INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Discursul lui Karim Benzema, la primirea Balonului de Aur: „Acea perioadă grea m-a întărit psihic”

Karim Benzema / Sursă foto: Imago Images
Karim Benzema / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 18 octombrie 2022 08:14 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 09:54

La aproape 35 de ani, atacantul francez Karim Benzema a cucerit în premieră Ballon d'Or. Aseară, la Paris, căpitanul lui Real Madrid a fost în vârful fotbalului.

Karim Benzema a primit aseară, la Paris, primul său Balon de Aur. Căpitanul lui Real a fost răsplătit pentru un an fantastic, iar pe scenă a livrat un speech cuprinzător, în care i-a amintit pe toți oamenii care i-au marcat într-un fel sau altul cariera. Francezul a evocat marele său regret, faptul că a stat cinci ani și jumătate departe de națională din cauza „scandalului Valbuena”. 

Discursul lui Karim Benzema, după ce a cucerit în premieră Balonul de Aur

„Este o mândrie. Este visul oricărui copil. Am crescut cu asta în cap. De mic am avut această motivație. Am avut două modele în viață: Zizou și Ronaldo. Nu am renunțat niciodată și mi-am păstrat acest vis în cap. Sunt mândru de traiectoria mea. Este prima dată când primesc acest trofeu. Sunt foarte fericit și voi continua să lucrez, desigur. 

A fost o perioadă în care nu am fost la natională, dar nu am renunțat și am muncit. A fost greu și asta m-a facut doar să mă întăresc psihic. Sunt mulțumit de munca mea și sunt foarte fericit. 

Le multumesc colegilor mei de la Real Madrid și de la natională. Le mulțumesc antrenorilor mei. Președintelui de la Real Madrid, este ca și familia mea, Mulțumită lui mi-am îndeplinit visul de a juca la Real Madrid. Mulțumesc familiei mele și întregii Academii de la Lyon și președintelui Aulas. Este un premiu individual, dar pentru mine este de fapt un premiu colectiv”, a declarat Karim Benzema.

44 de goluria marcat Karim Benzema la Real Madrid în sezonul trecut, în toate competițiile

TOP 10 BALLON D'OR 2021-2022

  1. Karim Benzema (Real Madrid)
  2. Sadio Mané (Liverpool/Bayern)
  3. Kevin De Bruyne (Manchester City)
  4. Robert Lewandowski (Bayern/Barcelona)
  5. Mohamed Salah (Liverpool)
  6. Kylian Mbappe (Paris SG)
  7. Thibaut Courtois (Real Madrid)
  8. Vinícius (Real Madrid)
  9. Luka Modrici (Real Madrid)
  10. Erling Haaland (Dortmund/Man. City)

VIDEO Carlo Ancelotti vorbește despre rolul lui Benzema la Real Madrid

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO Karim Benzema, cel mai bun fotbalist din lume! A primit Balonul de Aur: „Am crescut cu asta în minte”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează