INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Juniorul e aproape de senior! La 50 de ani, Răzvan Lucescu are un CV comparabil cu al lui Il Luce

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2019 09:00

Răzvan Lucescu are un CV comparabil cu cel al tatălui său, atunci când acesta avea 50 de ani, în 1995.

Îi calcă Răzvan Lucescu pe urme tatălui său în cariera de antrenor? Juniorul e în cel mai bun moment de când a debutat ca tehnician. 

A câștigat titlul cu PAOK Salonic, iar în această săptămână a ajuns în finala Champions League Asia. CV-ul lui Mircea Lucescu e unul fabulos, e cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului românesc, însă unde se afla Il Luce la vârsta pe care o are azi fiul său? Adică la 50 de ani! 

Mircea a atins această bornă în vara lui 1995. Era în Italia, la Brescia și se pregătea de al 5-lea său an consecutiv pe banca "rândunelelor". Avea doar 3 trofee câștigate, toate cu Dinamo, dar și câteva performanțe remarcabile în cupele europene, tot cu Dinamo. 

Unde e Răzvan azi? La Real Madrid al Asiei, Al Hilal, are de două ori mai multe trofee câștigate decât tatăl său și sfertul de finală în Cupa UEFA, bifat cu Rapid, e măcar la fel de valoros precum sfertul și semifinala, ambele de Cupa Cupelor, bifate de senior la finalul anilor '80.  

Marea diferență, în favoarea tatălui, e dată de modul în care cei doi s-au comportat pe banca echipei naționale a României. Mircea a dus România la Euro 1984, dintr-o grupă teribil de grea, inclusiv cu campioana mondială Italia, în vreme ce Răzvan a compromis campania pentru Euro 2012. 

MIRCEA LUCESCU la 50 de ani 

Cu echipe de club 
- 3 trofee, toate cu Dinamo 
- sfert de finală în Cupa Cupelor 1989, cu Dinamo 
- semifinală în Cupa Cupelor 1990, cu Dinamo 
- un titlu de campion, cu Dinamo 
- 2 promovări din liga secundă: Corvinul și Brescia 
- 4 echipe antrenate: Corvinul, Dinamo, Pisa și Brescia 

Cu echipa națională 
- a antrenat-o 5 ani, între 1981 și 1986 
- a calificat-o la Euro 1984 
- a ratat calificarea la Mondialul din 1986 
 

34 de aniera vârsta pe care o avea Lucescu în momentul în care a debutat ca antrenor, la Corvinul, în 1979

75 de aniva împlini Mircea Lucescu în vara anului viitor

90% dintre trofeelepe care Il Luce le are azi în palmares, 29 din 32, au fost cucerite după vârsta de 50 de ani

RĂZVAN LUCESCU acum, la 50 de ani 

Cu echipe de club 
- 6 trofee, cu Rapid, PAOK și El Jaish 
- finală de Champions League Asia cu Al Hilal 
- sfert de finală în Cupa UEFA 2006, cu Rapid 
- un titlu de campion, cu PAOK 
- 1 promovare din liga secundă: FC Brașov 
- 7 echipe antrenate: Brașov, Rapid, Petrolul, Jaish, Xanthi, PAOK și Hilal 

Cu echipa națională 
- a antrenat-o 2 ani, între 2009 și 2011 
- a ratat calificarea la Europeanul din 2012 

35 de aniera vârsta pe care o avea Lucescu în momentul în care a debutat ca antrenor, la FC Brașov, în 2004

Ce îi aseamănă 

1. Continuitatea. Amândoi, până la 50 de ani, au antrenat non-stop, fără a avea nici măcar o jumătate de an de stat pe bară;
2. Diversitate. Au avut 3 experiențe diferite: echipe în România, echipe de club în străinătate și naționala;
3. Munca de jos. Niciunul nu s-a dat la o parte de a antrena în liga secundă. Mircea a făcut-o la Corvinul și Brescia, Răzvan a antrenat-o în "B" pe FC Brașov;
 

Ce îi deosebește 

1. Statornicia. Cu excepția lui Pisa, unde a stat un singur sezon, toate mandatele lui Mircea au fost de 3 și 5 ani. Până la 50 de ani, a bifat doar 5 echipe, în schimb, Răzvan e la al 9-lea club pe care îl pregătește;
2. Come-back. Răzvan Lucescu are deja două reveniri la echipe unde mai lucrase, Rapid și FC Brașov. Tatăl său nu a ales niciodată să se întoarcă unde mai antrenase. 

Citește și:

EXCLUSIV Răzvan Lucescu a stat de vorbă cu Gazeta după calificarea în finala Ligii Campionilor Asiei: „Câți antrenori nu visează să joace o astfel de finală?! Visul meu e real!" + Cum e viața la Al Hilal

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (14)
vishnu
vishnu  •  25 Octombrie 2019, 22:25

M-ati dat pe spate cu "Real Madrid al Asiei"...

romeverest
romeverest  •  25 Octombrie 2019, 16:44
Postat de m3lku pe 25 Octombrie 2019, 15:25

Cupa UEFA/Europa League din 2009 este mult mai valoroasă decât Cupa Campionilor din 1986, din toate punctele de vedere. Sunt mult mai multe meciuri jucate (inclusiv cu echipe de top, Steaua a avut adversari valoroși doar în finală și semifinală), valoarea premiilor în bani este incomparabil mai mare, numărul de spectatori/telespectatori atrași este mai mare. Inclusiv semi-finala Stelei din 2006 e o performanță tehnică mai mare decât cea a Stelei din 1986.

Cupa Uefa din 2009 nu este mai valoroasa decat Cupa Campionilor din 1986 !! In Cupa Uefa nu jucau echipele campioane, iar modul de desfasurare era identic cu cel din Liga Campionilor, fara grupe si prin eliminari directe. Asa a castigat si Lucescu aceasta cupa cu Sahtior fiind ultimul an in care s-a jucat in acest mod, deoarece in anul urmator competitia s-a numit Europa League si se juca pe grupe, mult mai dificil decat in Cupa Uefa castigata de Lucescu !!

mongolia2060
mongolia2060  •  25 Octombrie 2019, 16:09
Postat de pirucul pe 25 Octombrie 2019, 15:57

iordanescu a avut rezultate la club doar in comunism sau la arabi. si atunci cand abia am iestit din comunism. apropo pe iodanescu lau facut mare jucatorii nu el ca antrenor.

Mai neajutoratule, ORICE antrenor devine mare datorita jucatorilor, Covaci in primis confirma aceasta inegabila realitate. Nen’tu Lucescu s-a facut de ras atat in comunism, cat si in capitalism. A fost lasat singur in timpul conferintei de presa de ziaristii turci, iritati de gogomaniile lui.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează