INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA - KAZAHSTAN 8-0

Kylian Mbappe, irezistibil! A înscris de patru ori în preliminarii și a egalat un record vechi de 63 de ani

Kyllian Mbappe / Sursă foto: Imago Images
Kyllian Mbappe / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 07:24 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 07:45

Franța a făcut spectacol cu Kazahstan, căreia i-a aplicat o corecție aspră, 8-0 pe „Parc des Princes” din Paris. Kylian Mbappe a fost one-man-show contra kazahilor.

Superstarul de 22 ani al lui PSG a făcut cel mai bun meci la națională din ultima perioadă, reușind să înscrie de patru ori în poarta Kazahstanului, într-o seară în care Karim Benzema a înscris și el o „dublă”. 

Moment impresionant pe Parc des Princes: „La Marseillaise” a răsunat a cappella, la 6 ani de la atacurile teroriste din Paris
franța
Moment impresionant pe Parc des Princes: „La Marseillaise” a răsunat a cappella, la 6 ani de la atacurile teroriste din Paris

Mbappe a dat tonul încă din prima repriză. A semnat scorul pauzei, 3-0, cu un hat-trick de efect. Deschamps l-a ținut pe teren până spre final, tot Kylian fiind cel care a închis tabela, în minutul 87. Un minut mai târziu, irezistibilul atacant a fost înlocuit cu Ben Yedder, prilejul perfect pentru un standing-ovation.

Kylian Mbappe a egalat recordul lui Just Fontaine

„Poker-ul” din confruntarea de sâmbătă seara înseamnă și egalarea unui record vechi de 63 de ani: Mbappe a devenit primul jucător de la Just Fontaine, în 1958, care a înscrie de patru ori într-un meci pentru naționala Franței. 

Legendarul fotbalist al „Cocoșului Galic”, al cărui nume îi face și astăzi să tresară pe francezi, reușea această performanță pe 28 iunie 1958, într-un meci Franța - Germania de Vest 6-3, în care a înscris de patru ori.

Moment impresionant pe Parc des Princes

La meciul Franța - Kazahstan a avut loc un moment emoționant, prin care a fost comemorată trecerea a 6 ani de la înfiorătoarele atacuri teroriste din Paris, din noiemrie 2015. 

„Celor 13 stele ale noastre de pe 13 noiembrie” și „Fluctuat nec mergitur”, motto-ul în latină al orașului Paris, care înseamnă „Izbit de valuri, dar nu scufundat”, au fost două bannere afișate de suporterii francezi. 

Tribunele de pe Parc des Princes au fost iluminate de spectatori în minutul 13 al partidei. Aceștia au activat lanternele telefoanelor pentru a crea o atmosferă specială și au cântat imnul Franței, La Marseillaise.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO Moment impresionant pe Parc des Princes: „La Marseillaise” a răsunat a cappella, la 6 ani de la atacurile teroriste din Paris

FOTO Italia, în pericol! Campioana Europei s-a încurcat pe teren propriu și poate rata calificarea directă la Mondial!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
michael
michael  •  14 Noiembrie 2021, 11:18

Uitați-vă mai întâi cu cine a jucat Franța, apoi vorbiți de scor și câte goluri au înscris unii!! Foarte ușor scorul putea fi și 15-0!!

leu.mr
leu.mr  •  14 Noiembrie 2021, 08:47

Nu suporta comparatie. Fontaine a inscris cu GERMANIA, Mbappe cu Kazahstan ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close