INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Lege aspră în Turcia pentru combaterea huliganismului şi a blaturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2011 18:30

Îngrijoraţi de nivelul la care a ajuns huliganismul în sport, parlamentarii din Turcia au adoptat o nouă lege ce vizează eradicarea huliganismului la meciurile de fotbal, precum şi din alte competiţii sportive. Noua lege vizează şi blaturile din fotbal, cei care încearcă să stimuleze financiar alte echipe urmînd a primi o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 12 ani.

Conform noii legi, care are nevoie de aprobarea preşedintelui Turciei pentru a intra în vigoare, cei care scandează remarci "religioase, rasiste sau legate de diferenţele sexuale" vor primi o pedeapsă cu închisoarea între  şase luni şi doi ani, pedeapsa urmînd a fi majorată cu jumătate dacă infracţiunea este comisă în scris şi afişată pe stadion. De asemenea, suporterii care încearcă să introducă pe stadion arme, obiecte ascuţite sau torţe vor primi pînă la un an de închisoare.

Legea înăspreşte şi normele de securitate de la meciurile de fotbal, introducînd un card electronic obligatoriu prin care spectatorii să-şi poată cumpăra biletele pentru meci. Baza de date cu numele spectatorilor va fi pusă la dispoziţia Ministerului Internelor şi Finanţelor.

Noua legea acoperă şi zona "blaturilor" din sport. În dorinţa de a combate aranjarea meciurilor, cei care vor încerca să mituiască jucătorii sau să plătească stimulente financiare altor echipe se vor confrunta cu o pedeapsă cu inchisoarea între 5 şi 12 ani. Pedepsele vor fi majorate cu jumătate dacă infracţiunea este comisă de conducătorii de cluburi sau este facută cu scopul de a influenţa rezultatele de la pariuri.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează