INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - ATALANTA 0-1

Dezastru pe toate planurile pentru Juventus! „Bătrăna Doamnă” a intrat în vizorul Fiscului: „Tutto nero"

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 14:24 / Actualizat luni, 29 noiembrie 2021 00:47

Juventus, trupa lui Massimiliano Allegri, 54 de ani, a pierdut al doilea meci la rând în trei zile fără să înscrie și e investigată pentru fraudă contabilă de 282 de milioane de euro, în operațiunea „Prisma”!

Dezastru pe toate planurile la cea mai titrată squadră italiană. Învinsă fără drept de apel de Chelsea în grupele Champions League, 0-4, Juventus a mai încasat sâmbătă două lovituri grele. 

Înainte să intre pe teren, la Torino, în meciul contra Atalantei (0-1, gol Zapata), primul eșec in 1989 pe teren propriu cu bergamascii, „Bătrăna Doamnă” a intrat în vizorul Fiscului italian. Conform dezvăluirilor din Gazzetta dello Sport, oficialii bianconerilor au fost căutați de reprezentanții Gărzii Financiare, ce au descins la sediile clubului din Torino și Milano.

Sunt vizate 42 de transferuri

Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în luna mai a acestui an. Autoritățile încearcă să pună mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani. 

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo! Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv!

Fabio Paratici e capul?

Sunt anchetați președintele Andrea Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved, Fabio Paratici, fostul director sportiv al lui Juve, considerat capul sistemului și ajuns la Tottenham, și Federico Cherubini, actual football director, interogat zece ore de magistrați! 

Conducătorii clubului sunt suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Există și un precedent. În 2018, Chievo a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile.

282de milioane e suma luată la bani mărunți de Procuratură. Acuzarea cercetează un bilanț de 218 milioane de plusvalențe fictive în trei exerciții contabile: 31.564.000 în 2018-'19; 119.721.000 în 2019-'20 și 30.832.000 în 2020-'21

Schimb dubios

Schimbul Arthur - Pjanici este cel care a ridicat cele mai multe semne de întrebare, Federcalcio și Consiliul Național pentru Societăți și Bursă din Italia intrând pe fir. Juventus e în vizorul autorităților pentru „comunicări false de la firmele cotate și emiterea de facturi pentru operațiuni inexistente.” 

În 2020, bosniacul a trecut pe „Camp Nou”, iar italienii l-au primit pe brazilian, printr-o afacere în care Barcelona a dat 60.000.000 milioane de euro pe Pjanici și a încasat 72.000.000 pentru Arthur Melo.

Napoli la rând?

Parchetul din Napoli cercetează transferul lui Osimhen, evaluat la 70 de milioane de euro, cu 4 jucători incluși în înțelegerea cu Lille. La francezi au mers portarul Karnezis, iar cei trei de la Primavera, Manzi, Palmieri şi Liguori, au „costat” circa 20 de milioane. Niciunul n-a jucat vreodată la campioana Franței în Ligue 1, iar puștii s-au întors în Italia, să se descurce prin Serie C și D!

31de ani trecuseră de la precedentul succes al Atalantei pe terenul lui Juventus, 1-0, pe 8 octombrie 1989, când formația din Bergamo se impunea tot cu 1-0, datorită unui gol înscris de Claudio Caniggia

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Atac pe tunel după Villarreal - Barcelona! Au sărit la Xavi și au făcut scandal pentru două penaltyuri refuzate » Poliția a intervenit!

Șumudică, vulcanic înainte de meciul cu Galatasaray: „Eu vreau să fac mâncare, dar dacă n-am ingrediente? Aștept transferurile ca un nebun!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ripensistu
ripensistu  •  28 Noiembrie 2021, 21:48

Desfiintare Rubentus, rusinea Italiei, isi bate joc de Serie A de anii de zile, incepand cu furtul lui Baggio de la Fiorentina din 90 si continuand cu viitorul puscarias Andrea Agnelli, mana dreapta a nesimtitului Perez.

dobrin
dobrin  •  28 Noiembrie 2021, 18:47

Daca intra in insolventa si retrogradeaza, o sa aiba intr-un final si Dragusin sansa sa joace titular la Juventus.

golf_club
golf_club  •  28 Noiembrie 2021, 16:42

Ce este aia o "squadră", domnule Theodor Jumatate? Serios, acum importam si adaptam cuvinte din italiana, nu era de ajuns engleza? Ce-ar fi sa respectam macar limba romana? Ca de stiri cu Becali, Prodanca, si alte non-valori, nu ne scutiti.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close