INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Klopp vs Guardiola. Duelul deceniului » Rivalii care se admiră. „Vom bea un vin după retragere” - „Retrage-te și promit să beau cu tine!”

Una dintre cele mai frumoase imagini cu Jurgen Klopp și Pep Guardiola Foto: Guliver/GettyImages
Una dintre cele mai frumoase imagini cu Jurgen Klopp și Pep Guardiola Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 10 martie 2024 13:36 / Actualizat duminica, 10 martie 2024 14:18

Jurgen Klopp (56 de ani) și Pep Guardiola (53), cea mai așteptată confruntare din fotbal. Două filosofii de fotbal total opuse, două genii care au revoluționat acest sport. Doi antrenori care se respectă. Al 30-lea duel direct, duminică, la încă un Liverpool - Manchester City trepidant, un duel pentru titlul în Premier League.

Jurgen Klopp vs Pep Guardiola. Cel mai frumos, electrizant și așteptat duel al ultimului deceniu. A 30-a confruntare între cele două genii e în această duminică, Liverpool - Manchester City. Cum Klopp a anunțat că se retrage temporar în vară, ar putea fi ultimul lor joc direct.

Tensiune la cote maxime înainte de Liverpool - City » Schimb de replici acide între rivali!
ANGLIA
Tensiune la cote maxime înainte de Liverpool - City » Schimb de replici acide între rivali!

Jurgen Klopp, o victorie în plus în total. Pep Guardiola, un succes în plus în Premier

Până acum, germanul în vârstă de 56 de ani are un mic avantaj în fața spaniolului de 53 de ani. 12 victorii el, 11 catalanul în total, 4-4 raportul succeselor în Germania, 8-7 la general de când sunt amândoi în Anglia, dar cu Pep întorcând scorul în Premier League, 5-4.

La trofee, Guardiola e primul, detașat în perioadele în care au concurat direct: 5-2 în Germania, 16-8 în Anglia.

Jurgen Klopp: „Pep e cel mai bun”. Guardiola: „Pentru fani, el e cel mai bun”

Dincolo de rezultate, de cupe, au avut mereu o relație puternică, dar nu au fost dușmani, ci rivali-prieteni, care s-au admirat reciproc, respectat, indiferent de ce s-a întâmplat pe teren.

„Știu că sunt destul de bun, știu nu sunt rău, însă Pep e cel mai bun. Cum a influențat fotbalul... dacă te uiți la câte trofee a cucerit și vezi cum se comportă, ai impresia că nu a câștigat nimic niciodată. Am crescut datorită lui", a spus Klopp de curând.

„Pentru fani, Jurgen e cel mai bun antrenor al lumii", a răspuns ibericul. Și a mai zis: „E un om care iubește fotbalul. Pasiunea lui e mereu acolo, se vede la echipele sale"

29de dueluri directe Klopp vs Guardiola până acum în toate competițiile la Dortmund - Bayern și Liverpool - Manchester City: 12 succese Klopp, 11 Guardiola, 6 egaluri. În 15 meciuri de Premier League, 5 victorii Pep, 4 Jurgen, 6 egaluri

Au crescut unul datorită celuilalt. S-au impulsionat reciproc. Și au revoluționat acest sport. Klopp cu al său „gegenpressing", cu jocul vertical, extrem de dinamic și intens, bazat pe tranziții ultrarapide. Guardiola cu „cele 1.000 de pase", secretul lui pentru a impune respect pe arenele fierbinți.

Scântei la prima întâlnire Klopp-Guardiola, în Germania, din cauza lui Gotze

Prima întâlnire directă nu a fost neapărat cea mai cordială, a dat timpul înapoi The Times. În 2013, de-abia sosit la Munchen, Guardiola i l-a luat lui Klopp pe Mario Gotze de la Dortmund și rivalitatea Bayern - Borussia a devenit și mai acerbă.

Klopp vs Guardiola. Duelul deceniului » Rivalii care se admiră. „Vom bea un vin după retragere” - „Retrage-te și promit să beau cu tine!”
Au fost și asemenea momente, cu Guardiola și Klopp în clipe de tensiune pe teren Foto: Guliver/GettyImages

„E un jucător pe care Pep Guardiola l-a vrut neapărat. Înseamnă că, dacă e cineva de învinovățit pentru hotărârea lui de a pleca, acela sunt eu. Totuși, nu pot să fiu mai scund cu 15 centimetri (n.r. -el are 1,91 m), să învăț spaniolă și să țin o lecție despre tiki-taka. E imposibil", a afirmat Klopp atunci, lovind însă mai mult Bayern: „E ceea ce fac chinezii în industrie: se uită la alții, îi copiază, apoi, cu mai mulți bani și jucători, urmează o cale similară".

1.003goluri a marcat Liverpool cu Jurgen Klopp în toate competițiile, ultimele fiind joi, la 5-1 cu Sparta Praga, în „optimile" Europa League

Primul meci a fost Supercupa Germaniei, pe 27 iulie 2013, Borussia învingând Bayern cu 4-2. Startul unui duel plin de spectacol, de esență a fotbalului.

