INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LECCE - LAZIO 2-1

LECCE - LAZIO 2-1. Lazio e psihic la pământ în Serie A! Patric și-a mușcat adversarul » Ștefan Radu, dezastru!

Lazio pierde teren în lupta cu Juventus // FOTO: Gulver/GettyImages +14   FOTO
Lazio pierde teren în lupta cu Juventus // FOTO: Gulver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 10:42 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 12:07

Lazio a fost învinsă de Lecce în Serie A, scor 1-2, iar cea mai bună apărare înaintea pauzei declanșate de coronavirus a capitulat, biancoceleștii primind 10 goluri și pierzând de trei ori în cinci meciuri.

„Fără pauza provocată de pandemie, Lazio ar fi cucerit titlul". Sunt cuvintele lui Pippo Inzaghi, antrenorul care a promovat în Serie A cu Benevento, și spun totul despre visul imposibil al fratelui său, Simone. Incredibila transformare a biancocelestilor după cele patru luni de izolare. Au pierdut și cu Lecce, o echipă aflată pe locul 18 înaintea partidei de marți seară, și sunt la șapte puncte în spatele lui Juventus.

De la 0,88 la două goluri primite pe meci

La sfârșitul lui februarie, când noul coronavirus a blocat Italia și lumea întreagă, Lazio avea cea mai rezistentă apărare din Serie A, cu 23 de goluri primite în 26 de etape, o medie de 0,88 goluri pe meci. La începutul lui iulie, defensiva-zid a devenit defensiva-șvaițer: trei înfrângeri, două la rând, și zece goluri încasate în doar cinci runde (două în medie). Nu a existat o partidă în care plasa porții lui Strakosha să nu fie scuturată.

Ștefan Radu, schimbat la pauză când l-a depășit pe Negro

Ștefan Radu este imaginea acestei căderi. Unul dintre cei mai solizi fundași ai lui Inzaghi e acum total depășit. Schimbat după 55 de minute la 0-3 cu Milan, epuizat, și înlocuit la pauză cu Lecce, de teama unei eliminări. Poate cele mai slabe prestații ale sale în acest campionat, exact când l-a egalat și depășit pe Paolo Negro în topul jucătorilor cu cele mai multe prezențe all-time în tricoul biancocelest. Cel mai longeviv în era Lotito.

„Există o cauză a celor trei eșecuri în 15 zile"

La final, gestul lui Patric a arătat cât de mare e frustrarea lazială. Spaniolul l-a mușcat de braț pe Donati, cum făcea cândva Luis Suárez, fiind eliminat în prelungiri.

Explicația antrenorului pentru declinul echipei? „Ne-am întors cu atâtea probleme. Multe absențe, accidentați, unii dintre băieți nici n-ar fi fost convocați în alte circumstanțe și au jucat. Există o cauză a celor trei eșecuri în 15 zile. Și cred că am suferit după înfrângerea în fața Atalantei, la reluarea sezonului". Pe 24 iunie, Lazio a condus cu 2-0 la Bergamo, dar a pierdut, 2-3.

Simone se înclină însă în fața jucătorilor săi. „Pot doar să le mulțumesc pentru tot, pentru emoțiile oferite în acești patru ani la Lazio". 

4,5a fost nota primită de Ștefan Radu în Gazzetta dello Sport pentru al doilea meci consecutiv

377 de partidea jucat Radu la Lazio în toate competițiile (depășit doar de Favalli, 401, și Wilson, 394)

 E și vina mea pentru tot ce se întâmplă. Nu suntem liniștiți. Am suferit atât de mult după revenirea pe teren
Ciro Immobile, atacant Lazio 

Acum, ne gândim doar la primul nostru obiectiv. Să ne calificăm în Liga Campionilor
Simone Inzaghi, antrenor Lazio

FOTO. Imagini tari de la Lazio - Lecce

+10 FOTO

Rezumatul video al meciului Lecce - Lazio

Citește mai multe știri din Serie A: 

Ibrahimovic surprinde după victoria cu Juventus: „Poate a fost ultima data când fanii m-au văzut jucând” + declarația serii: „Sunt președinte, antrenor și jucător”

SPECIAL GSP » A murit Ennio Morricone! Legăturile cu sportul ale câștigătorului de OSCAR: fan AS Roma, a compus imnul CM 1978 și urma să creeze imnul JO Iarnă 2026

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează