INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Declarație de dragoste tulburătoare pentru Jurgen Klopp: „Mi-aș fi dorit să nu fi venit niciodată la Liverpool"

Jurgen Klopp și Pep Guardiola, rivalii care se admiră Foto: Guliver/GettyImages
Jurgen Klopp și Pep Guardiola, rivalii care se admiră Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 14:06 / Actualizat luni, 11 martie 2024 14:21

Gary Neville, 49 de ani, cel care a jucat o viață la Manchester United, se înclină în fața lui Jurgen Klopp și a lui Pep Guardiola după Liverpool - City 1-1, dar îl preferă pe managerul german. Și, ca fan „Red Devils", a conchis: „Dintr-o perspectivă egoistă, mă bucur că pleacă".

Gary Neville a jucat la Manchester United, a fost unicul lui club, aproape două decenii, între 1992 și 2011. Promovat la prima echipă de Ferguson, l-a avut antrenor pe Sir Alex, cucerind împreună 21 de trofee, inclusiv opt titluri de campion. S-a retras înainte să renunțe legendarul manager, în 2013.

Reacția lui Răzvan Lucescu după ce a pierdut primul loc în Grecia: „Nimeni n-a avut programul nostru! Ne-a secătuit de puteri”
GRECIA
Reacția lui Răzvan Lucescu după ce a pierdut primul loc în Grecia: „Nimeni n-a avut programul nostru! Ne-a secătuit de puteri”

În timpul carierei sale, Liverpool, marea rivală a lui United, nu a câștigat niciodată Premier League. Nici City, adversara din Manchester. După sosirea lui Jurgen Klopp și Pep Guardiola, „Red Devils" au dispărut, devorați.

În acest sezon, Klopp poate realiza ceva nemaivăzut. Cvadrupla. După Cupa Ligii, continuă în cursa de titlu, Cupa Angliei și Europa League. Guardiola poate repeta tripla de anul trecut. Premier, FA Cup, Champions League.

Dar Neville îi apreciază mult pe amândoi. Un plus pentru Klopp.

Gary Neville: „Guardiola e absolutul. Dar Klopp influențează viețile oamenilor"

În comentariul pentru Sky Sports după Liverpool - Manchester City 1-1, Neville s-a înclinat în fața lor. Totuși, afecțiunea lui pentru United rămâne eternă. Vizibilă mai ales în concluzia lui Gary: „Mi-aș fi dorit ca Jurgen Klopp să nu fi venit niciodată la Liverpool. Și mă bucur că pleacă".

64de puncte are Liverpool în Premier League momentan, fiind pe locul 2, depășită de Arsenal doar la golaveraj. Manchester City e pe 3 cu un singur punct mai puțin

Ce are germanul în vârstă de 56 de ani mai mult decât catalanul de 53, în opinia fostului internațional englez. „Și unul, și altul sunt excepționali. Întotdeauna l-am preferat însă pe Klopp, pentru că a avut mai puține resurse decât Guardiola. Iar stilul său de joc e mai apropiat de cum văd eu fotbalul. Pep e absolutul, ceea ce a creat la Barcelona, Bayern și Manchester City e incredibil. Dar Klopp e o personalitate, un caracter uriaș, se conectează nu doar cu jucătorii și cu stafful tehnic, ci și cu orașul, cu fanii.

În repriza a doua, am văzut cel mai bun fotbal pe care l-am jucat vreodată împotriva lui Manchester City
- Jurgen Klopp, manager Liverpool

E ceea ce face un mare manager. Mai mult decât să joace extraordinar, mai mult decât să câștige meciuri, mai mult decât să cucerească trofee. Influențează viețile oamenilor. Asta face Klopp la Liverpool".

Gary Neville: „Copiii merg la școală gândindu-se la Jurgen Klopp"

Neville simte că „sunt bărbați, femei și copii în Liverpool, care se trezesc dimineață, merg la școală sau la muncă gândindu-se la pasiunea și energia lui Jurgen Klopp. Cred sincer că asta se întâmplă".

Am început bine, dar Liverpool are o echipă incredibilă. După penalty am suferit. Un joc bun pentru spectatori
- Pep Guardiola, manager Manchester City

Pentru Gary, Klopp vibrează și transmite la fel de mult ca Ferguson: „Sir Alex avea acea abilitate de a se conecta cu fanii de pe Old Trafford".

Gândindu-se la despărțirea lui la vară, de la Liverpool și din Anglia, Neville a spus: „Va fi o pierdere colosală pentru Liverpool și pentru Premier League. Sunt foarte puțini ca el, dacă există vreunul astfel momentan în lumea fotbalului".

Nu există cinci echipe în lume care să joace cu o asemenea intensitate. Ce meci a fost pe Anfield!
- Mats Hummels, jucător Borussia Dortmund

Și aici a apărut sufletul de fan: „Mi-aș fi dorit ca el să nu fi venit niciodată la Liverpool și, dintr-o perspectivă egoistă, de-abia aștept să plece, mă bucur că pleacă".

Gary Neville: „De aceea Klopp e unul dintre marii lideri"

L-a descris pe Klopp accentuînd ce a realizat în acest ultim sezon. „Dacă ne întoarcem la startul stagiunii, amintiți-vă ce se spunea despre Liverpool și șansele de a câștiga Premier League. Motivul pentru care Liverpool are acum șanse de a cuceri titlul este el.

Are capacitatea de a oferi acel procent, unu la sută, doi la sută, trei la sută, pe care nu mulți îl pot oferi. De aceea, e unul dintre marii lideri".

Când oamenii vor vorbi despre multele momente în care Jurgen Klopp și Pep Guardiola s-au înfruntat în fotbalul englez, vor aminti mereu de ultima întâlnire, cea mai fermecătoare dintre toate. Capodopera lor. Epic, un clasic al fotbalului. Jocul s-a încheiat 1-1, dar ar fi putut fi 5-5. Ocazie după ocazie după ocazie. Nu ne-a lăsat nici să respirăm
- Oliver Holt, jurnalist Daily Mail

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce a simțit Ladislau Boloni după a doua victorie la rând în Ligue 1 + Ce l-a nemulțumit la evoluția lui Metz
FRANȚA
Ce a simțit Ladislau Boloni după a doua victorie la rând în Ligue 1 + Ce l-a nemulțumit la evoluția lui Metz
Antrenorul din Serie A al românilor Burnete și Borbei a fost DEMIS după ce a lovit un adversar cu capul în gură!
ITALIA
Antrenorul din Serie A al românilor Burnete și Borbei a fost DEMIS după ce a lovit un adversar cu capul în gură!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
SuporterOr
SuporterOr  •  11 Martie 2024, 21:42

Cu adevărat meciul asta a fost o capodopera. Creme de la creme. Mă uit la fotbal de vreo 45 de ani, in ultimul timp din ce in ce mai puțin, dar asta nu era voie sa pierd. Nu înțeleg nici acum ce soartă i-a refuzat lui Klopp victoria la acel penalty vizibil și acceptat din toată Calea Lactee. Poate că doar destinul a vrut să nu se supere nimeni și i-a urcat pe amândoi pe prima treaptă. Repriza a doua a fost epica pentru Liverpool dar întreg meciul a fost superb. Mie mi-a rămas o singură întrebare: Ce rost mai are Super(?!)Liga după acest meci ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează