INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Insulte rasiste pentru jucătorii francezi care au ratat loviturile de departajare în finală

Kingsley Coman și Aurelien Tchouameni au fost insultați pe rețelele de socializare. Foto: Imago Images
Kingsley Coman și Aurelien Tchouameni au fost insultați pe rețelele de socializare. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2022 13:57 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 13:57

Kingsley Coman (26 de ani) și Aurelien Tchouameni (22 de ani), singurii ce n-au transformat de la 11 metri la „loteria” contra albicelestilor, au fost insultați pe rețelele de socializare. Erorile lor i-au adus titlul Argentinei.

De fiecare dată când o echipă pierde la loviturile de departajare și în cauză este și un trofeu implicat, se caută țapi ispășitori. Și mai mereu fanii dau vina pe jucătorii de culoare și îi blamează pentru ratări prin insulte cu tentă rasistă. 

Lionel Messi a „rupt” Instagramul: postare de peste 56,2 milioane de like-uri! Și-a doborât recordul mondial reușit cu celebrul ou
INSTAGRAM
Lionel Messi a „rupt” Instagramul: postare de peste 56,2 milioane de like-uri! Și-a doborât recordul mondial reușit cu celebrul ou

La finala CM 2022 din Qatar, Argentina a transformat tot ce-a avut, iar foștii campioni mondiali au irosit două penaltyuri, după ce Mbappe marcase de două ori de la punctul cu var în timpul regulamentar și în prelungiri plus că înscrisese și primul la departajare. 

Coman și Tchouaméni nu l-au putut învinge pe „Dibu” Martinez, ultimul șutând pe lângă poartă. Și cei doi cu rădăcini în Guadelupa și Camerun au fost ținta miiilor de hateri, care au comentat foarte urât la adresa lor și le-au pus și emoticoane cu maimuțe.

Englezii au pățit la fel la Euro 2020

Nu este prima oară când se întâmplă asta. La fel a pățit-o Mbappe, care a ratat lovitura de pedeapsă la Euro 2020 contra Elveției, în meciul de pe Arena Națională și a fost huiduit și insultat rasist. Kylian a fost pe punctul de a întoarce spatele naționalei din această cauză, fiind însă întors de oficialii federației franceze. 

Nici englezii nu s-au lăsat mai prejos și au procedat la fel de josnic după finala CE 2020, cu Saka, Rashford și Sancho. Și aceștia au greșit de la 11 metri la departajarea din finala cu Italia și au trebuit să suporte jignirile ultrașilor pe internet.

Insulte rasiste pentru jucătorii francezi care au ratat loviturile de departajare în finală
Jadon Sancho, victima rasismului după finala EURO 2020. Foto: Imago Images

Deschamps vrea până în 2026

Deși nu și-a putut păstra titlul mondial, Franța vrea să-i reînnoiască creditul lui Didier Deschamps la națională. Selecționerul a transmis că în cazul prelungirii nu va discuta decât un contract pe termen lung, până după CM 2026. 

În aceste condiții, Zidane nu mai are loc liber pe banca tehnică a les Bleus și va trebui să își caute un club, acum sau la vară.

VIDEO. Suporterii argentinieni, cântece obscene la adresa naționalei Franței

Citește și:

Dumitru Dragomir, despre gestul vulgar al lui Emiliano Martinez: „Dacă nu o să fie așa, să nu îmi ziceți Mitică!”

Messi a dansat cu cecul uriaș adus în vestiar! Suma totală încasată de Argentina după Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  21 Decembrie 2022, 10:42
Postat de miki123 pe 20 Decembrie 2022, 17:09

Care franța?! Le "blues" este de fapt o selecționată africano-arabă!!! Englezii nu sunt nici ei departe, germanii cam la fel, elveția au jucători din kosovo, bosnia, albania, africa, etc!!! Imi amintesc că selecționata României de tenis de masă a jucat cu selectionata germaniei care aveau in lot numai chinezoaice naturalizate in nemțoaice!?! Si uite așa occidentalii ne dau nouă lecții de moralitate!?! Ne mai mirăm de austrieci.....

nu pot sa nu observ, ca in istorie, tari precum Belgia, Franta, Germania, Italia, Franta , Anglia, Austria si altele care sunt considerate de prima mana si bogate....ca au terorizat multe alte tari in trecutul relativ apropiat. Unii din ei de exemplu, au luat resursele(inclusiv mana de lucru) din tarile africane, au facut ce au vrut cu ei, genocid in masa si sclavie cat cuprinde iar acum se cam intoarce impotriva lor. Vestul si nordul Europei devin un mix de asiatici, africani si arabi din orientul mijlociu. Prostia e la conducere ca baga toleranta pe gat prin care se distruge practic natia unui popor. Avorturi la greu, eutanasiere asistata,ii prosteste pe oameni ca nu sunt genul cu care s-au nascut, lgbt la greu.....si pe urma se intreaba de unde vin toate problemele. Asta e, nadejdea e in Dumnezeu Hristos a carui Nastere o serbam acum...nu pe mos craciun.....dar Hristos nu mai e cool din cate se pare si inteleg de ce......nici pe mine nu ma interesa inainte

iosif53
iosif53  •  20 Decembrie 2022, 19:51

De ce ne agitam,la finalul meciului numai Lloris nu putea fi insultat.

grro
grro  •  20 Decembrie 2022, 19:39
Postat de st.il. pe 20 Decembrie 2022, 18:50

Albul mută și câștigă !...Șah mat !...E..."rasism" ???...:)))

O groapă! Atenție! Îți spun fiindcă ai semnalizat!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează