INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  KAYSERISPOR - BESIKTAS 3-1

Kayserispor - Besiktas 3-1. Silviu Lung, încă un meci mare în Turcia: „Ne-ai cucerit inimile!"

Silviu Lung a făcut un nou meci mare în Turcia
Silviu Lung a făcut un nou meci mare în Turcia

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2020 09:49 / Actualizat marti, 07 iulie 2020 11:37

Silviu Lung Jr. (31 de ani), goalkeeperul lui Kayserispor, a fost omul meciului cu Besiktas (3-1), blocând trei mingi de gol ale adversarilor în prima repriză. E liderul paradelor din Super Lig (104).

Tătărușanu rămâne la Lyon și tot nu joacă, dacă Ionuț Radu nu își găsește o echipă unde să joace, atunci Silviu Lung poate fi titularul naționalei în toamnă, în barajul cu Islanda și în Liga Națiunilor.

Datorită lui Silviu Lung, Kayserispor a ieșit din zona retrogradării

La 31 de ani, căpitanul lui Kayserispor e cel mai în formă portar al campionatului turc, cu cele mai multe parade (104 potrivit Fotomac, 101 susține Fanatik). L-a depășit pe Ugurcan Cakır, goalkeeperul lui Trabzonspor (99). 

Datorită lui, roș-galbenii au ieșit din zona retrogradării (două puncte peste linia roșie). Au trei victorii la rând, cu un singur gol primit: 2-0 cu Gençlerbirliği, 2-0 cu Sivas, 3-1 cu Beșiktaș.

Burak Yilmaz l-a felicitat pe teren

Luni seară, Lung a fost omul meciului cu Besiktas (Săpunaru a fost și el integralist la gazde), chiar echipa la care în iarnă se zvonea că va ajunge din sezonul viitor. Până la pauză, adversarii au avut trei ocazii mari: Diaby, Hutchinson și Burak Yilmaz

Niciunul n-a reușit să-l învingă. „A fost gigantic", a comentat Fotomac. Admirativ, Burak, 34 de ani, unul dintre cei mai importanți atacanți turci ai ultimului deceniu, l-a felicitat pe portar acolo, pe teren. Un singur gol a primit de la „vulturi", în minutul 74, după un șut din trei metri, când nu mai putea face nimic.

Primarul orașului: „Ne-ai cucerit inimile"

La sfârșit, primarul orașului Kayseri, doctorul Memduh Buyukkilic, a postat un mesaj pe Twitter, o dedicație pentru Lung: „Dragă Silviu. Trăiești la Kayseri de trei ani. Ai început să vorbești bine limba turcă. Iubești pastrama și ravioli. Cu performanța din primele 45 de minute, ne-ai cucerit inimile".

Ajunge la Besiktas?

Glumind, primarul i-a făcut o ofertă: „Vino să fii asistentul nostru medical onorific". I-a dat tag și președintei clubului, Berna Gozbasi. O aluzie la faptul că îi expiră contractul la finalul actualului sezon. Unul dintre fani a întrebat-o pe Gozbasi: „Când încheiem noul acord cu președintele meu Lung?". Posibil, „tricolorul" se va muta la Istanbul. Chiar la Besiktas.

10 meciuria jucat Silviu Lung la Kayseri în 2020 (6 victorii, două egaluri, două eșecuri)

Pe locul 6 în 2020

Când a venit Robert Prosinecki în iarnă, pe 29 decembrie, Kayseri era ultima clasată, cu 10 puncte. Aproape condamnată la retrogradare. De atunci, echipa și-a revenit, adunând 21 de puncte în 13 meciuri și fiind a 6-a într-un top realizat numai pentru acest an calendaristic. 

Ca o comparație, Besiktas ocupă locul 7 în 2020 (20p), Fenerbahce este pe 9 (18), iar Gaziantep, formația lui Șumudică, Maxim și Toșca, pe 13 (14p). Iar peste două etape, pe 13 iulie, e derbyul românilor: Kayseri - Gaziantep. z

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Scene incredibile în Premier League: doi jucători de la Tottenham, gata de bătaie pe teren! Jose Mourinho: „Eu sunt de vină”

Bornă incredibilă atinsă de catalani » Senzaționalul Ansu Fati a intrat în istoria clubului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
manu97franc
manu97franc  •  07 Iulie 2020, 11:17

O mica problema in textul de mai jos: 10 meciuri fără înfrângere are Kayseri cu Silviu Lung titular în 2020 (6 victorii, două egaluri, două eșecuri) 10 meciuri fara infrangere, dar in text sunt marcate 2 esecuri. Sunt 8 dau 10 fara infrangere?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează