INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Cum ar finanța Barcelona transferul lui Lewandowski + în ce condiții îi dă drumul Bayern

Cum ar finanța Barcelona transferul lui Lewandowski + în ce condiții îi dă drumul Bayern
Cum ar finanța Barcelona transferul lui Lewandowski + în ce condiții îi dă drumul Bayern

Articol de - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 19:14 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 19:38

FC Barcelona e decisă să-l aducă pe Robert Lewandowski, de la Bayern.

Clubul are datorii imense, de 1,3 miliarde de euro, dar sponsori potenți și dispuși să finanțeze întregul pachet, cifrat la 100 de milioane de euro! Bayern, la rându-i, nu vrea să-i dea drumul golgheterului său decât dacă găsește un înlocuitor pe măsură. Și în niciun caz la 30-35 de milioane, cât oferă Barca.

Jucătorul de „1 miliard de euro” al Barcelonei a izbucnit în lacrimi
BARCELONA
Jucătorul de „1 miliard de euro” al Barcelonei a izbucnit în lacrimi

Bătălia pentru Robert Lewandowski a început, oficial, joi seară, la Munchen. De-o parte oficialii lui Bayern Munchen, de cealaltă impresarul jucătorului, Pini Zahavi, Cel pe care fostul președinte al bavarezilor, Uli Hoeness, l-a numit "un adevărat Piranha" a ajuns în capitala Bavariei via Barcelona, unde a pus în prealabil la punct, cu oficialii blaugrana, toate detaliile acordului pe care superatacantul polonez ar urma să-l semneze în această vară.

Pachet de 100 de milioane pentru doi ani 

Iar cifrele sunt de-a dreptul uluitoare, în condițiile în care vorbim despre un jucător care face 34 de ani în august și despre un club, cel catalan, cu datorii imense, cifrate la 1,3 miliarde de euro! Jurnaliștii de la Bild au aflat că spaniolii i-au oferit lui Lewa 2 ani de contract, un salariu de peste 30 de milioane de euro brut pe sezon, ceea ce înseamnă peste 15 milioane net, și sunt dispuși să-i achite lui Bayern 30-35 de milioane de euro. Altfel spus, un pachet de circa 100 de milioane de euro! 

Cum poate finanța Barcelona o asemenea investiție a explicat Maik Barthel, care i-a fost impresar lui Lewandowski vreme de un deceniu, înainte ca polonezul să semneze cu israelianul Zahavi: "Este foarte adevărat că gruparea catalană se confruntă cu mari probleme financiare. Dar are sponsori foarte potenți și aceștia sunt pregătiți și dispuși să finanțeze întreaga operațiune".

Nemții vor înlocuitor pe măsură 

Agentul israelian, cel care l-a dus și pe Alaba în LaLiga, dar la Real Madrid, supărându-l rău pe Hoeness, s-a prezentat cu temele făcute, joi, la întâlnirea cu directorul executiv al munchenezilor, Oliver Kahn, și cu managerul Hasan Salihamidzici. 

Le-a solicitat undă verde pentru parafarea transferului, însă a fost înștiințat că Bayern nu vrea să renunțe la golgheterul său și ține ca acesta să rămână până la finalul contractului, scadent în 2023. Campioana Germaniei este dispusă să-i prelungească acordul până-n 2024, dar la salariul pe care-l are acum: 24 de milioane de euro brut, ceea ce înseamnă în jurul a 12 milioane net. 

Condiția ca Bayern să-i dea drumul în această vară este să găsească un înlocuitor pe măsură. Iar în schimbul polonezului pretinde undeva între 40 și 60 de milioane de euro și în niciun caz nu va accepta 30-35, cât oferă Barca. 

Germanii au o listă ce cuprinde mai multe nume, dar toți atacanții vizați sunt sub contract și cluburile lor cer sume exorbitante: Haaland (Dortmund, pachet de 300 de milioane de euro), Romelu Lukaku (Chelsea, 80 de milioane de euro), Darwin Nunez (Benfica, 60-80 milioane), Patrick Schick (Leverkusen, 80 de milioane), Sebastien Haller (Ajax, 50 de milioane).

14 runde de negocieri 

Problema lui Bayern? Conturile subțiate din cauza pandemiei care i-a golit stadionul vreme de doi ani, trei alte contracte ce trebuie prelungite pe bani mulți (Thomas Muller, Manuel Neuer, Serge Gnabry), dar și achizițiile preconizate pentru vara aceasta, printre care Mazraoui și Gravenberch (ambii Ajax). 

Lewa își dorește foarte mult să schimbe aerul, după ce a câștigat totul cu munchenezii, însă se anunță o bătălie lungă. În urmă cu mai mulți ani a vrut la Real, madrilenii au zis "da, dar numai dacă Bayern e de acord". Iar în cele din urmă, după 14 runde dure, complicate de negocieri, a rămas la Munchen și a devenit cel mai bine plătit jucător din Bundesliga.

De la Robert Lewandowksi la un atacant care a înscris doar 3 goluri în ultimii 3 ani » Soluție uluitoare găsită de Bayern Munchen
BAYERN MUNCHEN
De la Robert Lewandowksi la un atacant care a înscris doar 3 goluri în ultimii 3 ani » Soluție uluitoare găsită de Bayern Munchen
Ronald Koeman, noi „săgeți” către Xavi: „Când am plecat, FC Barcelona era la opt puncte distanță și acum s-au dublat”
SPANIA
Ronald Koeman, noi „săgeți” către Xavi: „Când am plecat, FC Barcelona era la opt puncte distanță și acum s-au dublat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează