INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AJAX AMSTERDAM

Jordan Henderson și-a prezentat public scuzele către comunitatea LGBT+ după experiența din Arabia Saudită

Jordan Henderson, la prezentarea oficială în tricoul lui Ajax Amsterdam / Foto: 
AFC Ajax, X (Twitter)
Jordan Henderson, la prezentarea oficială în tricoul lui Ajax Amsterdam / Foto: AFC Ajax, X (Twitter)

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 16:46 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 17:13

Jordan Henderson (33 de ani), mijlocașul central care a semnat recent cu Ajax Amsterdam, și-a prezentat scuzele către comunitatea LGBT+, pentru că a acceptat să joace în Arabia Saudită, țară în care drepturile minorităților sexuale sunt încălcate flagrant.

Henderson a fost aspru criticat pentru că a acceptat transferul la Al-Ettifaq, în urmă cu şase luni, în calitate de jucător liber de contract după despărțirea de Liverpool.

Anunțul lui Ovidiu Burcă, la două luni după plecarea de la Dinamo: „Sunt pregătit”
ANTRENOR
Anunțul lui Ovidiu Burcă, la două luni după plecarea de la Dinamo: „Sunt pregătit”

Jordan Henderson regretă experiența în Arabia Saudită

"Convingerile mele nu s-au schimbat şi nu se vor schimba niciodată", a garantat noul purtător al tricoului cu numărul 6 din tabăra „lăncierilor”. 

El a plecat de la Al-Ettifaq după şase luni şi a semnat pe două sezoane şi jumătate cu Ajax. „Am spus în urmă cu şase luni că, dacă am jignit pe cineva sau dacă oamenii simt că i-am dezamăgit, îmi cer scuze şi îmi voi cere scuze din nou. Nu m-am schimbat ca persoană, nu m-am schimbat niciodată", a mai spus mijlocașul englezul.

Henderson a susținut comunitatea LGBT+ în perioada în care a jucat în Premier League, la Liverpool.

Jordan Henderson, prezentat oficial la Ajax Amsterdam

Jordan Henderson, fostul căpitan al lui Liverpool, a fost prezentat joi oficial la Ajax Amsterdam.

Jordan Henderson și-a prezentat public scuzele către comunitatea LGBT+ după experiența din Arabia Saudită

„Ne doream un mijlocaș experimentat, cu calități de lider. Parțial din cauza accidentărilor din echipă, căutam pe cineva care să poată interveni imediat. Jordan Henderson este acest tip de jucător. Venirea lui înseamnă o îmbunătățire uriașă pentru echipa noastră.

Atât pe teren cât și în afara terenului, un fotbalist de acest calibru este important pentru mulți noștri tineri jucători. Este un jucător internațional englez și a câștigat Liga Campionilor și multe alte premii cu Liverpool. Sunt fericit că este aici și cred că este foarte bine pentru clubul nostru să fie Ajacied de astăzi încolo”, a declarat John van 't Schip, antrenorul lui Ajax.

Plecat de la Liverpool în calitate de căpitan, în vara anului trecut, Jordan Henderson nu s-a acomodat stilului de viață din Arabia Saudită și nici fotbalului din Saudi Pro League.

Adus ca un mare star la Al-Ettifaq, mijlocașul central a reușit 4 pase de gol în 17 apariții din campionatul Arabiei Saudite, o statistică aparent normală pentru postul său, dar sub așteptări raportând-o la CV-ul său.

33de goluri și 61 de pase decisive a reușit Henderson la Liverpool în 492 de meciuri oficiale

Toate trofeele din palmaresul lui Jordan Henderson au fost câștigate în tricoul ”cormoranilor”: Champions League (în sezonul 2018-2019), Premier League (în sezonul 2019-2020), Cupa Angliei (2022), Supercupa Angliei (2023), Campionatul Mondial al Cluburilor (2020), Supercupa Europei (sezonul 2019-2020) și Cupa Ligii Angliei (2012 și 2022).

Sunderland și Coventry City sunt celelalte echipe din cariera internaționalului englez cu 81 de selecții și 3 goluri pentru reprezentativa țării sale.

VIDEO Cu ce meci a deschis ochii în fotbal Adrian Șut: „La internat, țipam, urlam de bucurie, cu toții pentru victoria Stelei cu Ajax”

Citește și: 

Mărturie șocantă de la un episod brutal din Liga 1: „Mi-a fost frică să nu-l omoare pe teren”
GSP LIVE
Mărturie șocantă de la un episod brutal din Liga 1: „Mi-a fost frică să nu-l omoare pe teren”
Juan Bauza, conflict cu fanii Rapidului! Colegii l-au îndepărtat cu greu
FC ”U” Craiova
Juan Bauza, conflict cu fanii Rapidului! Colegii l-au îndepărtat cu greu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
roadghost
roadghost  •  20 Ianuarie 2024, 18:44

Tare, sa ajungi sa iti ceri scuze unor *** si *** pt ca ai vrut sa iti practici meseria intr-o tara care ii recunoaste ca atare!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cirus11
cirus11  •  20 Ianuarie 2024, 18:31

Aia discrimineaza pe absolut toti care nu sunt barbati arabi. Si nici macar, daca sunt arabii care trebuie, de-ai lor, pt ca altfel nu au nicio jena sa calce in picioare si pe egipteni sau marocani. Nu cred ca e cazul de cerut scuze ca mergi acolo cu jobul atata timp cat nu faci propaganda pt sauditi (cum fac destui)

terra.nova
terra.nova  •  20 Ianuarie 2024, 17:21

Absolut penibil

Vezi toate comentariile (3)
Comentează