INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

La Liga a dat lovitura » Noul sponsor dublează veniturile pentru prima ligă spaniolă

EA Sports a devenit sponsorul La Liga
Foto: Imago
EA Sports a devenit sponsorul La Liga Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 02 august 2022 17:36 / Actualizat marti, 02 august 2022 18:38

La Liga, campionatul de fotbal din Spania, va avea un nou sponsor începând cu sezonul 2023-2024, după ce Liga Profesionistă din Spania a ajuns la un acord cu EA Sports, celebra companie de jocuri video. 

Denumită în ultimele sezoane La Liga Santander, după colaborarea cu Smartbank, prima divizie a fotbalului spaniol va avea alt sponsor începând cu anul următor. 

Real Madrid a vândut un fotbalist pentru 10 milioane de euro și caută înlocuitor. Atacantul care așteaptă apelul lui Ancelotti
SPANIA
Real Madrid a vândut un fotbalist pentru 10 milioane de euro și caută înlocuitor. Atacantul care așteaptă apelul lui Ancelotti

La Liga a ajuns la un acord cu EA Sports, creatorul celebrului joc video de fotbal FIFA, pentru următoarele 5 sezoane. Noul nume va fi La Liga EA Sports, iar La Liga va încasa între 30 și 40 de milioane de euro anual din colaborare, dublu față de ceea ce primea până acum din contractul cu Smartbank, anunță Mundo Deportivo. 

„Începând cu sezonul 2023/2024, colaborarea dintre EA Sports și La Liga va aduce un nou rebranding, prin care EA Sports va deveni noul sponsor principal al tuturor competițiilor La Liga. În plus, vor fi create noi logo-uri, grafice, fonturi și alte elemente vizuale. 

EA Sport va avea drept de nume asupra Primera Division, Secunda (Liga 2), La Liga Promises (campionat destinat juniorilor), și a eLa Liga (campionat virtual de FIFA).

Acest parteneriat va oferi noi funcții de joc, îmbunătățiri semnificative pentru a se potrivi cu difuzarea, interacțiune sporită cu fanii și angajamente comune pentru a sprijini inițiativele de la bază”, a declarat David Jackson, vicepreședintele EA Sports.

Barcelona și Real Madrid vor evolua în La Liga EA Sports

Și Javier Thebes, președintele La Liga, a vorbit despre noua colaborare cu EA Sports. 

„EA Sports reprezintă fruntea experiențelor fotbalistice interactive, în timp ce La Liga este în fruntea competițiilor de fotbal din lume, cu experiențe de neegalat pentru fani atât pe teren, în televizare, cât și în domeniul digital. 

Suntem de ani de zile parteneri strategici ai EA Sports și acest acord extins este un angajament de a oferi tuturor iubitorilor de fotbal un salt calitativ în materie de inovație, îmbinând lumea virtuală și cea reală a jocului, care să-i inspire mai ales pe cei mai tineri”, a spus și Thebas potrivit sursei citate. 

Cele mai cunoscute jocuri deținute de către cei de la EA Sports:

  • FIFA
  • NBA 2K
  • Madden NFL
  • Battlefield
  • The Sims

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Sergio Ramos i-a bulversat pe fani cu antrenamentul său: „Ce faci, frate?”
PSG
Sergio Ramos i-a bulversat pe fani cu antrenamentul său: „Ce faci, frate?”
„Hala Madrid!” » Ce a pățit Robert Lewandowski când s-a întors la Munchen pentru a-și lua adio
BARCELONA
„Hala Madrid!” » Ce a pățit Robert Lewandowski când s-a întors la Munchen pentru a-și lua adio

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează