INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Planul președintelui UEFA de a o lovi mai dur pe Juventus!

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 13:22 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 13:49

Juventus a scăpat în plan intern cu penalizarea de 10 puncte și amenda de 718.000 de euro, dar ancheta independentă a forului european poate avea consecințe grave dacă se consideră că bianconerii n-au respectat înțelegerea cu UEFA, mergând până la excluderea un an din Europa.

Juventus a închis conturile în Italia odată cu sentința în dosarul „manevrelor salariale”, dar pe plan european pericolul unei suspendări e maxim. Dacă în urma judecării de la Curtea Federală de Apel bianconerii au scăpat, marți, cu o amendă de 718.000 de euro și au acceptat (fără a mai face recurs!) pedeapsa de 10 puncte penalizare în dosarul „plusvalențelor fictive Prisma”, dinspre UEFA lucrurile se văd altfel. 

Forul condus de Aleksander Ceferin vrea o sancțiune mai mare, mergând până la excluderea din cupele europene pentru un an!

Nume important pentru banca CFR-ului: a câștigat campionatul în acest sezon și a fost propus în Gruia!
CFR CLUJ
Nume important pentru banca CFR-ului: a câștigat campionatul în acest sezon și a fost propus în Gruia!

Juventus a încălcat acordul cu UEFA

Gazzetta dello Sport scrie despre faptul că UEFA derulează o anchetă independentă față de ceea ce au judecat procurorii italieni, iar sentințele, date pe plan intern, nu fac decât să confirme că Juventus a încălcat termenii acordului stabilit pentru respectarea fair-play-ului financiar.

 Încălcarea acelei înțelegeri se poate lăsa în cel mai bun caz cu o amendă mare, dar spectrul sancțiunilor este mult mai mare, mergând până la interzicerea participării în Europa pentru un an sau doi, cu consecințe financiare grave pentru gruparea piemonteză. Care, în prezent, cu depunctarea de -10 aplicată, se află pe locul 7 în Serie A, având perspectiva ca, după ultima etapă, să prindă o calificare în Conference sau în Europa League.

Planul președintelui UEFA de a o lovi mai dur pe Juventus

Forul de la Nyon va trebui să judece repede și să dea o decizie până la mijlocul lui iunie, pentru a nu afecta tragerile la sorți și derularea competițiilor europene. Se va ști dacă va fi Juventus admisă în Europa sau va intra echipa de pe locul 8.

Faptul că și-a recunoscut vina e un bonus pentru echipa lui Allegri, pentru că a grăbit procesul, dar rămâne aspectul antisportivității. Juvetus a promis ceva la UEFA în septembrie, dar la 1 decembrie era deja în anchetă pentru încălcarea acordului de fair-play-financiar

Convenise cu UEFA să achite o amendă de 3,5 milioane (în loc de 23), dar a încălcat acel „settlement” și acum riscă pedepse mult mai serioase: o amendă mare și suspendarea din cupele europene, un an sau 2.

Precedentul Manchester City și PSG

UEFA a dat exemplu deja cu PSG și Manchester City. În 2022, parizienii au negociat o amendă de 65 de milioane pentru nerespectarea FPF și au scăpat plătind 15% (10 milioane), restul sumei fiind cu suspendare pentru următorii trei ani, în care trebuie să respecte anunite obiective. La fel, City a fost suspendată 2 ani în 2020 și amendată cu 30 de milioane. La TAS însă, „cetățenii” au obținut anularea excluderii și reducerea amenzii la 10 milioane. 

„Pentru UEFA echipa lui Pep Guardiola nu trebuia să joace în Ligă în 2020-'21 și 2021-'22”, scrie cotidianul roz, prevestind ceea ce ar putea-o aștepta și pe Juventus. În plus, clubul bianconero mai este implicat și în Superligă, fapt ce ar agrava sancțiunea pregătită de la UEFA.

Citește și:

Vedeta din Premier League care vrea numai la Manchester United

Bombă în „afacerea” Messi » Beckham, implicat în trucul pus la cale de Barcelona

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close