liga Națiunilor: Muntenegru (d), Bosnia (d), Finlanda (a), Muntenegru (a)

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0),
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0),  Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)
  • ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Messi despre huiduielile fanilor de la PSG, săgeți spre Real Madrid și un moment incredibil legat de Maradona: „Nu mi se întâmplase niciodată!”

PSG a transferat un fotbalist cu 40 de milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează