INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Ladislau Boloni, record la Panathinaikos » Cea mai bună performanță defensivă din ultimii 16 ani

Ladislau Boloni (67 de ani)
Ladislau Boloni (67 de ani)

Articol de - Publicat duminica, 31 ianuarie 2021 12:20 / Actualizat duminica, 31 ianuarie 2021 12:57

Panathinaikos, cu Ladislau Boloni (67 de ani) antrenor, are șapte meciuri la rând fără gol primit în campionat, exact ca în sezonul 2004-2005, când Alberto Malesani (66 de ani) era pe bancă, dar acum „verzii” au un golaveraj mai bun în ultimele șapte partide: 8-0, față de 6-0, cât aveau cu italianul pe bancă.

Din octombrie, de când a venit la Atena, preluând o echipă în haos, primul gând al lui Loți Bölöni a fost să refacă apărarea lui Panathinaikos, să-i dea forță defensivă. Și, având baza, siguranța porții, poate să lucreze apoi la atac.

Panathinaikos, apărare-beton și un portar excelent

Deocamdată, și-a atins scopul. Are șapte meciuri consecutive fără gol primit în campionat, portarul Sokratis Dioudis nu a mai fost învins din 20 decembrie, de la 1-2 cu PAOK.

Bölöni a egalat recordul verzilor de partide cu careul blindat în secolul XXI, deținut până acum de italianul Alberto Malesani și reușit în urmă cu 16 ani, în sezonul 2004-2005. Numai că Loți îl depășește pe Malesani. În ultimele șapte întâlniri, a avut tot 5 victorii și două egaluri, la fel ca peninsularul, dar golaveraj 8-0, față de 6-0, al rivalului. La club, cea mai bună performanță all-time a fost înregistrată în 1964-1965. 11 jocuri fără gol încasat.

Ladislau Boloni: „Am jucat un fotbal mai mult filosofic”

De acum, problema rămâne ofensiva. Sâmbătă, acasă, cu Lamia, penultima clasată, cu 11 înfrângeri în precedentele 17 etape, Pana nu a putut debloca o apărare-zid, aglomerată în jurul suprafeței de pedeapsă.

În prima repriză, fotbalul nostru a fost mai mult filosofic, fără eficiență, fără ocazii. Suntem toți abătuți în vestiar. Știm că nu vom câștiga toate meciurile, dar speram să învingem Lamia. Faptul că nu luăm goluri ne întărește, însă avem nevoie și de eficiență pentru victorii

Ladislau Boloni, antrenor Panathinaikos

Vestiarul e nemulțumit

Și jucătorii sunt nemulțumiți de atac. „Nu suntem creativi, trebuie să găsim soluții împotriva oricărui adversar. Nu reușim pentru că, în ofensivă, jocul nu e așa cum am vrea. Suferim”, s-a plâns chiar goalkeeperul Dioudi, completat de mijlocașul Chatzigiovannis: „Până acum, am avut noroc. Plus Dioudis, care ne-a salvat de multe ori. Dar, să recunoaștem că, în faza de atac, nu jucăm un fotbal bun, de calitate”.

Pentru a prinde un bilet pentru cupele europene, Panathinaikos trebuie să joace fotbal. Nu va fi în fiecare meci regele cinismului și nici Dioudis nu va apăra totul

Nikos Athanassiou, jurnalist la Gazzetta.gr

VIDEO. Hattrick-ul lui Samuel Eto'o împotriva celor de la Panathinaikos

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Reacția lui Marcus Rashford după mesajele rasiste ale propriilor fani: „Sunt un bărbat negru și sunt mândru de asta”

Bombă în Spania: „Contractul lui Messi ruinează Barcelona! S-au pus în genunchi în fața lui” » Sume astronomice!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează