INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARBITRU

La 11 luni de la scandalul-monstru din Paris, Sebastian Colțescu revine în Franța! La ce meci a fost delegat

Sebastian Colțescu
Sebastian Colțescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 08:37 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 10:14

Sebastian Colțescu (44 de ani) se întoarce în Franța la 11 luni de la scandalul din Liga Campionilor, când l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al lui Istanbul Bașakșehir, la meciul cu PSG de la Paris, fiind anchetat pentru rasism și achitat, în cele din urmă.

Arbitrul originar din Craiova va fi al 4-lea oficial la un joc disputat mâine la Grenoble, în preliminariile CE U21, între Franța și Armenia. Arbitru central va fi Andrei Chivulete, iar asistenți Vladimir Urzică și Andrei Gabriel Constantinescu.

Sebastian Colțescu revine în Franța 

Meciul din preliminariile pentru EURO U21 din 2023 va fi primul pentru Sebastian Colțescu în Franța după aproximativ 11 luni de la scandalul provocat de acesta la Paris, în Liga Campionilor, la un meci între PSG și Istanbul Basaksehir, abandonat și disputat a doua zi după ce românul a fost acuzat de rasism de cei din tabăra campioanei de atunci a Turciei. 

Colțescu l-a identificat atunci pe Pierre Webo, antrenorul secund al campioanei Turciei, drept „ăla negru”. Webo, Demba Ba, jucător la Bașakșehir, și alți membri ai delegației turce, l-au acuzat de rasism pe Colțescu, cele două echipe refuzând să mai continue partida. Aceasta a fost reluată a doua zi, cu alți arbitri.

În martie 2021, la 3 luni de la incident, Comisia de Disciplină a UEFA a decis astăzi că nu a fost vorba de rasism la Sebastian Colțescu. Totuși, arbitrul român a fost sancționat pentru conduită incorectă și s-a văzut nevoit să participe la un program educațional. Colțescu a fost suspendat din competițiile europene până la sfârșitul sezonului, pe 30 iunie 2021.

Înaintea meciului de joi, care are ora de start 21:45, reprezentativa U21 a Franței ocupă locul 1 în grupa H a preliminariilor, cu 10 puncte după 4 etape. Armenii sunt ultimii, cu doar 3 puncte, o diferență de 6 lungimi față de locul 2, pe care-l ocupă în prezent Ucraina. EURO U21 din 2023 se va disputa între 9 iunie și 2 iulie 2023, meciurile urmând a fi găzduite de două țări, România și Georgia. 16 echipe vor participa la turneul final.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Cu Xavi nu e de glumă! Reguli stricte la Barcelona » Pique, vizat de noul regulament

Supermeci! Un mijlocaș român din Anglia, gol și două pase decisive împotriva lui Liverpool U21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează