INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Antrenorul lui Bayern Munchen e sub presiune! » Următoarea perioadă e crucială: „Nici clauza nu-l mai salvează!”

Julian Nagelsmann // Foto: Getty Images
Julian Nagelsmann // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 18:46 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 19:00

Julian Nagelsmann, antrenorul lui Bayern, e sub presiune. După trei remize consecutive, jurnaliștii germani au dat verdictul: „Dacă șefii vor constata că nu mai are soluții îl vor înlocui fără să stea pe gânduri. Tuchel, Simeone și Zidane sunt liberi.”

Bayern e din nou în criză. Trei remize la rând și multe perioade de joc în care campioanei Germaniei nu-i iese nimic îl pun pe antrenorul Julian Nagelsmann într-o postură din ce în ce mai delicată. Conducerea i-a acoperit „găurile” ivite în lot ca urmare a accidentărilor intervenite în această iarnă (Neuer, Hernandez, Mane), achiziționându-i pe Yan Sommer, Daley Blind și, de ultimă oră, pe Joao Cancelo.

Julian Nagelsmann, în corzi la Bayern Munchen

Însă ceea ce se întâmplă pe teren este strict problema lui. Iar tabloidul Bild avertizează că următoarea perioadă e crucială: „Dacă șefii vor constata că el nu mai are soluții pentru a scoate echipa din impasul în care se află, îl vor înlocui fără să stea pe gânduri. Nici clauza de 20 de milioane de euro plătită Leipzig-ului pentru a-l aduce în 2021 nu-l mai salvează!”.

Bayern e încă lider în Bundesliga, însă mai are un singur punct avans, din cele 5 la finele anului trecut, față de a doua clasată. Miercuri joacă la Mainz, în Cupă, iar pe 14 februarie se deplasează la Paris, pentru „optimea” din Ligă cu PSG. Un pas greșit și tehnicianul în vârstă de 34 de ani se poate trezi în plin sezon fără job. O decizie radicală - susțin ziariștii germani - e cu atât mai ușor de luat cu cât pe margine așteaptă Thomas Tuchel, Diego Simeone și Zinedine Zidane, toți liberi.

Transfer-surpriză între granzii Europei » Jucătorul lui Manchester City ajunge la Bayern
TRANSFER
Transfer-surpriză între granzii Europei » Jucătorul lui Manchester City ajunge la Bayern

Cât de tensionată e situația între Nagelsmann și șefii săi s-a văzut și după meciul din week-end, cu Eintracht Frankfurt (1-1). El nu consideră că Bayern ar fi în criză. Cel mult, „una de rezultate”. 

Însă directorul executiv Oliver Kahn i-a tăiat-o scurt: „Am senzația că sunt două echipe: cea de dinaintea Cupei Mondiale și echipa de după Cupa Mondială. Diferența față de criza din septembrie este evidentă. Atunci am avut un număr incredibil de ocazii pe care nu le-am concretizat. Acum nu avem nici măcar ocazii! Contra lui Eintracht, nu-mi aduc aminte să fi avut șansa lui 2-0, în repriza secundă.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Jucătorul care i-a aruncat tricoul în față lui Mircea Lucescu, transformare incredibilă: „Dumnezeu mi-a apărut în vis”

S-a încheiat seria fabuloasă a lui Inaki Williams » De ce a ratat primul meci după aproape 7 ani

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  31 Ianuarie 2023, 14:58

Inca mai citati din Bild ? Nici un om serios nu-i baga in seama

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  31 Ianuarie 2023, 09:21

Diego Simeone nu e liber de contract. E inca antrenor la Atletico

Vezi toate comentariile (2)
Comentează