Klopp spre Guardiola: „Dacă te retragi și îi lași și pe alții să câștige, promit să beau cu tine”

De atunci, relația lor a fost tot mai bună. De respect, niciodată de ură. Pe 1 iunie 2019, după ce Liverpool tocmai câștigase Champions League, 2-0 în finala cu Tottenham, Pep l-a căutat la telefon pe Jurgen, care era încă în vestiarul bucuriei, pe „Metropolitano" din Madrid.

Klopp vs Guardiola. Duelul deceniului » Rivalii care se admiră. „Vom bea un vin după retragere” - „Retrage-te și promit să beau cu tine!”
Klopp și Guardiola, rivalii care se respectă, se apreciază, se admiră Foto: Guliver/GettyImages

Guardiola l-a felicitat și i-a spus că de-abia așteaptă „să ne dăm șuturi în fund" odată cu începutul următoarei stagiuni.

Tot în acea vară, ei s-au întâlnit la o gală în Anglia. Erau foarte apropiați, zâmbitori. Guardiola a glumit, zicându-i că mai bine ar face schimb de trofee. El câștigase Premier League, Klopp Champions. Dar ambii ar fi vrut cupa celuilalt, o așteptau de mult timp, ar fi fost prima Ligă a lui Manchester City și întâiul titlu al lui Liverpool în Premier (în această formă, din 1992). Fiecare va cuceri și trofeul visat: Jurgen, campionul Angliei în 2020, Pep, campionul Europei în 2023.

687de puncta a câștigat Pep Guardiola din 2016 cu Manchester City. Jurgen Klopp, doar 638

La aceeași gală, Guardiola i-a sugerat lui Klopp că s-ar putea întâlni la o sticlă de vin după ce se retrag. Germanul i-a replicat amuzant: „Dacă te retragi și îi lași și pe alții să câștige, promit că vin să beau o sticlă de vin cu tine”.

Jurgen Klopp se retrage temporar. Pep Guardiola a luat pauza după cinci ani

Cum vede Klopp marea lor înfruntare? „Nu simt că e o rivalitate între noi. Suntem competitivi și vrem întotdeauna să învingem. Îl respect, dar nu au fost multe ocazii să ne întâlnim. În viitor, vom avea multe de discutat".

Deocamdată, numai Klopp își dorește o pauză după o carieră de antrenor de 23 de ani. Guardiola a luat acea pauză mult mai devreme, după primii cinci ani în această aventură extraordinară, când de-abia se despărțise de Barcelona, în 2012.

Respectăm City. Guardiola e cel mai bun antrenor din lume. Haaland, cel mai bun număr 9. Foden, cel mai bun englez. De Bruyne va rămâne în istorie precum Steven Gerrard... Trebuie să fim aproape perfecți pentru a concura cu ei
- Jurgen Klopp, manager Liverpool

Klopp&Guardiola: atenție la Mikel Arteta și Arsenal în Premier!

Fiecare atacă finalul sezonului încercând să câștige tot. Klopp a cucerit deja Cupa Ligii și poate realiza „cvadrupla" cu Premier, FA Cup și Europa League. Guardiola se gândește să repete „tripla" din sezonul trecut: campionat, Cupa Angliei, Liga.

În Premier, ambii trebuie să fie foarte atenți. Nu sunt doar ei, mai e și Mikel Arteta. Arsenal e pe primul loc înaintea acestui Liverpool - City, un punct mai mult decât Pool și două peste City. „Tunarii" se vor lupta până la capăt. Ar fi primul lor titlu de campioni după fix două decenii, de la generația "invincibililor" Wenger, Henry, Vieira și Bergkamp.

Liverpool e mereu acolo, în luptă. Pain in the ass. Cel mai mare rival pe care l-am înfruntat vreodată. Ne-a forțat să ne depășim mereu limitele
- Pep Guardiola, manager Manchester City

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Lecția de viață predată de fotbalistul care va încerca să câștige pentru a doua oară meciul împotriva cancerului
Luptă
Lecția de viață predată de fotbalistul care va încerca să câștige pentru a doua oară meciul împotriva cancerului
Ofertă incredibilă refuzată de Barcelona » Cine îl curtează pe starul în devenire al campioanei Spaniei!
SPANIA
Ofertă incredibilă refuzată de Barcelona » Cine îl curtează pe starul în devenire al campioanei Spaniei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
berlicot
berlicot  •  10 Martie 2024, 18:24
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 10 Martie 2024, 16:39

Prea multe laude.

Eu zic ca merita laudele. Ei doi si Ancelotti, oricat as dispretui eu numele Real Madrid. Tii minte ce osanale ii canta presa din Romania lui nea Mircea pentru al n-lea titlu de campion al Ucrainei? Aia era exagerare.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  10 Martie 2024, 16:39

Prea multe laude.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează