INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Din Mozambic în La Liga, o poveste de autodepășire: „Am crescut într-o casă fără apă și electricitate”

Bruno Langa (dreapta) în meciul cu Granada (foto: Imago)
Bruno Langa (dreapta) în meciul cu Granada (foto: Imago)

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 13:16 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 15:41

Bruno Langa, 26 de ani, a semnat cu Almeria la începutul lui februarie. Fundașul dreapta a fost achiziționat de la Chaves, formație din prima ligă portugheză, și a debutat în La Liga în meciul cu Granada, scor 1-1.

Fotbalistul care mai poate juca și fundaș central sau mijlocaș stânga a fost adus ca înlocuitor pentru Sergio Akieme, plecat la Reims.

Thierry Henry lansează un avertisment care pune lumea fotbalului pe gânduri: „E greu, nimănui nu-i pasă de tine. Cluburi mari cu un numitor comun”
AVERTISMENT
Thierry Henry lansează un avertisment care pune lumea fotbalului pe gânduri: „E greu, nimănui nu-i pasă de tine. Cluburi mari cu un numitor comun”

Într-o intervenție la radioul oficial al celor de la Almeria, citat de marca.com, Bruno a vorbit despre copilăria în Mozambic și despre lungul drum parcurs în carieră până la debutul în prima ligă spaniolă.

„Nu aveam apă, nici electricitate”

A crescut în Maputo, unde a trăit într-un cartier foarte sărac. Își amintește că nu avea electricitate, nici apă și că pentru a juca a trebuit să cumpere ghete la mâna a doua.

„Mama a avut grijă de noi, suntem 5 frați și am trecut prin greutăți în Mozambic. Casa mea era singura care nu avea electricitate și apă și trebuia să ieșim să aducem apă. Mama ne-a ajutat întotdeauna foarte mult pe toți. Eu sunt cel mai mic dintre cei 5 frați, ei m-au ajutat foarte mult, pentru că tatăl meu nu putea să o facă.

Obișnuiam să cumpărăm ghete la mâna a doua pentru ca eu să pot juca fotbal. Am muncit din greu pentru a ajunge aici.

Cartierul era unul sărac, dar am fost înconjurat de vecini cu suflet bun care au ajutat pe toată lumea. În cartierele sărace vezi întotdeauna cea mai bună versiune a oamenilor. Toată lumea ajută pe toată lumea.

Mereu am urmat calea corectă. Nici eu, nici frații mei nu ne-am schimbat, am rămas modești fără să ne abatem de la calea cea bună. Dacă sunt astăzi aici, este datorită ajutorului familiei mele”.

Visul La Liga, îndeplinit

„Mi-am început cariera practic pe străzile din Maputo (Mozambic), într-un cartier foarte sărac. Am început să joc fotbal acolo, apoi am ajuns la Maxaquene, primul club unde m-am antrenat în țara natală.

Mai târziu am debutat la prima echipă. Am avut ocazia să merg la o altă formație, Black Bulls, care a avut încredere în mine și mi-a oferit posibilitatea de a juca sub formă de împrumut în Portugalia. Așa am ajuns la Amora FC și după trei sezoane am plecat la Chaves, tot în Portugalia. Acolo am debutat în divizia secundă până când am urcat în prima ligă.

În Mozambic am jucat pe mai multe poziții, fundaș central, extremă, mijlocaș, iar în Portugalia am plecat ca extremă, dar apoi am început să joc ca fundaș și m-am simțit foarte bine pe acea poziție și nu am schimbat-o”.

A fost un drum lung și nu a fost ușor. Visul meu a fost întotdeauna să ajung la cel mai înalt nivel, să ajung în campionatul spaniol, unul dintre cele mai bune campionate din lume.

Atletico Madrid este următorul adversar al celor de la Almeria, iar Bruno Langa speră ca antrenorul Gaizka Garitano să conteze pe el. Almeria e pe ultimul loc în La Liga, cu doar 8 puncte.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte articole:

Din La Liga, înapoi la Manchester United? » Noul acționar a făcut anunțul: „Urmează să luăm o decizie”
PREMIER LEAGUE
Din La Liga, înapoi la Manchester United? » Noul acționar a făcut anunțul: „Urmează să luăm o decizie”
Nu e Madrid » Mbappe a apărut în orașul în care nu se aștepta nimeni
REAL MADRID
Nu e Madrid » Mbappe a apărut în orașul în care nu se aștepta nimeni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează