INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

PREVIEW Leverkusen în fața primului test serios al anului, Bayern are probleme în apărare + Dortmund mizează pe Sancho

Bayer Leverkusen e neînvinsă în acest sezon: 14 victorii, 3 remize
Bayer Leverkusen e neînvinsă în acest sezon: 14 victorii, 3 remize

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 08:52 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 08:52

Bundesliga continuă cu etapa a 18-a, programată în week-end. Cel mai important meci al rundei se desfășoară la Leipzig, acolo unde RB întâlnește liderul Bayer Leverkusen. Campioana Bayern joacă acasă, cu Werder.

În etapa inaugurală a lui 2024, cu excepția lui RB Lleipzig, învinsă acasă de Eintracht (0-1), favoritele la titlu și-au văzut sacii-n căruță. Liderul Bayer Leverkusen cu marți emoții, la Augsburg, unde a câștigat cu un gol marcat în ultima secundă, Bayern și Borussia Dortmund grație unor victorii lejere: 3-0 cu Hoffenheim, respectiv 3-0 la ultima clasată, Darmstadt. 

Acum însă, cel puțin pentru Leverkusen, urmează un duel extrem de deficil, la Leipzig. Meciul Mainz - Union Berlin, programat vineri seară, a fost amânat.

Gazeta Sporturilor analizează cele mai importante meciuri ale etapei.

Bayer Leverkusen în fața primului test important al anului

În ciuda mai multor ocazii, Bayer Leverkusen s-a impus cu mari emoții la Augsburg (1-0), în fața unui adversar din a doua jumătate a clasamentului. Însă RB Leipzig, chiar dacă nu prea mai pare capabilă să emită pretenții la titlu, e o formație de Champions League.

Și cu atât mai periculoasă cu cât a fost rănită în orgoliul propriu, după 0-1 cu Eintracht în fața propriilor fani. Liderul nu se va putea baza nici acum pe omul său de gol, Victor Boniface, aflat la Cupa Africii pe Națiuni, cu naționala Nigeriei.

Borussia Dortmund mizează la Koln pe Jadon Sancho

Vicecampioana Borussia Dortmund ia la rând codașele clasamentului. După victoria la ultima clasată, Darmstadt, sâmbătă se deplaseză la Koln, penultima în ierarhia la zi a campionatului. Meci în care mizează pe Jadon Sancho, revenit la începutul anului de la Manchester United, pentru un rezultat pozitiv. 

În precedentul „mandat” la Dortmund, Sancho a marcat 2 goluri și a dat 2 assisturi în cele 4 dueluri bifate împotriva lui FC Koln. Grație aportului său, Borussia a și câștigat trei dintre aceastea, între care două în deplasare.

Dezastru în apărarea lui Bayern înaintea duelului cu Werder

Altădată o contracandidată la titlu, Werder Bremen nu mai este de foarte mulți ani o problemă pentru Bayern. Mai degrabă un adversar la îndemână, numai bun pentru a-și rotunji golaverajul.

Harry Kane șochează. Supergolgheterul lui Bayern se gândește să treacă la fotbal american!
GERMANIA
Harry Kane șochează. Supergolgheterul lui Bayern se gândește să treacă la fotbal american!

Problema înaintea întâlnirii de duminică se află în curtea campioanei en titre. Munchenezii se confruntă cu mari probleme în centrul defensivei! Kim este plecat la Cupa Asiei, De Ligt s-a accidentat luni în cantonamentul din Portugalia, astfel că munchenezii au un singur stoper valid, Upamecano!

Lângă el ar putea apărea Eric Dier, tocmai adus de la Tottenham, doar că internaționalul englez a jucat foarte puțin în acest sezon la Spurs. Iar la Bayern, deloc.

Pierde VfB Stuttgart și mai mult teren?

VfB Stuttgart a fost revelația primei părți a sezonului 2023 - 2024. Dar în acest debut de an, fără golgheterul Serhou Guirassy, a arătat o altă față: 1-3 cu Borussia Monchengladbach, etapa trecută.

Acum are o deplasare mai ușoară, la Bochum, locul 14, și este de văzut cum va reacționa. Guirassy va lipsi din nou, întrucât se află la Cupa Africii pe Națiuni. VfB se află la 7 puncte de Bayern și la 11 de liderul Leverkusen, pe locul 3, dar RB Leipzig amenință s-o dea jos de pe podium.

Mai puteți citi:

Ce a ratat Radu Drăgușin! Bayern a rămas într-un singur fundaș central!

Turcii anunță: transferul lui Deian Sorescu la Gaziantep, amânat dintr-un motiv incredibil

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  19 Ianuarie 2024, 10:31

Bun articol !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează