INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Juninho, interviu devastator despre Neymar: „S-a dus la PSG doar pentru bani! E vinovat pentru asta”

Neymar suferind o accidentare în naționala Braziliei // Sursă foto: Getty
Neymar suferind o accidentare în naționala Braziliei // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 10:47 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 11:39

Juninho Pernambucano (45 de ani), unul dintre cei mai mari fotbaliști brazilieni din istoria recentă, a vorbit despre defectele jucătorilor din țara lui natală.

Fostul star al lui Lyon, în prezent directorul sportiv al francezilor, a oferit exemplul lui Neymar (28 de ani), extrema stângă a celor de la Paris Saint-Germain, despre care spune că mentalitatea braziliană l-a afectat.

  • Neymar a jucat prima dată în Europa pentru Barcelona, în perioada 2013-2017. A urmat transferul la PSG pentru 222 de milioane de euro, record absolut în fotbalul mondial

Juninho despre Neymar: „S-a dus la PSG doar pentru bani”

„În Brazilia, suntem învățați să ne preocupăm doar de partea financiară. În Europa, mentalitatea e diferită. Fără să conștientizez, mi-am făcut un plan pentru cariera mea, voiam să joc la un club mare din Brazilia, dar nu doar pentru sport. 

Am fost învățat să merg unde voi fi plătit mai bine. Asta e mentalitatea braziliană. Uitați-vă la Neymar. S-a dus la PSG doar pentru bani. Francezii i-au oferit tot ce-și dorea și acum el vrea să plece înainte de finalul contractulul. 

Acum, însă, e momentul ca Neymar să arate recunoștință, să dea totul pe teren, să fie responsabil, să fie un lider. Neymar e o victimă a culturii braziliene, așa a fost învățat. Trebuie făcută diferența între Neymar jucătorul și Neymar omul. Ca jucător, e între primii 3 din lume, la același nivel cu Cristiano Ronaldo și Leo Messi. E rapid, dur, e marcator și poate oferi și assist-uri, ca un adevărat 10. Dar, ca om, cred că e vinovat. Trebuie să-și pună întrebări și să se maturizeze. Pentru moment, însă, face doar ce a fost învățat”, a declarat Juninho pentru The Guardian.

Juninho, interviu devastator despre Neymar: „S-a dus la PSG doar pentru bani! E vinovat pentru asta”

7 campioane ale Franțeia câștigat Juninho cu Lyon

100 de goluriși 65 de pase decisive a reușit Juninho pentru Lyon, în 343 de partide oficiale

18 goluria marcat Neymar în acest sezon pentru PSG, în 22 de meciuri

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cum a vrut Cristiano Ronaldo să-l intimideze pe Ibrahimovic » Zlatan nu s-a lăsat mai prejos

Anamaria Prodan, în al nouălea cer după aducerea lui Basarab Panduru la Al-Wasl: „De când îi dădeam târcoale... E în sufletul meu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează