INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ruptură la Juventus! La Repubblica dezvăluie: „Allegri vs. Di Maria, Cuadrado și Chiesa”

Ruptură la Juventus! La Repubblica dezvăluie: „Allegri vs. Di Maria, Cuadrado și Chiesa”
Ruptură la Juventus! La Repubblica dezvăluie: „Allegri vs. Di Maria, Cuadrado și Chiesa”

Articol de - Publicat sambata, 20 mai 2023 13:13 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 14:00

Antrenorul lui Juventus, Max Allegri, i-a lăudat doar pe tinerii Fagioli, Miretti și Iling-Junior după meciul pierdut la Sevilla (1-2). Di Maria și Cuadrado, ce și-au exprimat nemulțumirea față de tactica abordată joi, la returul semifinalei Europa League, ar putea pleca la vară. Nici cu Chiesa relațiile nu sunt bune.

Ratarea finalei Europa League lasă urme adânci la Juventus. Doi dintre titularii folosiți de Massimiliano Allegri în returul de joi, de la Sevilla (1-2 după prelungiri), l-au nemulțumit pe antrenorul bianconero și și-ar putea face bagajele la sfârșitul sezonului. 

La Repubblica scrie despre ruptura dintre starurile piemontezilor, Angel Di Maria și Juan Cuadrado și Allegri, ieșită în evidență atât în declarațiile dinaintea meciului, cât și la conferința de presă de după înfrângerea din Andaluzia. Nici Chiesa, intrat după pauză, nu se află într-o poziție bună!

Allegri a ales tactica greșită

„Dacă cedăm posesia la Sevilla jocul va deveni dificil. Deci, trebuie să stăm sus, să-i presăm sus, în jumătatea lor. Dacă Mister ne va permite...", a fost declarația rostită miercuri de Cuadrado. care l-a enervat pe Max. 

„Tehnicianul a făcut exact pe dos tactica, alegând să aștepte atacurile gazdelor la 30 de metri, să nu facă presing niciodată și să se limiteze să ocupe spațiile, mizând pe reflexul de a contraataca. Strategia a funcționat o oră, dar pe termen lung i-a premiat pe cei ce au decis să tace, nu să se apere!", a explicat sursa citată.

Di Maria, retras la 35 de metri

„Tocmai cei ce au contestat alegerea lui Allegri au fost cei mai slabi cu Sevilla, în frunte cu Cuadrado și Di Maria. Și columbianul, și argentinianul sunt victimele filosofiei „allegriane”, pentru că ei sunt obișnuiți să joace altceva. 

Di Maria și-a petrecut o viață la Real, Man. United și PSG obligându-i pe alții să se apere, în timp ce joi el era cel mai avansat om al lui Juventus, la 35 de metri de poarta lui Szczesny.

Al treilea care a dezamăgit profund a fost Chiesa, un jucător confuz. Nici el nu a reușit să aibă o relație bună cu antrenorul, care, și înaintea accidentării din ianuarie 2022, nu îl trata ca pe un titular incontestabil și avea dubii (pe care nici acum nu și le-a clarificat) asupra rolului său în teren", scrie La Repubblica.

Doar Chiesa va fi păstrat

Cu columbianul, relația s-a rupt definitiv de puțin timp și, cum contractul i se termină în iunie, nu va prelungi. Dacă va veni o ofertă, Juventus nu-i va pune piedici, la fel ca în cazul lui Di Maria. 

Unicul ce nu va pleca e Chiesa, pentru că „i-a scăzut cota după un sezon și jumătate pierdut cu accidentări și evoluții slabe și pentru că e considerat de club simbolul noului ciclu".

Allegri s-a declarat mulțumit atât de tactică („a fost cea potrivită”), cât și de alegeri, în timp ce n-a fost mulțumit de atitudinea celor care aveau multă experiență și n-aveau niciun motiv să sufere din cauza atmosferei sau a răspunderii: Di ​​Maria, Cuadrado, Chiesa
- La Repubblica, ziar italian

Încă un proces pentru Juventus » Bianconerii riscă o nouă depunctare în dosarul salariilor amânate
ITALIA
Încă un proces pentru Juventus » Bianconerii riscă o nouă depunctare în dosarul salariilor amânate
Dennis Man, lumini și umbre în jocul Parmei » A alternat lucurile bune, cu nereușitele inexplicabile
ITALIA
Dennis Man, lumini și umbre în jocul Parmei » A alternat lucurile bune, cu nereușitele inexplicabile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dandana
dandana  •  21 Mai 2023, 13:50

FĂRĂ supărare dar Alegri este depășit rău de tot. Are astfel de jucători și ei se chinuie sa câștige cu ultimele clasate. Iubesc Juventus, dar azi ju mai sunt timpurile când te puteai apăra. Trebuie sa devenim agresivi la Juventus, în România Juventus ar fi Universitatea Craiova, care la fel se sperie foarte tare de presing. Cred ca ar trebui adus un antrenor care sa fi agresiv, nu găină ca Alegri. Este vorba acea din bătrâni. Nu riști, nu câștigi. Dar Alegri nu a înțeles asta, și ai jucători super agresivi care sunt găini de rasă

Vezi toate comentariile (1)
Comentează