INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

UPDATE Leo Messi a ales unde va juca din vară » A refuzat întoarcerea la Barcelona!

Leo Messi. Foto: Imago Images
Leo Messi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 13:09 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 17:50

Leo Messi (35 de ani) a decis și va juca în sezonul viitor în MLS, pentru Inter Miami. Marca susține că atacantul de 35 de ani va semna un contract cu echipa lui David Beckham.

Marți trebuia să fie ziua în care să se anunțe venirea lui Leo Messi la Al-Hilal, însă nu s-a mai oficializat decât mutarea lui Karim Benzema la Al-Ittihad. Transferul argentinianului de la PSG în Arabia Saudită a ieșit definitiv din calcule, după cum scrisese dimineața The Athletic, englezii susținând că există doar două variante pentru viitorul campionului mondial: „50% între Inter Miami și Barcelona, zero șanse pentru Arabia Saudită”. 

Becali le-a stabilit alte prețuri lui Compagno și Edjouma: „Am o nouă strategie”
FCSB
Becali le-a stabilit alte prețuri lui Compagno și Edjouma: „Am o nouă strategie”

Leo Messi, transfer la Inter Miami

După-amiaza însă, procentele s-au schimbat radical. Marca anunța că n-a mai rămas decât destinația SUA: „Messi va juca în sezonul viitor la Inter Miami”.

The Athletic a explicat că "operațiunea Messi în MLS" depășește cadrul strict al francizei din Florida și implică întreaga competiție. Oferta va include, pe lângă salariul din contract, și un procent din banii proveniți de la abonații MLS Pass, și un procent din veniturile pe care transferul lui Leo în MLS le va aduce lui Adidas. 

Și drepturile de televizare ale partidelor din MLS care aparțin Apple (a plătit 2,5 miliarde de dolari ligii americane pentru un contract pe 10 ani) vor putea înregistra un salt, cu un procent destinat să-i revină argentinianului! Mai mult, Apple TV+ a anunțat că, pentru a-i face reclamă, va transmite și o serie de documentare despre victoria repurtată de Messi la CM 2022 din Qatar cu naționala albicelestă.

Inter Miami i-a oferit acțiuni la club lui Leo Messi

Transferul este facilitat și de relația foarte bună a campionului mondial cu Adidas, de care e legat prin contract din 2006. Producătorul german de echipament sportiv îmbracă toate echipele din MLS (29) printr-un acord de sponsorizare, în valoare de 830 de milioane și valabil până în 2030.

The Athletic a aflat și că Inter Miami a stabilit și data debutului pentru Messi, pe 21 iulie contra lui Cruz Azul, în cadrul unui turneu amical găzduit de DRV PNK Stadium în Miami. Doi dintre acționarii clubului, Jorge and José Mas, i-au oferit, după ce se va retrage, acțiuni la Inter Miami.

Vine și „Tata” Martino!

Barcelona a sperat până în ultima zi că va reuși să-l convingă să se întoarcă, dar nu i-a putut face nicio ofertă, pentru că LaLiga impune condiții severe pentru transfer și dificultățile financiare ale clubului blaugrana au complicat tranzacția. Trecerea la Miami nu implică niciun obstacol, ba chiar se vorbește că Inter îl va aduce antrenor pe Gerardo "Tata" Martino, cu care Messi a colaborat la Barcelona în 2013-2014 și care îl va înlocui pe recent demisul Phil Neville. 

Citește și:

Potopul după plecarea lui Paolo Maldini? Patru vedete pe picior de plecare la AC Milan

A fost definitivată lista neagră la Bayern! Șapte la vânzare, alți doi cu semnul întrebării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
ArchBishop
ArchBishop  •  12 Iunie 2023, 23:08
Postat de lapusneanul pe 07 Iunie 2023, 20:18

asa e, a fost o crima când a fost căpitanul pumelor și a câștigat CM...hahaha

Vezi ca "pumele" sunt echipa de rugby a Argentinei, nu de fotbal.

luter
luter  •  07 Iunie 2023, 21:43

Băieți, vă place Pepsi? Eu personal nu văd ce să mai facă *** la barca și nici nu mai merită tricou amintire.foamea de bani deformează oamenii cu educația ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  07 Iunie 2023, 21:08
Postat de lapusneanul pe 07 Iunie 2023, 20:18

asa e, a fost o crima când a fost căpitanul pumelor și a câștigat CM...hahaha

Tu crezi ca Messi stie asta...??? Te citez: "hahahaha".

Vezi toate comentariile (21)
Comentează