INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Jucătorul care l-a refuzat pe Becali e acum impresar și e anchetat pentru un comision ilegal de o jumătate de milion » Și pentru un blat!

Fabien Camus, în alb, a fost dorit de Gigi Becali la FCSB în 2006 // FOTO: Guliver/Getty Images
Fabien Camus, în alb, a fost dorit de Gigi Becali la FCSB în 2006 // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 25 octombrie 2018 13:19

Procurorii care anchetează cel mai mare dosar de corupție din fotbalul belgian au arestat miercuri și primul jucător. Fabien Camus, 33 de ani, ultima oară la Mechelen, a fost arestat în scandalul ”Mâinile Curate” și e încarcerat la închisoarea din Lantin.

În 2006, Mihai Stoica a negociat cu Mogi Bayat, la acea vreme director sportiv la Charleroi, încercând să-l aducă la Steaua pe Fabien Camus. El i l-a propus lui Becali, care era dispus să plătească 5 milioane de euro pentru transfer. "N-am vrut să merg", a dezvăluit ulterior mijlocașul.

Acum, și Mogi Bayat, și Fabien Camus sunt în închisoare, inculpați în scandalul corupției din fotbalul belgian. Camus, căruia i s-a încheiat pe 30 iunie contractul cu Mechelen, s-a lăsat de fotbal și a devenit impresar, susține La Dernière Heure. Colaborând și cu Bayat, și cu Dejan Veljkovici, celălalt agent arestat în "Operațiunea Mâinile Curate".

Fostul jucător, în vârstă de 33 de ani, ar fi intermediat în vară împreună cu Bayat transferul lui Anthony Limbombé, de la Bruges la Nantes. Și ar fi primit un comision de 455.000 de euro, printr-o structură fiscală frauduloasă. De aceea, Camus e anchetat pentru spălare de bani și asociere la grup infracțional. Deocamdată, el neagă, dar rămâne după gratii.

Francezul cu 3 selecții la naționala Tunisiei e investigat și pentru blatul Mechelen - Beveren 2-0, din ultima etapă a sezonului trecut. Chiar dacă atunci a fost doar rezervă. 

"Totul e aranjat. Mâncarea a fost comandată"

Impresarul Dejan Veljkovici e principala țintă a anchetatorilor la cele două meciuri trucate din finalul sezonului trecut în Jupiler League (Antwerp - Eupen 2-0 și Mechelen - Beveren 2-0).

Potrivit Het Laatste Nieuws, agentul sârb, care voia să o ajute pe Mechelen să evite retrogradarea, ar fi fost cu cinci zile înaintea ultimului aranjament la birourile companiei de catering a lui Dirk Huyck, președintele lui Beveren. I-ar fi oferit bani și, la plecare, i-ar fi confirmat afacerea lui Thierry Steemans, directorul financiar al lui Mechelen: "Totul e aranjat. Mâncarea a fost comandată". Un mesaj codat pentru blat!

Vezi și:  Cutremur în fotbalul belgian » Capul rețelei de corupție, acuzat de un fost stelist că și-a însușit ilegal o sumă plătită de Becali: “Mi-a luat banii pe la spate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  25 Octombrie 2018, 19:45
Postat de hitman222 pe 25 Octombrie 2018, 10:06

Care Steaua ma,iar intinati memoria Stelei, invelitorilor de peste!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

satyricon
satyricon  •  25 Octombrie 2018, 10:11
Postat de fcsbnuesteaua pe 25 Octombrie 2018, 10:02

***

Un raspuns "original" si "inteligent" ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcsbnuesteaua
fcsbnuesteaua  •  25 Octombrie 2018, 10:11
Postat de hitman222 pe 25 Octombrie 2018, 10:06

Care Steaua ma,iar intinati memoria Stelei, invelitorilor de peste!

Cum care steaua ?? Steaua lu stan si bran valahu si maricel cei mai fideli postaci de pe gsp

Vezi toate comentariile (10)
Comentează