INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Hitlerson” și ultrașii cu salut fascist în Lazio - AS Roma au fost prinși și pedepsiți fără milă! Doi dintre ei sunt români

Fanul lui Lazio care a purtat tricoul cu „Hitlerson” a fost identificat // sursă foto: Twitter
Fanul lui Lazio care a purtat tricoul cu „Hitlerson” a fost identificat // sursă foto: Twitter

Articol de , - Publicat joi, 23 martie 2023 11:02 / Actualizat joi, 23 martie 2023 11:10

Lazio s-a mobilizat și i-a identificat rapid pe ultrașii care au fost autorii unui atac antisemit în tribunele de pe Olimpico, la 1-0 cu AS Roma. Doi dintre spectatorii respectivi sunt români, iar al treilea, care a purtat un tricou cu numele Hitlerson, neamț. Toți au primit interdicție pe viață de a mai intra pe acest stadion!

O serie de imagini de la Lazio - AS Roma 1-0 pe 19 martie, cu trei spectatori care au recurs la gesturi antisemite, au scandalizat Italia. 

Unul dintre tifosi era îmbrăcat cu un tricou negru al lui Lazio personalizat cu numărul 88 și cu numele Hitlerson, fapt ce a atras imediat atenția asupra lui, ca și asupra altor doi fani ce au executat salutul fascist în peluză. 

Kim Kardashian, „interzisă” la meciurile lui Ianis Hagi: „Aici nu vii!”
METROSPORT
Kim Kardashian, „interzisă” la meciurile lui Ianis Hagi: „Aici nu vii!”

Doi români, printre spectatorii pedepsiți pentru antisemitism în Lazio - AS Roma

Vinovații pentru aceste forme de discriminare și antisemitism au fost prinși cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere ale arenei, efortului stewarzilor, forțelor de ordine și serviciul de securitate al lui Lazio. 

Din investigație s-a constatat că autorii salutului fascist sunt persoane de cetățenie română, potrivit publicației Heute

Iar cel care a purtat tricoul cu numele Hitlerson este un cetățean neamț care a avut probleme cu legea și în trecut, după ce în 2009 a intrat pe teren în timpul unui meci de pe „Olimpico”. Acesta riscă până la 18 ani de închisoare, conform legii „Mancino”, o lege anti-fascistă introdusă în Italia în 1993.

Lazio a scăpat de sancțiuni

Ancheta deschisă de autorități nu a fost susținută și de o autosesizare a Federației Italiene de Fotbal, astfel că Lazio nu riscă vreo sancțiune.

Nu e prima oară când suporterii biancocelesti au asemenea manifestări discriminatorii cu tentă antisemită la derby-urile contra Romei. În alte situații au manifestat făcând referință la prizoniera de război Anne Frank și au distribuit fluturași cu chipul acesteia și mesaje insultătoare. 

Facțiunea de extremă dreaptă a ultrașilor laziali este recunoscută pentru acțiunile sale și incidentele provocate în special la duelurile cu rivalii giallorossi.

Tot din Italia: 

„Singurul lucru corect ar fi să-i prezentăm scuzele lui Tătăruşanu” » Italienii reacționează, după ce românul a redevenit rezervă la AC Milan

Scandal la vestiare după Lazio - AS Roma! Lotito a dat nas în nas cu Jose Mourinho, care era suspendat: „Tu cine ești?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
paolo15
paolo15  •  24 Martie 2023, 03:23
Postat de radufl pe 23 Martie 2023, 21:45

Coane, ai grijă cum te exprimi. La istorie ai 3, la 'purtare' ești deja repetent.

Mai cititi, baieti!

paolo15
paolo15  •  24 Martie 2023, 03:20
Postat de Eliyahu pe 23 Martie 2023, 17:40

Normal ca are semnificatie si pentru rusi. Nazismul este principalul motiv in propaganda Rusiei pentru justificarea invaziei in Ucraina, stiind ce sentimente puternice transmite poporului rus. Las-o mai moale cu negarea antisemitismului si pune mana pe-o carte.

Esti praf, te las în pace.

radufl
radufl  •  23 Martie 2023, 21:45
Postat de paolo15 pe 23 Martie 2023, 12:46

Bai, creier mic! Salutul exista de mai mult de doua mii de ani. Când hitleristii au început să-l folosească, "soluția finala" mai avea vreo 15 ani pana sa apăra, ca și concept. Despre ce vorbești?

Coane, ai grijă cum te exprimi. La istorie ai 3, la 'purtare' ești deja repetent.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează