INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COVID-19

EXCLUSIV » Ladislau Boloni, opinie dintr-o bucată: „Nu suportați masca? Dați o fugă la spital! Astea sunt ifose”

Ladislau Boloni are misiunea de a o readuce pe Panathinaikos în elita fotbalului elen @IMAGO
Ladislau Boloni are misiunea de a o readuce pe Panathinaikos în elita fotbalului elen @IMAGO

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 17:37 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 17:48

Ladislau Boloni, 67 de ani, antrenorul lui Panathinaikos, a comentat în stilul său caracteristic, dezinvolt și direct, cum percepe pandemia ce-a cuprins mapamondul.

Virusul anului 2020, COVID-19, a făcut numeroase victime la nivel global, nu doar în România. Plus teama ce a cuprins mapamondul, plus distanțarea socială, plus toate restricțiile cu care trăim de zece luni. În lume, au fost înregistrate aproximativ 96 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar peste două milioane de oameni au murit. În România, autoritățile au anunțat 697.898 de cazuri și 17.369 de decese.

Ladislau Boloni, despre coronavirus

Boloni a explicat pentru Gazeta Sporturilor cum vede el impactul pe care l-a avut virusul ucigaș în viața personală și în cea a lumii.

„Putem spune că dintr-o altă dimensiune, o putere pe care n-o cunoaștem a decis că omenirea a mers prea departe, cu anarhia, cu puterea necontrolată, cu acest consumerism fantastic, în care nu mai apreciezi mare lucru... Poate că această putere, poate El a decis să ne pună puțin la punct. Să ne mai înfrâneze. Și mai e politicianul care habar nu are ce și cum trebuie făcut, dar își dă cu părerea și el, e o probă grea de responsabilitate. Oamenii au pierdut și pierd foarte mult economic", a declarat reputatul tehnician.

Rezident în Franța, printre altele, acolo unde stă familia sa, Boloni a povestit un episod din vara trecută. „Eu stau la Nisa într-o zonă de unde văd cum circulă avioanele. Pe vremea mea, la Târgu Mureș, nu soseau autobuzele cu ritmicitatea cu care vedeam eu avioanele că circulă pe Coasta de Azur. În 2020, stăteam, mă uitam în zare și din când în când mai sosea câte unul. Așa că eu rămân cu ideea, după această pandemie, că prea multă libertate face și mult rău", a afirmat Loți.

Comparație cu francezii

Boloni are o opinie dintr-o bucată şi în privinţa celor care au criticat restricţiile impuse din cauza coronavirusului. „Noi, românii, suntem căliți cu restricțiile! Când a apărut chestia asta cu masca și cu interdicția de a ieși pe stradă dacă nu ai o justificare potrivită, mă enerva atitudinea francezilor care spuneau: „Păi, știți, noi suntem obișnuiți cu libertatea, nu putem suporta așa ceva!".

„Ce bine ar fi fost dacă trăiai în România înainte de 1990, când puneai mașina în garaj în noiembrie și-o mai scoteai în aprilie! Și-am rezistat cu toții, douăzeci și ceva de milioane de oameni. Sau când stăteai la coadă trei ore ca să iei 20 de grame de unt. Sigur, eu nu doresc ca asemenea lucruri să revină. Dar dacă am trăit cu restricții mai mari, nu cred că oamenii nu au forța să accepte masca aia sau alte greutăți în anumite momente", a reacționat tehnicianul lui PAO.

„Sperăm să trecem de această probă a vieții, să reușim să ne bucurăm de momentele de împlinire pe care ni le aduce destinul. Pandemia asta îți restricționează mult viața" 

„Dacă nu suportați masca, mai bine dați o fugă la spital unde sunt cei ce tușesc sau suferă! Ar dori să respire normal, cu mască, și nu mai pot. Astea sunt ifose, că nu poți purta masca! Trebuie să accepți niște restricții în viață, ca și în lumea sportului" 

Ladislau Boloni, antrenor Panathinaikos

Ladislau Boloni: „Nu am fost predispus niciodată la sărutări"

Chestionat vizavi de salutul cu pumnul, cu cotul, care au ajuns cunoscute în ultimul an, Boloni a fost savuros: „E normal pentru mine, eu n-am fost niciodată omul care să dea sărutări în dreapta și în stânga. Nu mă deranjează acea formă de salut". 

Fotbalul este un mediu predispus la virus. „Noi suntem organizați la maximum. Nu stau să mă panichez. Facem teste, periodic, și înainte de meciuri oficiale, și înainte de amicale. Vin mascații, „extratereștrii", și dezinfectează tot, de la bara de pe teren până la biroul meu. Mai mult trebuie să facem fiecare dintre noi. Reguli! Păstrez distanța. Nu ies în aglomerări, nu am fost niciodată pus pe chefuri. Să nu ies la un restaurant? OK, nu mă deranjează. Mi-au plăcut toată viața lucrurile simple, regulile. Mama, la 96 de ani, nu primește pe nimeni acasă. Primește în fața ușii produsele de mâncare și ea se descurcă de una singură", a adăugat antrenorul.

Ladislau Boloni a primit trofeul de Legendă GSP

Citește mai multe știri de actualitate:

Șumudică a semnat azi cu Rizespor: „Am nevoie de transferuri. Sper să reușesc și aici”

A prins Gigi Becali peștișorul de aur? Puştiul de 18 ani are cifre peste Stanciu, Man sau Mihăilă! Nici Adi Ilie și Mutu nu stăteau așa bine la vârsta majoratului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1924845564310869
Liviu Rodeanu  •  20 Ianuarie 2021, 11:52

Direct și corect ca întotdeauna. Respect Laci !

839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  19 Ianuarie 2021, 21:01

pareri de bun simt!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează