INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA THE BEST

Cum s-a votat: Lewandowski, cel mai bun și pentru căpitani, și pentru selecționeri, și pentru jurnaliști! Doar fanii l-au ales pe Messi

Atacantul lui Bayern, Robert Lewandowski, foto: Guliver/gettyimages
Atacantul lui Bayern, Robert Lewandowski, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 11:31 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 19:10

Atacantul lui Bayern, Robert Lewandowski, a fost ales The Best în 2021, câștigând la o diferență mare la trei din cele patru categorii. Numai suporterii l-au văzut al treilea pe polonez, după Messi și Salah. 

Rămas fără Balonul de Aur doi ani la rând, pentru că France Football a anulat premiul în 2020 din cauza pandemiei și a fost învins de Messi în 2021, un trofeu pe care nu l-a cucerit încă, Robert Lewandowski se consolează cu FIFA The Best. 

E a doua oară când triumfă în ancheta forului mondial, egalând performanța lui Cristiano. Messi are o singură victorie, în 2019.

„Titlul la anul!” » Rotaru cedează puterea la Craiova. Noul număr unu a fost prezentat oficial
CSU CRAIOVA
„Titlul la anul!” » Rotaru cedează puterea la Craiova. Noul număr unu a fost prezentat oficial

Robert Lewandowski: „Fără Gerd Muller, nu aș atins aceste cifre"

"Sunt flatat, mândru, fericit. Le mulțumesc coechipierilor. Acest succes e al tuturor celor din jurul meu", a declarat atacantul lui Bayern. 

„Tot ce s-a întâmplat anul trecut, faptul că am depășit recordul de goluri în Bundesliga, nici măcar nu îndrăzneam să visez. Dacă mi-ar fi spus cineva că voi reuși o asemenea performanță, n-aș fi crezut. Din nefericire, Gerd Müller nu mai este printre noi. Dar fără el, nu aș fi fost capabil să ating aceste cifre. Inspirat de el, mă gândesc mereu ce pot face pentru a mai depăși un record". 

Extraordinarul atacant al lui Bayern a înscris 41 de goluri sezonul trecut în campionat. În urmă cu o jumătate de secol, Gerd punctase de 40 de ori.

Robert Lewandowski, 211 puncte peste Messi, 264 deasupra lui Salah

Lewy a fost ales cel mai bun, foarte clar, la mare distanță de următorul clasat, și de selecționeri (plus 264 de puncte față de Salah), și de căpitani (211 deasupra lui Messi), și de jurnaliști (180 peste Leo). Numai fanii nu l-au văzut primul, fiind al treilea în ierarhia acestora, după Messi și Salah.

Polonezul nu a fost însă preferatul „tricolorilor". Chiricheș l-a văzut doar pe poziția secundă (după Jorginho și înaintea lui Cristiano Ronaldo), iar fostul selecționer Rădoi nu l-a inclus în topul său: 1. Kanté, 2. Mbappé, 3. Haaland.

Leo Messi a uitat de Lewy

Au surprins unele voturi. De exemplu, Messi. Argentinianul a cerut un Ballon d'Or pentru Lewandowski, totuși, nu l-a inclus printre cei mai valoroși trei fotbaliști în 2021: 1. Neymar, 2. Mbappé, 3. Benzema. Robert l-a pus pe 2 pe sud-american, încadrat de Jorginho și Ronaldo. 

La rândul său, Cristiano l-a uitat pe Messi. Aleșii săi: 1. Lewandowski, 2. Kanté, 3. Jorginho. Dar Ronaldo nu a primit nici măcar un vot de la propriul selecționer, Fernando Santos.

TOP 3 JUCĂTORI THE BEST

NumeSelecționeri (puncte)*CăpitaniJurnaliștiFaniPuncte final**
1. Lewandowski535555589353.71448
2. Messi254344409708.20644
3. Salah271176184528.24539

* Fiecare a votat Top 3: 5 puncte primul loc, 3 pentru cel secund, 1 pentru ultima poziție. ** La final, jucătorul care a câștigat o categorie (ales de antrenori, de exemplu) a primit 13p; locul secund, 11p; locul al treilea, 9p; apoi, locul al patrulea, 8p, locul al cincilea, 7p...

Citește și: 

Wayne Rooney, dorit ca antrenor în Premier League

Arbitrul și Comisia și-au cerut scuze. Milan a rămas cu paguba

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  19 Ianuarie 2022, 00:13

N-a castiga Lessi? Cata nedreptate!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close