INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Tranzacție de 65 de milioane de euro în Italia! Un club de tradiție din Serie A a fost cumpărat de un american

Parma va avea un nou patron// FOTO: Guliver/GettyImages
Parma va avea un nou patron// FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 19 septembrie 2020 11:10 / Actualizat sambata, 19 septembrie 2020 12:32

Parma schimbă din nou proprietarul. După ce investitorul chinez care a permis revenirea în Serie A a pierdut treptat controlul, clubul gialloblu a finalizat negocierile cu noul patron.

 Nu va fi grupul din Qatar, ci un afacerist american ce a cumpărat 90 la sută din pachetul de acțiuni. Kyle Krause, 57 de ani, a plătit 65 de milioane de euro și, de ieri, a devenit al patrulea american implicat serios în Il Calcio. Milan, Fiorentina, Bologna și AS Roma mai sunt în controlul unor miliardari din SUA.

„Să scoatem noi Cannavaro"

Tranzacție de 65 de milioane de euro în Italia! Un club de tradiție din Serie A a fost cumpărat de un american

„Mă simt italian, era un vis să investesc în Italia. Vom fi o familie lărgită aici. Pentru Parma nu voi mai ține cu Juventus! Am fotbalul în sânge și rădăcinile în Palermo. Am crescut urmărind Serie A la televizor. Obiectivele primordiale vor fi salvarea de la retrogradare și să dezvoltăm și academia clubuui, pentru a scoate din nou alți Cannavaro, Fiul meu Oliver e analist de meciuri și va intra în stafful lui Fabio Liverani", a anunțat Krause în interviul publicat astăzi de La Gazzetta dello Sport.

Are echipă de fotbal și în State

Holdingul lui Krause are o cifră de afaceri anuală de 2,5 miliarde de dolari, iar imperiul conține o fabrică în Iowa, o fermă de animale, un grup imobiliar, două companii viticole în Italia, un lanț de magazine și supermercato (Kum&Go), stații de distribuție a combustibililor (Solar Transport) și are și o echipă de fotbal în campionatul League Two din Statele Unite, Des Moines Menace. 

5.000 de angajațiare la firmele sale Kyle Krause, cartierul general al miliardarului fiind în Iowa. 10 la sută din acțiunile Parmei au rămas la investitorii locali.

VIDEO. Ciprian Tătărușanu, „botez” la AC Milan

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

FIFA pregătește o decizie istorică » Fotbaliștii vor putea schimba naționala! Care sunt condițiile

Președintele Benficăi, acuzat oficial pentru corupție! Luis Felipe Vieira riscă trei ani de închisoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează