INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI Un pas spre ISTORIE: Leverkusen poate lua titlul în weekend, în Bundesliga! Bayern tremură și pentru locul 2!

Bayer Leverkusen poate fi noua campioană din Bundesliga
Bayer Leverkusen poate fi noua campioană din Bundesliga

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 12:34 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 14:23

Bayer Leverkusen poate deveni în premieră campioana Germaniei, duminică, împotriva lui Werder, dacă menține avansul de 16 puncte pe care-l are în fruntea clasamentului din Bundesliga. Bayern și VfB Stuttgart, aflate la 16 puncte în urma sa, continuă duelul de la distanță pentru locul secund.

Etapa cu numărul 29 poate decide noua campioană a Germaniei. Liderul Bayer Leverkusen are un avans de 16 puncte față de Bayern și VfB Stuttgart, iar duminică, împotriva lui Werder, nu trebuie decât să-l mențină pentru a întrerupe hegemonia lui Bayern, câștigătoarea a 11 titluri consecutive în perioada 2013 - 2023!

Ar fi primul titlu din istoria „farmaciștilor” și o revanșă pentru cel pierdut în fața bavarezilor în 2001. Atunci au fost detronați chiar în ultima etapă!

Bayer Leverkusen, titlul și recordul lui Juventus

În afara câștigării în avans a titlului, Bayer Leverkusen poate egala duminică, împotriva lui Werder, și recordul invincibilității deținut de Juventus Torino. Echipa lui Xabi Alonso are 42 de meciuri la rând fără eșec, în toate competițiile, în timp ce Juventus a reușit să bifeze 43 de partide fără înfrângere în perioada mai 2011 - mai 2012.

„Farmaciștii” au un bilanț negativ în duelurile directe cu Werder, 25 de victorii, 35 de remize și 32 de eșecuri, dar în acest sezon, echipa din Bremen nu pare a fi un adversar capabil să-i încurce. În tur a fost 3-0 pentru Bayer, iar în clasament, oaspeții de duminică ocupă la această oră locul 12.

Bayern tremură până și pentru locul 2!

Antrenorul lui Bayern, Thomas Tuchel, a felicitat-o deja pe Bayer Leverkusen pentru câștigarea titlului. Dar, după eșecul rușinos de la Heidenheim (2-3), din runda trecută, are emoții acum și pentru locul secund. Campioana ultimelor 11 sezoane este la egalitate de puncte cu revelația VfB Stuttgart, 60, și orice pas greșit o poate costa scump.

E favorită cu FC Koln, sâmbătă, dar favorită era și cu promovata Heidenheim, pe care a condus-o la pauză cu 2-0, pentru a încasa 3 goluri în partea secundă. Pe urmă, Bayern mai are pe cap returul din „sferturile” Ligii Campionilor, cu Arsenal (2-2 în prima manșă), și e greu de anticipat ce va face Tuchel. Va căuta să menajeze câțiva jucători-cheie împotriva Kolnului sau va aborda partida cu cel mai bun unsprezece?

Programul complet al etapei #29

VfB Stuttgart, moral la cote XXL

Șvabii dau un nou examen dificil, sâmbătă, contra lui Eintracht Frankfurt. Dar pare că sunt la înălțimea momentului, după ce, prin victoria de la Dortmund (1-0), bifată etapa trecută, au plusat substanțial la un moral aflat și așa la cote ridicate. În tur, la Frankfurt, VfB a câștigat cu 2-1, iar bilanțul întâlnirilor directe îi este favorabil: 45 de victorii, 23 de remize și 37 de eșecuri.

Borussia Dortmund se bate cu RB Leipzig pentru Liga Campionilor

Victoria de la Munchen, din Der Klassiker, acel 2-0 cu Bayern, parcă a fost un blestem pentru Borussia Dortmund. Au urmat 0-1 cu VfB Stuttgart, etapa trecută, și un 1-2 la Madrid, miercuri, contra lui Atletico, în prima manșă a „sferturilor” Ligii.

Joacă sâmbătă la Monchengladbach și trebuie neapărat să puncteze pentru a rămâne în cursa pentru locul 4, ultimul care asigură prezența în următoarea ediție a Ligii Campionilor. RB Leipzig, ocupanta respectivei poziții cu același număr de puncte, 53, dar golaveraj mai bun, are meci ușor, acasă, contra lui VfL Wolfsburg.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Nu trage, dom' Scamacca! » Liverpool, spulberată pe Anfield în „sferturile” Europa League. Toate rezultatele serii

Vestea teribilă primită de Kane » Trei dintre copiii lui se aflau în mașina care a făcut accident pe autostradă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  12 Aprilie 2024, 15:23

Leverkusen isi va lua revansa in fata lui Bayern pentru titlul furat in ultima etapa in 2000, nu in 2001 cum ati scris voi, in 2001 lui Schalke i s-a furat titlul tot de catre Bayern tot in ultima etapa.

cirus11
cirus11  •  12 Aprilie 2024, 14:56

Locul 2 sau locul 3 ce mai conteaza?

Randoomlegend
Randoomlegend  •  12 Aprilie 2024, 14:44

bayern,bayer same ***:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează