INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELON

Leo Messi, mesaj emoționant după ce Iker Casillas s-a retras: „A fost greu să te am adversar, dar ne-am autodepășit”

Messi și Casillas au fost mereu adversari // FOTO: Guliver/GettyImages +27   FOTO
Messi și Casillas au fost mereu adversari // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 05 august 2020 13:43 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 13:59

Leo Messi, mesaj emoționant după anunțul oficial făcut de Casillas:„Iker s-a retras acum, dar intrase deja în istoria fotbalului, pentru că a câștigat totul în carieră!”.

Mesajul prin care Casillas a confirmat, marți, oficial retragerea din fotbal, anunțată mai de mult și forțată de infarctul suferit în mai 2019, la antrenamentul lui FC Porto, a generat mulle reacții printre foștii colegi și oponenți ai legendarului portar spaniol. Messi n-a uitat duelurile cu rivalul de la Real Madrid din Clasico. 

A fost dur să te am adversar, dar am reușit să ne autodepășim. Iker s-a retras acum, deși intrase deja în istoria fotbalului. Nu doar c-a fost punct de referință în LaLiga, ci și pe plan internațional a câștigat totul în carieră!", i-a transmis căpitanul Barcelonei.

„Messi, cel mai bun atacant"

„Puricele" l-a admirat mereu pe „San Iker", declarând în AS că „e un goalkeeper spectaculos, iar rivalitatea noastră a fost pozitivă, în sensul că fiecare a dat tot ce-a avut mai bun în derby". Și Casillas l-a gratulat când a avut prilej, respectul fiind reciproc: 

„Messi e cel mai bun atacant înfruntat vreodată în carieră. Am jucat de atâtea ori și n-am dubii, indiferent că am avut meciuri bune sau mai slabe". Casillas a agățat mănușile în cui la 39 de ani, după 22 de sezoane în top. 

23 de trofee câștigatela Real și Porto are Iker Casillas, între care trei Ligi. E campion mondial și dublu european cu naționala Spaniei (167 de selecții)

Mourinho: „Inteligent și matur"

Nici chiar unul din foștii dușmani ai lui Iker, care a plecat de la Real din cauza acestuia, nu și-a reținut reacția. Mourinho l-a lăudat, prin intermediul AS.

„Inteligența și maturitatea lui au făcut să fie respectat și, mai târziu peste ani, să cultivăm o prietenie onestă. E un portar uriaș și un mare om. Un portar istoric al lui Real, al naționalei Spaniei și al fotbalului mondial. Cu Iker am câștigat LaLiga recordurilor, am trecut și prin momente dificile, dar au fost decizii profesionale, și niciodată personale, legate de folosirea altui coleg", zice managerul blanco din 2010-2013. 

A fost o mândrie să împart cu tine atâtea momente grandioase
- Cristiano Ronaldo, colegul lui Iker la Real, în perioada 2009-2015

Se spune că devenim mai buni datorită competiției, dar nu suntem perfecți față de noi înșine, cum nu suntem nici în viață. Mulțumesc, Iker, fără tine am fi fost mai puțin importanți!
- Gianluigi Buffon, portar Juventus

Fotbalul se închină în fața ta, prietenul meu drag. Vei rămâne pentru totdeauna o legendă!
- Sergio Ramos, căpitan Real

Mereu ai fost un exemplu, în teren și în afara lui. Mulțumim pentru tot, Iker!
- Gerard Piqué, fundaș Barcelona

Citește mai multe șitri din La Liga: 

Încurcate sunt căile play-off-ului » Fuenlabrada va juca restanța cu Deportivo și poate schimba calculele promovării în La Liga

Surpriză! Unde ajunge starul de la Barcelona, dat ca transferat la PSG sau Juventus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează