INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA - SPANIA 2-1

Benzema, talismanul lui Deschamps! Franța nu pierde când el înscrie: „E un diamant”

Benzema, talismanul lui Deschamps! // sursa foto: Imago
Benzema, talismanul lui Deschamps! // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 octombrie 2021 13:42 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 14:40

Karim Benzema (33 de ani) a marcat golul cu care Franța a egalat Spania. Fotbalistul a scos campioana mondială dintr-un mare impas, la fel cum o făcuse și în semifinala împotriva Belgiei.

Revenirea după cinci ani a lui Karim Benzema în naționala Franței începe să-și facă simțită influența într-un mod cât se poate de impresionant. Considerat a fi un factor destabilizator în vestiar, după eliminarea prematură a trupei lui Dididier Deschamps de la Euro 2020, atacantul lui Real Madrid s-a revanșat cu vârf și îndesat în Nations League. 

El a dat tonul revenirii din semifinala contra Belgiei (3-2), cu un gol magnific dintre patru adversari, și tot el a inventat o reușită de generic în poarta lui Unai Simon, în finala cu Spania (2-1).

„Karim Benzema, privirea vioaie și glezna suplă”

Apreciat cu nota 8 de cotidianul L'Equipe, cea mai mare de la învingători, Benzema a fost catalizatorul Franței și în meciul de duminică seară, de pe San Siro. „Cu el în teren, gesturile și execuțiile cele mai complicate par atât de simple. 

Dovadă acest șut bine desenat, ca un diamant, o execuție la care Unai Simon doar a putut atinge mingea. Dintr-un unghi aproape imposibil, la 20 de metri lateral de poartă, cu un fundaș plasat în față, Benzema a finalizat rapid, cu privirea vioaie și glezna suplă. Nimic de făcut!”, l-a caracterizat L'Equipe.

Karim Benzema, eficient și altruist

Nimic nu anunța dezlănțuirea lui din repriza secundă, după o primă parte mai modestă oferită, de altfel, de întreaga echipă a Franței. Totuși, atât cât i-au permis spaniolii, care au „arestat” mingea, Benzema a făcut ceea ce trebuia și nimic din atitudinea sa nu a sugerat că ar renunța vreun moment. 

S-a mișcat permanent între linii, s-a arătat foarte disponibil la efort, s-a repliat în defensivă, încercând să blocheze construcția adversarilor. Nu degeaba a fost ales cel mai bun fotbalist al finalei. Capabil să fie atât eficient, cât și altruist. 

De la întoarcerea la națională în iunie are șase goluri și puteau fi chiar șapte dacă nu-l lăsa pe Mbappe să execute penalty-ul cu Belgia!

Benzema, 12 goluri și 8 assisturi în acest sezon

Karim are un start de sezon formidabil. În 15 meciuri, la Real Madrid și naționala Franței, Benzema a marcat 12 goluri și a oferit 8 assisturi. Benzema, 33 de reușite pentru Franța, pe locul 6, e la o singură reușită de Trezeguet (34). 

Când Karim Benzema a înscris, Franța nu a pierdut niciodată: 24 de victorii și două egaluri. „La 33 de ani, pare că progresează mereu și nu e un hazard să viseze la Balonul de Aur”, notează același L Equipe.

26 de trofeea cucerit Benzema în carieră, unu cu naționala Franței, 7 cu Lyon și 18 cu Real Madrid

Destinul marilor echipe este să nu fie nervoase și să aștepte momentul oportun, ceea ce am și fâcut. Am arătat caracter și forță, chiar voiam să câștig un trofeu cu naționala
- Karim Benzema, atacant Franța

VIDEO Cele mai frumoase goluri ale lui Benzema la Real Madrid

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Incident cu Neymar live! Starul lui PSG, numit „idiot” de cel mai cunoscut comentator brazilian

Încă o imagine devenită virală » Messi contra tuturor: șapte uruguayeni sunt atenți la el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează