INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

VIDEO Moment impresionant pe Parc des Princes: „La Marseillaise” a răsunat a cappella, la 6 ani de la atacurile teroriste din Paris

FOTO: twitter.com/Tanziloic
FOTO: twitter.com/Tanziloic

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 22:09 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 23:32

Franța joacă acasă cu Kazahstan în penultimul meci din campania de calificare la CM 2022.

La meci a avut loc un moment emoționant, prin care a fost comemorată trecerea a 6 ani de la atacurile teroriste din Paris, în 2015.

„Celor 13 stele ale noastre de pe 13 noiembrie” și „Fluctuat nec mergitur”, motto-ul în latină al orașului Paris, care înseamnă „Izbit de valuri, dar nu scufundat”, au fost două bannere afișate de suporterii francezi.

Tribunele de pe Parc des Princes au fost iluminate de spectatori în minutul 13 al partidei. Aceștia au activat lanternele telefoanelor pentru a crea o atmosferă specială și au cântat imnul Franței, La Marseillaise.

Dedicația lui Griezmann

Antoine Griezmann a dedicat reușita din penalty memoriei celor care au murit în atacuri:

Moment impresionant pe Parc des Princes: „La Marseillaise” a răsunat a cappella, la 6 ani de la atacurile teroriste din Paris

Sora fotbalistului a fost prezentă în sala de spectacol de la Bataclan, în timpul atacurilor, dar a reușit să fugă și să se salveze.

Ce s-a întâmplat la Paris în 2015

Pe 13 noiembrie 2015, în timpul meciului amical Franța - Germania, teroriștii au lovit Capitala în 6 locuri diferite, inclusiv la Stade de France. La 11 luni de la atentatul de la Charlie Hebdo, Franța era asediată din nou. Cu Kalașnikovuri și grenade. Granițele au fost închise. Stare de urgenţă.

Relatarea trimisul GSP la Paris în acel moment, Daniel Scorpie:

Seara era liniștită lângă Eiffel. Stade de France plin, 80.000 de spectatori veniseră să vadă amicalul cu Germania. În centru, lumea voia să se simtă bine, la restaurante sau la concerte. Nimeni nu-și făcea griji, toți zîmbeau, se bucurau de viață. Și apoi, zâmbetele au dispărut. Gloanțele veneau din toate părțile.

La ora 22:12, teroriștii au început să tragă. Aveau Kalașnikovuri și rădeau totul în cale. Două arondismente, 10 și 11, au căzut pradă demenței atacatorilor. Șase atacuri, unul după altul. Au pătruns și în sala de concerte Bataclan, unde au ucis o sută de oameni.

La Stade de France s-au auzit explozii de grenade. 3 explozii. Președintele Francois Hollande a fost evacuat imediat de serviciile secrete, dar meciul a continuat. "Autoritățile n-au vrut panică, haos. Ar fi fost mult mai rău", a anunțat Le Parisien. Arena a fost înconjurată și închisă de poliție, iar la sfîrșit toți spectatorii au invadat terenul.

Nemulțumiri în lotul Franței, după întoarcerea lui Benzema: „Revenirea lui a creat un dezechilibru”
FRANȚA
Nemulțumiri în lotul Franței, după întoarcerea lui Benzema: „Revenirea lui a creat un dezechilibru”
La 11 luni de la scandalul-monstru din Paris, Sebastian Colțescu revine în Franța! La ce meci a fost delegat
ARBITRU
La 11 luni de la scandalul-monstru din Paris, Sebastian Colțescu revine în Franța! La ce meci a fost delegat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
leu.mr
leu.mr  •  14 Noiembrie 2021, 10:13

Golul lui Griezman din min 84 a dus scorul la 7-0 dar grafica arata deja 8-0 ?

dragdim
dragdim  •  14 Noiembrie 2021, 07:58

După care și-au dat cu firma in cap, făcând un spectacol dezonorant la adresa kazahilor prin felul cum se manifestau la fiecare gol. De prost gust, allez Suisse!

hashtag_truth
hashtag_truth  •  14 Noiembrie 2021, 02:02

OK....DECI ...ei au voie, cu luminitze imnuri si incurajari pentru ceea ce iubesc...FOTBAL...NOI...nu avem voie, pentru NOI, NU...ESTE PANDEMIA MAI MARE P'AICI ???? SERIOS ????

Vezi toate comentariile (4)
Comentează