INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

BREAKING NEWS Șoc în Spania: Leo Messi a înștiințat oficial că vrea să plece de la Barcelona! A cerut să fie activată clauza specială

Leo Messi câștigă 48 de milioane de euro net salariu la Barcelona, cu care  a luat 33 de trofee +12   FOTO
Leo Messi câștigă 48 de milioane de euro net salariu la Barcelona, cu care a luat 33 de trofee

Articol de - Publicat marti, 25 august 2020 20:18 / Actualizat marti, 25 august 2020 22:32

Leo Messi (33 de ani) a transmis un fax către clubul FC Barcelona, anunțând că vrea să-și rezilieze acum contractul! Informația a fost publicată în această seară de Marca.com, apoi a fost preluată de toate publicațiile importante din Spania. 

UPDATE 22:10

Carles Puyol (42 de ani), căpitanul Barcelonei în perioada în care Messi a obținut cele mai importante performanțe, e de partea argentinianului. Acesta a postat pe Twitter, la scurt timp după vestea care a zguduit fotbalul mondial: „Respect și admirație, Leo! Ai tot sprijinul meu, prietene”. Luis Suarez, atacantul intrat în dizgrația clubului catalan, a reacționat la mesajul lui Puyol printr-un emoji prin care aplauda spusele fostului căpitan. 

BREAKING NEWS Șoc în Spania: Leo Messi a înștiințat oficial că vrea să plece de la Barcelona! A cerut să fie activată clauza specială

UPDATE 22:00

Mesajul transmis de Leo Messi prin fax a provocat agitație în Barcelona. Conducerea catalanilor a convocat o ședință urgentă. În imagini postate pe twitter, se pot vedea suporteri care au început să se adune la sediul clubului, speriați de varianta plecării legendei blaugrana. 

Leo Messi vrea să plece de la Barcelona

Incredibil, însă chiar este adevărat. Messi se desparte de FC Barcelona. Acum! Căpitanul a decis să comunice în această seară, prin serviciul BuróFax, dorința oficială a plecării de la clubul de care a fost legat aproape două decenii.

În mesajul transmis către conducere, Leo Messi cere să fie activată clauza prin care poate părăsi formația la finalul fiecărui sezon, unilateral. Clubul catalan îi stabilise clauza de reziliere la 700 de milioane de euro.

În principiu, clauza aminitită de Messi putea fi activată până la data de 10 iunie. Din cauza Covid-19, termenul limită a fost prelungit.

Messi s-a săturat de decepții

Discuția purtată vineri cu noul antrenor Ronald Koeman, în care argentinianul de 33 de ani a avertizat că "mă simt mai mult în afara decât în interiorul echipei", l-a convins definitiv să renunțe. Emblema blaugrana nu a putut trece peste durerea umilinței din "sfertul" Ligii Campionilor, 2-8 cu Bayern. Și le-a mărturisit celor apropiați, scrie cotidianul Olé, că s-a săturat de experimentele eșuate cu tehnicieni aduși pe Camp Nou, de la Valverde la Quique Setién. Criticile fostului director tehnic Eric Abidal, scandalul cu tăierea salariilor din cauza COVID-19, refuzată de jucători, și ratarea titlului au contribuit mult.

Man. City, gata de atac

Acum se așteaptă reacția președintelui Bartomeu, cu care Man. City, Inter ori alte echipe potente financiar ar trebuie să negocieze suma de transfer, dacă nu cumva Leo va forța plecarea gratis! 

Leo Messi, cifre istorice la Barcelona

  • 10 titluri are Leo Messi cu Barcelona în La Liga 
  • 4 Ligi ale Campionilor a câștigat argentinianul 
  • 444 de goluri a marcat Messi în 485 de meciuri jucate pentru Barcelona în La Liga. E cel mai bun marcator din istoria competiției
  • 6 Baloane de Aur a cucerit Messi, toate în tricoul Barcelonei
  • 91 de goluri a marcat Messi pentru Barcelona și Argentina în anul 2012, record  mondial
  • 27 de goluri a marcat Messi în El Clasico, recordul Barcelonei

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

OFICIAL Decizie surprinzătoare la Inter! Specialiștii, contraziși: cine va antrena echipa în sezonul următor

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (47)
comunist
comunist  •  29 August 2020, 12:14

e un moment istoric, a facut ca toti fanii stelei sa nu mai tina si cu barca

melcul_furios
melcul_furios  •  27 August 2020, 21:05

Presedintele Barcelonei o sa intre in istorie ca omul care a distrus unul din cele mai frumoase cluburi, cu pierderea lui Neymar si apoi cheltuit bani pe jucatori care nu s-au remarcat gen Coutinho sau Griezman. Nu ai cum sa aduci antrenori anonimi la un club asa mare, sincer. Ceva imi spune ca s-a incheiat o etapa si o sa dureze niste ani pentru Barcelona sa se reconstruiasca, nu poti schimba totul de pe o zi pe alta si avem atatea exemple - United, Chelsea, Milan etc. Chiar si Real momentan se reconstruieste greu, a castigat Liga ca a pierdut Barcelona avansul insa in CL nu a facut nimic.

1443238302528898
Oprea Nicolae  •  27 August 2020, 15:03

Surse din presa internationala sustin ca Messi s-ar fi deplasat in Romania pentru a avea discutii cu noua conducere a lui Dinamo, in vederea incheierii unui contract pe perioada nelimitata, insa Dinamo este deacord doar daca va trece de proba tehnica. Sa speram ca va trece toate probele. ????

Vezi toate comentariile (47)
Comentează