INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Transfer rezolvat! Juventus acceptă oferta de 70 de milioane € plus 10 milioane bonusuri

Matthijs de Ligt, Foto: Imago Images
Matthijs de Ligt, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 18 iulie 2022 10:23 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 10:33

Matthijs de Ligt (22 de ani) are cale liberă spre Bayern, după ce campioana Germaniei a plusat cu 10 milioane € la oferta inițială, cifrată la 60 de milioane și 10 variabile. El va semna cu nemții un contract pe 5 ani.

Nici nu s-au stins bine ecourile plecării lui Robert Lewandowski că Bayern a investit banii luați de la Barcelona în schimbul supergolgheterului polonez. 

Cum a dejucat U Cluj tactica lui Toni Petrea: „Știam că au fundași mai puțin tehnici. Am pregătit meciul ca atare”
FCSB - U CLUJ 1-1
Cum a dejucat U Cluj tactica lui Toni Petrea: „Știam că au fundași mai puțin tehnici. Am pregătit meciul ca atare”

Juventus a acceptat oferta lui Bayern pentru De Ligt

Campioana Germaniei a mărit oferta pentru Matthijs de Ligt de la la 60 de milioane €, plus 10 milioane variabile, la 70 de milioane și 10 milioane variabile, iar potrivit tabloidului Bild, dar și altor publicații germane, Juventus a acceptat-o duminică, spre miezul nopții.

Internaționalul olandez, al doilea cel mai scump jucător achiziționat vreodată de munchenezi, după Lucas Hernandez (80 milioane €), este așteptat în cursul zilei de astăzi în capitala Bavariei, pentru vizita medicală și semnarea unui contract pe 5 sezoane. 

85,5 milioane de euroi-a plătit Juventus lui Ajax, în 2019, pentru Matthijs de Ligt. Olandezul e cotat acum la 70 de milioane de euro, pe transfermarkt.de

El va primi la roș-albi un salariu de circa 10 milioane € net anual și va prelua șefia defensivei, după plecarea lui Nicklas Sule la Dortmund. 

Arbitrul Marian Barbu a luat cea mai mică nota la FCSB - „U” Cluj » 4 jucători de-ai lui Petrea, corigenți
FCSB - U CLUJ 1-1
Arbitrul Marian Barbu a luat cea mai mică nota la FCSB - „U” Cluj » 4 jucători de-ai lui Petrea, corigenți

Mai mulți bani pentru Lewandowski

De Ligt este a 4-a achiziție a nemților în acest mercato estival. Au mai fost aduși Noussair Mazraoui (Ajax), la parametru zero, Ryan Gravenberch (Ajax), în schimbul a 18,5 milioane € și bonusuri până la 25 de milioane, și Sadio Mane, de la Liverpool, pentru 32 de milioane € plus 8 milioane variabile. 

Marea pierdere, Lewandowski, care mai avea doar un an de contract, le poate aduce în cont până la 60 de milioane €. Potrivit cotidianului El Pais, în afara celor 45 de milioane €, sumă fixă, Barcelona a acceptat o clauză potrivit căreia va plăti încă 5 milioane € dacă se califică pentru Liga Campionilor 2023/2024 și alte 10 milioane € dacă polonezul joacă la catalani pe durata întregului sezon 2022/2023.

VIDEO. Vezi cele mai tari momente ale lui De Ligt în tricoul lui Juventus

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona, persiflată pe Twitter de un club din Europa

Barcelona și-a întărit atacul și e gata să scape de golgeterul din sezonul trecut » Tottenham, pregătită să facă o ofertă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  18 Iulie 2022, 15:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează