INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - NORVEGIA 3-0

Debut cu „dublă” la 32 de ani. Rezerva care a marcat la primele două atingeri de balon în 107 secunde!

Joselu a făcut show la debutul pentru naționala Spaniei FOTO: Imago
Joselu a făcut show la debutul pentru naționala Spaniei FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 11:22 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 14:16

Spania a învins clar sâmbătă seară, pe teren propriu, pe Norvegia, scor 3-0, într-un meci din grupa A din preliminariile Campionatului European din 2024. Joselu, atacantul lui Espanyol, l-a schimbat pe Morata și a punctat în 82'59" și 84'46", stabilind două recorduri la naționala iberică.

Spania n-a avut probleme la startul preliminariilor Euro 2024 (3-0), deși s-a desprins pe tabelă la Málaga abia spre final în duelul contra Norvegiei, lipsite de Haaland. Eroul serii de pe stadionul „La Rosaleda”, din Malaga, a fost una dintre surprizele noului selecționer Luis de la Fuente. Joselu, atacantul lui Espanyol, a intrat în locul lui Morata, reușind „dubla” cu care a închis tabela, Debutant la 32 de ani, a stabilit mai multe recorduri pentru La Roja:

Singura veste proastă după meciul cu Andorra » Detaliul remarcat de MM Stoica
Andorra - România 0-2
Singura veste proastă după meciul cu Andorra » Detaliul remarcat de MM Stoica
  • este primul fotbalist care debutează din postura de rezervă la naționala Spaniei și punctează de două ori; 
  • cea mai rapidă "dublă" a unui debutant, la 4 minute și 15 secunde de la intrarea în teren. L-a depășit pe Morientes, care a avut nevoie de 5 minute și 40 de secunde;
  • intrat în minutul 81, a punctat cu capul și apoi cu piciorul în doar 107 secunde (82'59" și 84'46"). Altă performanță neatinsă de niciun alt debutant în istoria naționalei;
  • exact 25 de ani trecuseră de când un debutant semna două goluri. A fost Morientes în 1998, într-o partidă cu Suedia.

Joselu: „Nu mai speram să joc”

Joselu, autor a 12 goluri în 23 de partide jucate în acest sezon din LaLiga, este cel mai bun marcator spaniol, din campionat, la egalitate cu Iago Aspas și Borja Iglesias, însă peste Benzema și Morata. La numai 49 de secunde după ce a intrat a avut prima ocazie de a înscrie, dar a ratat. 

„Cred că am răsplătit încrederea antrenorului. Nu mai speram să joc și, mai ales, să și marchez. E o zi de neuitat”, a declarat vârful care o ține pe Espanyol deasupra liniei retrogradării.

Joselu are 4 goluri la U19 și U21

Joselu nu a mai îmbrăcat tricoul roșu al naționalei din 2009, când evolua la selecționata U21 (patru meciuri și un gol). A bifat trei goluri în 11 jocuri și cu reprezentativa U19, dar apoi s-a pierdut pe drum și a așteptat convocarea naționalei mari până acum.

Încă nu-mi vine să cred. Este peste ceea ce-mi puteam dori și asta îmi dă putere să continui. Îi mulțumesc selecționerului pentru tot. Mă simt ca un puști de 18 ani, este formidabil
Joselu, atacant Spania

CITEȘTE ȘI: 

Preliminarii Euro 2024: Elveția a făcut scorul serii, recital Scoția și Spania + Final dramatic în Croația - Țara Galilor

Viorel Moldovan și Florin Răducioiu îl trag la răspundere pe Edi Iordănescu: „Totul era în favoarea ta, dar tu faci schimbări defensive”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
Tudor
Tudor  •  26 Martie 2023, 14:01

Joselu nu avea cum sa îl înlocuiască pe "Morientes"in minutul 81 cu Norvegia în 2023.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  26 Martie 2023, 12:41

Ar fi bun la noi la fc fcsb !! Voi ce ziceti ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează