INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Ținta lui Leo Messi pentru sfârșitul carierei » Xavi trage de el spre Barcelona: „Ne va ajuta”

Xavi trage de Leo Messi spre Barcelona. Foto: Imago Images
Xavi trage de Leo Messi spre Barcelona. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 12:07 / Actualizat marti, 30 mai 2023 12:23

Leo Messi, 36 de ani pe 24 iunie, vrea să devină jucătorul cel mai titrat al istoriei fotbalului și mai are nevoie de un singur trofeu pentru a ajunge la 44 și a-l depăși pe Dani Alves. Unde se va transfera după PSG? Xavi îl vede la Barcelona, dar Marca îl vede la Al-Hilal.

Ultima săptămână a lui Leo Messi ca jucător la PSG. După doi ani și două titluri de campion al Franței (plus o Supercupă), argentinianul se va despărți de Paris.

Dan Petrescu, la un meci de despărțirea de CFR Cluj » Cu ce club e aproape să semneze
CFR CLUJ
Dan Petrescu, la un meci de despărțirea de CFR Cluj » Cu ce club e aproape să semneze

Leo Messi l-a egalat pe Dani Alves

Unde va ajunge? Aceasta e marea întrebare. Planul campionului mondial, care va împlini 36 de ani pe 24 iunie, e să devină cel mai titrat fotbalist din istorie. 

Are 43 de trofee, l-a egalat pe Dani Alves (aproape retras, în închisoare, după acuzația de viol din Catalunya), mai are nevoie de unul pentru a fi singur în frunte, cu 44 de cupe cucerite de-a lungul carierei. Ar putea fi Copa America, în 2024, sau ar putea fi la viitorul club.

Xavi despre Leo Messi: „Talent. Ultima pasă, lovituri libere, goluri”

Xavi face totul pentru a-l atrage spre Barcelona. Într-un interviu pentru cotidianul catalan Sport, antrenorul blaugrana susține că a vorbit cu Messi și că depinde numai de el. „Nu am nicio îndoială că ne va ajuta. Leo poate să joace în mai multe poziții. Nouă fals, extremă, în centru, urcând pentru a oferi ultima pasă”, a declarat tehnicianul. „Am văzut un Messi extraordinar la Mondial. Cred că mai are ani la nivel înalt înainte”.

Confirmă că „am vorbit și cu președintele Laporta despre Leo Messi. E un jucător decisiv, e încă înfometat, e un învingător, e un lider, un fotbalist deosebit. Ce ne-ar oferi Messi? Talent. Ultima pasă, lovituri libere, goluri. În ultima treime, face diferența”.

Leo Messi, peste 600 de milioane de euro în 2 ani la Al-Hilal

Scenariul Barca pare însă tot mai dificil. Mai ales din punct de vedere financiar. Și dinspre Camp Nou, clubul având multe probleme de rezolvat pentru a-l putea transfera, și dinspre tabăra Messi, tatăl și agentul său Jorge făcând presing insistent să aleagă Arabia Saudită.

Marca are informații că sud-americanul ar fi luat decizia și ar fi la un pas de Al-Hilal, care îi oferă peste 600 de milioane în total pentru următoarele două stagiuni. În timp ce Barcelona îi poate propune maximum 25 de milioane pe sezon. Sumă brută! 

Citește și:

Karim Benzema, ofertă-bombă din Arabia Saudită » Cât ar câștiga în următorii doi ani

Haosul din club l-a pus pe gânduri. Vedeta lui Bayern care ezită să prelungească

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  30 Mai 2023, 19:06

Messi nu vine la Barcelona.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează