INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mourinho, protest contra arbitrilor după înfrângerea cu Lazio: „Au decis acest derby”

Mourinho, protest contra arbitrilor după înfrângerea cu Lazio // sura foto: Imago
Mourinho, protest contra arbitrilor după înfrângerea cu Lazio // sura foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 27 septembrie 2021 13:15 / Actualizat luni, 27 septembrie 2021 14:00

Înfrânt la primul derby jucat cu Roma în Serie A, Jose Mourinho (58 de ani) consideră că echipa sa trebuia să primească un penalty la 0-1 și nu merita să piadă jocul cu Lazio.

Primul Derby della Capitale al sezonului, Lazio - Roma 3-2, a avut de toate pe Olimpico duminică seară. Intensitate, nivel bun, emoții și mai ales polemici legate de arbitraj. Și, cum altfel? În centrul discuțiilor s-a situat Jose Mourinho, care a contestat maniera în care Massimo Guida a fluierat meciul și prestația îndoielnică a VAR-ului. 

„Din păcate, însă, într-un meci fantastic, arbitrajul și VAR-ul nu s-au ridicat la același nivel. Ar fi putut fi 1-1, arbitrul a comis o mare eroare, VAR-ul era... la Coverciano poate. Leiva trebuia să primească al doilea cartonaș galben, ceea ce ar fi schimbat jocul. Pentru un fault similar, Pellegrini a fost eliminat (n.r. etapa trecută)”, s-a plâns The Special One.

„Lazio trebuia să primească cartonaș roșu”

Gazzetta dello Sport a comentat astfel arbitrajul: „Derby complicat pentru Guida. Lazio a făcut 2-0 în minutul 19, dar Roma a protestat pentru contactul în careu dintre Hysaj și Zaniolo. Albanezul a împins puțin și și-a frânat adversarul, un contact care se putea sancționa în teren, nu însă de VAR, pentru că era de competența centralului. 

Guida a optat însă pentru a lăsa jocul să curgă. Puțin după, o situație similară (dar mai puțin evidentă) în careul celălalt, cu arbitrul ce n-a intervenit la duelul Ibanez - Anderson. Adevărata greșeală a lui Guida a fost în minutul 53, când Leiva, deja avertizat, îl lovește cu mâna peste față pe Mhitaryan și nu primește roșu. 

Apoi, în minutul 68, penaltyul pentru Roma, Akpa Akpro a atins cu genunchiul piciorul lui Zaniolo în momentul șutului, și VAR a confirmat”.

De două ori 11 metri

Corriere dello Sport a avut opinie contrară: „Probabil Guida a fost cel mai slab de pe teren. Două au fost episoadele care i-au afectat prestația într-o manieră incontestabilă. 

 Pentru că dacă la penaltyul dat Romei nu a fost, cel cu Hysaj la Zaniolo a fost de două ori. O decizie luată în compensație. Impardonabilă neintervenția lui Irrati din camera VAR”.

VIDEO Dezvăluirile lui Mutu despre „Cazul Cocaina”: „Mourinho nu era nebun să facă asta!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Efect de domino » Transferul lui Ianis Hagi la AS Roma ar duce la plecarea atacantului de la Real Madrid

Conflict de lux la Manchester United înainte de partida din Liga Campionilor! De la ce a pornit totul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
457961185625445
Marian Manolache  •  27 Septembrie 2021, 17:16

Marele Mourinho la fel ca alt mare antrenor o da in arbitri,prima oara trebuia eliminat portarul Romei la golul lui Savici. Dar deh...asta nu conteaza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează