INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Juventus, în pericol! S-a confirmat: Luis Suarez a trișat la examenul pentru cetățenia italiană! Patru oficiali ai universității suspendați!

Luis Suarez
foto: Guliver/Getty Images
Luis Suarez foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 05 decembrie 2020 10:42 / Actualizat sambata, 05 decembrie 2020 11:23

Procuratura din Perugia a descoperit că Luis Suarez, uruguayanul curtat în septembrie de Juventus, a primit dinainte întrebările și răspunsurile testului pentru limba italiană. 

Rectorul și directorul general al Universității pentru Străini, la fel ca alți doi profesori, au fost suspendați opt luni. Directorul sportiv al clubului torinez, anchetat!

În septembrie, Juventus îl voia pe Luis Suarez, dar nu mai avea voie să transfere un jucător extracomunitar și atunci a încercat să-l ajute pe faimosul atacant uruguayan să obțină cetățenia italiană. 

Sofia Balbi, soția sud-americanului, are origini peninsulare. Datorită ei, putea deveni comunitar.

Scandal după testul dat de Luis Suarez pe 17 septembrie

Suarez a trecut examenul de limbă italiană pe 17 septembrie (un prim pas pentru pașaport) la Universitatea pentru Străini din Perugia. Câteva zile mai târziu, a izbucnit scandalul. S-a aflat că atacantul în vârstă de 33 de ani, atunci încă la Barcelona, primise dinainte întrebările și răspunsurile testului. Imediat s-a declanșat o investigație și transferul la Juventus a căzut. Suarez a semnat cu Atletico.

Juventus, în pericol! Nota lui Suarez, stabilită înainte de examen!

Acum, două luni și jumătate mai târziu, ancheta procuraturii a ajuns la o concluzie, dezvăluie presa italiană. Uruguayanul a trișat la acel examen, iar cei care l-au sprijinit plătesc. Giuliana Grego și Simone Olivieri, rectorul și directorul general ai universității, au fost suspendați timp de opt luni. La fel au fost sancționați Stefania Spina, profesoara de limbă italiană a lui Suarez, și examinatorul Lorenzo Rocca.

„Subiectele testului au fost comunicate fotbalistului, nota acestuia fiind stabilită înainte de examen”, a anunțat procurorul Raffaele Cantone.

Nici Juventus nu va scăpa probabil. Directorul sportiv Fabio Paratici și cei doi avocați ai clubului sunt încă investigați în acest dosar.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Mesajul superb al lui Alvaro Morata pentru Radu Drăgușin, după debutul românului la Juventus

An încheiat pentru Erling Haaland! Ce s-a întâmplat cu starul lui Borussia Dortmund

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
bazinga
bazinga  •  05 Decembrie 2020, 14:48

Sunt convins ca si stiind raspunsurile dinainte, daca era totusi examen, nu ar fi luat nota de trecere Suarez!Numai uitati-va la el ce fatzau de premiant la olimpiada de fizica atomica are ! Un geniu , nu alta !Ce-i trebuie scoala, cand e milionar din forbal !

xdfausta
xdfausta  •  05 Decembrie 2020, 12:28

Sa mai zica lumea ca numai la romani se copiaza si se plagiaza...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează