INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC LIVERPOOL

Jurgen Klopp îi ia apărarea unui jucător de-ai săi, rezervă la naționala Angliei: „Pur şi simplu nu înţeleg aceste lucruri”

Jurgen Klopp i-a luat apărarea lui Trent Alexander-Arnold.
FOTO: Imago Images
Jurgen Klopp i-a luat apărarea lui Trent Alexander-Arnold. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 01 octombrie 2022 12:27 / Actualizat sambata, 01 octombrie 2022 13:56

Jürgen Klopp (55 de ani), antrenorul german al celor de la Liverpool a sărit în apărarea fundașului dreapta englez Trent Alexander-Arnold (23 de ani), care a fost intens criticat în ultima perioadă de către fanii fotbalului englez, spunând despre el că „nu se poate apăra”, acesta fiind motivul pentru care talentatul fundaș englez nu este titularul naționalei Angliei.

Trent Alexander-Arnold a fost rezervă neutilizată în înfrângerea pe care naționala Albionului a suferit-o în fața Italiei, scor 0-1, în etapa a 5-a a fazei grupelor din Liga Națiunilor. 

Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus pentru că e pro-occidental şi a protestat împotriva dictatorului Lukaşenko! Câți ani de închisoare riscă fostul portar
BELARUS
Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus pentru că e pro-occidental şi a protestat împotriva dictatorului Lukaşenko! Câți ani de închisoare riscă fostul portar

Tânărul fundaș nu a fost nici măcar în lot în ultima rundă a Nations League, în care englezii au remizat spectaculos în fața reprezentativei Germaniei, scor 3-3, într-o partidă disputată pe stadionul Wembley din Londra.

Jürgen Klopp: „Dacă nu ar fi un fundaș bun, nu ar juca sub comanda mea”

Tehnicianul german al „cormoranilor” a declarat la conferința de presă de înaintea partidei cu Brighton că pur și simplu nu înțelege de ce un jucător foarte bun ca Alexander-Arnold este judecat în ceea ce privește un singur capitol la care nu excelează, menționând că dacă acesta nu ar fi un fundaș bun, nu ar juca sub comanda sa:

Pur și simplu nu înțeleg aceste lucruri. Un jucător de clasă mondială este judecat în ceea privește un singur capitol la care nu excelează, spre deosebire de celelalte la care se descurcă foarte bine. Dacă nu ar fi un fundaș bun, nu ar juca sub comanda mea. 

Pur și simplu nu îi pot spune: dacă primești mingea, rămâi acolo. Poate că vom avea genul de meciuri în care le voi spune celorlalți să îi paseze balonul lui Trent, cu siguranță că va face ceva special. Nu. Noi avem idei și planuri de meci diferite și dacă el nu se potrivește stilului naționalei Angliei, nu putem schimba asta”, a spus Jurgen Klopp.

Jürgen Klopp: „Noi nu ne-am apărat bine în prima parte a sezonului”

Antrenorul neamț a mai spus și că întreaga echipă a avut probleme în a se apăra în prima parte a sezonului și a ținut să menționeze că Trent Alexander-Arnold, în calitate de fundaș, a avut de asemenea probleme. 

Cu toate acestea, Jürgen Klopp a precizat că fundașul englez s-a apărat excepțional în anumite momente, care nu sunt aduse în discuție însă:

„În prima parte a sezonului, întreaga echipă a avut probleme în a se apăra, știm asta. În calitate de fundaș, Trent (n.r. - Alexander-Arnold) a fost de asemenea implicat, dar noi, ca echipă, nu ne-am apărat bine. 

A avut momente în care s-a apărat excepțional de bine, însă, în cazul său, nu se menționează niciodată asta”, a declarat tehnicianul lui Liverpool. 

E ca și cum ai avea o listă pe care scrii când s-a apărat bine și când s-a apărat rău. Când vine vorba despre momentele când nu se apără destul de bine, este un subiect important. Dar când aducem în discuție momentele bune din punct de vedere defensiv, toată lumea evită discuția.
- Jürgen Klopp

Jürgen Klopp: „Un jucător în vârstă de 23 de ani trebuie să își îmbunătățească jocul, chiar și cel ofensiv”

Managerul lui Liverpool a mai spus că ar vorbi toată ziua cu Trent Alexander-Arnold în ceea ce privește jocul său, dar a și menționat că un jucător în vârstă de 23 de ani trebuie să își îmbunătățească jocul, chiar și cel ofensiv: 

„Nu sunt prost. Aș vorbi și aș lucra cu el o zi întreagă pentru ca Trent să devină cel mai bun. Un jucător în vârstă de 23 de ani trebuie să își îmbunătățească jocul, chiar și cel ofensiv”, a precizat Klopp.

Calitățile pe care le are sunt incredibile. Nu știu dacă am mai văzut vreodată un fundaș dreapta ca el. Felul în care pasează, în care schimbă partea, cum bate loviturile libere, loviturile de la colț, în care ia decizii rapide și inteligente
- Jürgen Klopp

VIDEO: Jürgen Klopp: „Știm că trebuie să ne pregătim pentru un sezon lung”

Citește și alte articole din fotbalul internațional:

Ce fac stranierii în acest week-end » Dueluri între români în Italia + Rareș Ilie, meci cu PSG

Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus pentru că e pro-occidental şi a protestat împotriva dictatorului Lukaşenko! Câți ani de închisoare riscă fostul portar

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează