INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Jose Mourinho s-a calificat în prima finală cu Tottenham

Jose Mourinho alături de Heung-Min Son și Moussa Sissoko FOTO Imago
Jose Mourinho alături de Heung-Min Son și Moussa Sissoko FOTO Imago

Articol de - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 10:34 / Actualizat miercuri, 06 ianuarie 2021 10:58

Tottenham s-a calificat în ultimul act al Cupei Ligii Angliei, după 2-0 cu Brentford, iar Jose Mourinho se pregătește de prima finală cu formația din nordul Londrei și de a 16-a din carieră. 

Moussa Sissoko a deschis scorul în minutul 12, cu o lovitură de cap, și a marcat primul său gol după o pauză de un an. Ultima dată când a punctat mijlocașul francez a fost în decembrie 2019, când a închis tabela în victoria cu 5-0 contra celor de la Burnley. Heung-Min Son a decis soarta calificării în minutul 70, după ce a înscris din pasa lui Tanguy Ndombele.

Jose Mourinho s-a calificat în prima finală cu Tottenham
FOTO Imago

Formația pregătită de Jose Mourinho se va duela în finală cu câștigătoarea din această seară dintre Manchester United și Manchester City. Tottenham a câștigat ultimul trofeu din istorie în sezonul 2007/08, sub comanda lui Juande Ramos, când s-a impus în prelungiri în fața rivalilor de pe Stamford Bridge, cu scorul de 2-1, în finala Cupei Ligii.

Jose Mourinho, „The Special One” și în finale

Jose Mourinho este la al doilea sezon pe banca lui Tottenham și se află la prima finală alături de formația din nordul Londrei. Pentru portughez va fi a 5-a finală din Cupa Ligii și a 7-a din fotbalul englez. Până acum, „The Special One” este neînvins în ultimul act din Cupa Ligii, câștigând 3 trofee alături de Chelsea și unul cu Manchester United.

Antrenorul de 57 de ani are un palmares impresionant în cariera sa: a câștigat 12 din cele 15 finale disputate, iar ultima finală pierdută a fost în sezonul 2017/18, când Chelsea a câștigat FA Cup, după ce a învins Manchester United cu 1-0.

Palmaresul lui Jose Mourinho în finalele din Cupa Ligii

  • Chelsea 3-2 Liverpool - sezonul 2004/05
  • Chelsea 2-1 Arsenal - sezonul 2006/07
  • Chelsea 2-0 Tottenham - sezonul 2014/15
  • Manchester United 3-2 Southampton - sezonul 2016/17

Este o victorie meritată care ne trimite în finală. Sper să nu jucăm pe un Wembley fără spectatori, dar cred că așa va fi. Totuși, sunt foarte fericit. Am mai avut meciuri contra echipelor mari din campionat, dar această finală va fi foarte importantă pentru noi. Se va disputa peste trei luni, dar noi trebuie să ne concentrăm și la celelalte competiții până atunci: FA Cup, Premier League, Europa League, dar când va veni vremea finalei, ne vom lupta pentru trofeu.

Jose Mourinho, antrenor Tottenham

VIDEO. Primul an cu Jose Mourinho pe banca celor de la Tottenham

Citește și alte știri din fotbalul internațional

Colin Bell, legenda lui Manchester City, s-a stins din viață » Gestul fotbaliștilor în memoria sa

PSG începe curățenia în lot după aducerea lui Pochettino » Cei 5 jucători de pe lista neagră

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează