INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Jose Mourinho la 60 de ani » Ce cadou frumos de la AS Roma! Visează la întoarcerea în Champions!

Jose Mourinho, foto: Imago
Jose Mourinho, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 15:12 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 15:12

Unul dintre cei mai mari antrenori din istorie, portughezul Jose Mourinho, a împlinit astăzi 60 de ani. Cu AS Roma, are cele mai bune rezultate în ianuarie din Serie A și e la granița Top 4.

În vara lui 1992, într-o zi de 7 iulie, Jose Mourinho a intrat oficial în stafful tehnic. Era translator și asistent al lui Bobby Robson la Sporting Lisabona. Avea doar 29 de ani. De atunci, José a avansat mereu, tot mai sus, de la un sezon la altul.

Ivana, dezlănțuită! A lăsat inhibițiile în Maldive și a pozat topless, în cele mai îndrăznețe poziții
MALDIVE
Ivana, dezlănțuită! A lăsat inhibițiile în Maldive și a pozat topless, în cele mai îndrăznețe poziții

Villas-Boas i-a dedicat un proverb japonez lui Jose Mourinho

În septembrie 2000, a avansat ca antrenor principal, la Benfica. Și, de peste 22 de ani, nu s-a mai oprit. Este acolo, în iarbă, la marginea terenului. E acum la a 9-a echipă, a cucerit 26 de trofee, are toate trofeele continentale, Champions (Porto 2004, Inter 2010), Europa League (Porto 2003, Man. United 2017) și Conference (Roma 2022). A devenit pur și simplu Mou. Unic. Inconfundabil. Cel mai mare antrenor portughez.

La 30 de ani, era secundul lui Robson la Sporting. La 40, principal la Porto. La 50, era la Real Madrid. La 60, e la AS Roma.

Astăzi, Mourinho a împlinit 60 de ani. André Villas-Boas, cândva discipolul său, ajungând și el tehnician în elita fotbalului, i-a dedicat un proverb japonez: "O zi cu un mare profesor e mai bună decât o mie de zile de studiu intens".

Jose Mourinho, 10 puncte din 12 în 2023

Cel mai frumos cadou e jocul echipei giallorossa în această lună ianuarie. Roma a jucat patru meciuri în debutul lui 2023, obținând trei victorii și un egal:

  • 1-0 cu Bologna (a).
  • 2-2 cu Milan (d).
  • 2-0 cu Fiorentina (a).
  • 2-0 cu Spezia (d).

Zece puncte, mai multe decât oricine în Serie A la începutul anului. Peste Napoli (9), Atalanta (8), Lazio și Inter (7). Și Mourinho a urcat pe locul 5, la granița Top 4 de Champions League. Tot cu 37 de puncte, ca Lazio și Inter (pozițiile 3 și 4), și la un singur punct de Milan (2).

O poate readuce pe Roma în Liga Campionilor, după patru ani. Pentru José, orice este posibil.

100de puncte are José Mourinho cu AS Roma în Serie A. Pe ultimele le-a obținut duminică, la 2-0 cu Spezia

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Erling Haaland, amețitor! A depășit golgheterii ultimelor trei sezoane și e de trei ori mai rapid decât Van Nistelrooy

„Cum să pui o «bombă» în vestiar? E autodistrugere" » Incredibilă imagine la Ajax, provocată de mental coach-ul echipei!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Ianuarie 2023, 18:42

...asa este ...cel mai mare antrenor din lume ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează