INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAȚIILOR/ GERMANIA - CHILE 1-0

Lego Low » Și rezervele campioanei mondiale sunt invincibile! Cum a uimit Germania la Cupe Confederațiilor

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2017 10:03

Joachim Low, selecționerul Germaniei, a experimentat cu succes, deși a fost criticat pentru alegeri. Iar generația de schimb a cucerit și toate trofeele individuale, având cel mai bun atac, dar și cea mai tânără echipă.

Cine nu riscă nu câștigă, iar când mai vine vorba și de Löw parcă tot ce experimentează se transformă într-o lege. Legea celui mai bun în fotbal.

Germania a dovedit și-n Rusia că oricum ar compune selecționerul lego-ul Mannschaft-ului rezultă un montaj invincibil.
Criticat de presă că și-a trimis titularii în vacanță și că a adus jucători de la U21, Joachim a câștigat pariul, dar și unicul trofeu care le lipsea nemților, Cupa Confederațiilor, după 1-0 cu Chile. Un triumf venit la doar două zile după ce "tineretul" punea la respect Spania în finala CE.

Toți sub media chilienilor

"Părea puțin nebunesc să chemi 23 de fotbaliști aproape novici la nivel internațional, cu excepția lui Draxler și Hector, dar generația de mâine a învins scepticismul și și-a valorificat șansa primită", a remarcat L'Equipe. Paradoxal, golul victoriei de la St. Petersburg a fost semnat de cel mai bătrân neamț, Stindl (marcase și în partida din grupă, terminat 1-1), care împlinește în august 29 de ani, sub media de vârstă a chilienilor, 29,1!

Au luat toate cupele

Löw a găsit alt bun prilej să testeze sistemul 3-4-3 și campionii mondiali au avut cel mai bun atac, 12 goluri, chiar dacă doar în finală n-au încasat. Deloc întâmplător, nemții au dat primii marcatori ai turneului, Werner, Stindl, Goretzka, patru din Top 5 pasatori, Kimmich, Hector, Henrichs și Werner, omul finalei, Ter Stegen, ce i-a năucit pe Alexis, Vidal și compania cu superparadele sale, și pe MVP-ul competiției, căpitanul Draxler. 

"Suntem cea mai bună echipă din lume. Mă simt foarte mândru. Am reușit o performanță incredibilă la acest turneu, iar în finală am luptat pentru fiecare metru" Joachim Löw, selecționerul Germaniei

21-8 a fost raportul șuturilor (8-3 cadrate) în favoarea chilienilor, care au avut duminică și 61% posesie și 9-4 la cornere

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează