Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 20:01 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 20:24

Franz Beckenbauer, fotbalist legendar al Germaniei, a murit duminică, la vârsta de 78 de ani. Ionuț Lupescu (55 de ani) și-a amintit o serie de momente petrecute alături de „Kaiser”.

Ionuț Lupescu, „Kaiserul” României, a avut șansa de a-l cunoaște personal pe Franz Beckenbauer și are multe povești interesante alături de legenda fotbalului german. 

Călătoriile Kaiserului
GERMANIA
Călătoriile Kaiserului

Ionuț Lupescu, amintiri cu Franz Beckenbauer

„Dumnezeu să-l ierte. Pentru mine a fost cea mai mare personalitate fotbalistică pe care am cunoscut-o. A avut un impact major asupra fotbalului mondial. Un om deosebit de deschis, de respectuos. Pentru mine a fost un idol! E mare păcat, știam că e bolnav de câțiva ani. Fără el, fără Pele, fără Maradona, fără Cruyff, fotbalul devine mai sărac.

Cunoscându-l personal, pot spune că am pierdut o mare personalitate. El a avut o problemă și cu presa din Germania în ultimii ani, dar rămâne unic.

Am multe momente alături de el. Când am jucat la Leverkusen și m-au pus libero mi-au pus porecla de Kaiser. Am avut posibilitatea să stau de vorbă cu el. Mi-a spus să vorbesc la pertu cu el. N-am putut niciodată! I-am zis că e mult prea greu să vorbesc la persoana a doua”, a povestit Ionuț Lupescu la „Fotbal Club” de la Digi Sport.

FOTO. Imagini de colecție din cariera lui Franz Beckenbauer

+7 FOTO

Lupescu și-a amintit un alt episod petrecut în preajma lui Beckenbauer: 

Un alt exemplu, ca să vă dați seama de renumele lui. Eram o dată la Tokyo, la Mondialul Cluburilor. FIFA, cu Blatter, organizau masa festivă. La un moment dat a venit și sora Împăratului. Blatter s-a ridicat, dar sora s-a dus până la Beckenbauer, pentru a face un selfie. Sunt lucruri pe care mi-e greu să le explic, dar le-am trăit. Valoarea lui este unică
- Ionuț Lupescu

VIDEO. Documentarul făcut de Bayern Munchen pentru Franz Beckenbauer, la împlinirea vârstei de 75 de ani

Citește și alte știri din despre moartea lui Franz Beckenbauer:

Cum s-a ales regretatul Franz Beckenbauer cu porecla „Der Kaiser”
LEGENDĂ
Cum s-a ales regretatul Franz Beckenbauer cu porecla „Der Kaiser”
Franz Beckenbauer a încetat din viață la vârsta de 78 de ani: „A murit în somn, înconjurat de familia sa”
LEGENDĂ
Franz Beckenbauer a încetat din viață la vârsta de 78 de ani: „A murit în somn, înconjurat de familia sa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”