INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIU

Lewandowski, sceptic înaintea decernării Balonului de Aur: „Sper ca politica să nu influențeze decizia”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 11:58 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 13:19

Robert Lewandowski, 33 de ani, a ratat Ballon d'Or în 2020 doar pentru că France Football a anulat topul din cauza pandemiei. Acum, Lewa e golgeterul Europei, însă Messi a cucerit Copa América.

Dacă France Football ar fi decernat anul trecut Balonul de Aur, aproape că nu mai era nevoie de vot, atât de clară era diferența. Robert Lewandowski, atacantul numărul 1 al Europei, câștigător al tuturor trofeelor cu Bayern. 

Ar fi fost imposibil ca polonezul să nu câștige trofeul. Dar FF a decis să anuleze ierarhia în 2020 din cauza pandemiei, și Lewa s-a mulțumit doar cu titlul FIFA-The Best. Fotbalistul anului în topul forului mondial.

Robert Lewandowski: Gheata de Aur și multe recorduri

Și în 2021, vârful în vârstă de 33 de ani e printre cei mai buni. Prima sa Gheată de Aur, după un sezon cu 41 de goluri în campionat, record all-time într-o stagiune de Bundesliga, depășind după o jumătate de secol vechea performanță a lui Gerd Müller (40, în 1971-1972). 

A avut cu 11 reușite mai mult decât Messi și cu 12 peste Ronaldo, locurile 2 și 3 în clasamentul celor mai prolifici jucători continentali.

Numai în anul calendaristic 2021, RL9 are tot 41 de goluri pentru Bayern. Din nou, lider incontestabil.

Robert Lewandowski: „Nu mă supăr dacă pierd în fața celui mai bun"

Poate spera în sfârșit să cucerească Ballon d'Or? Individual, clar! Dar nu mai are trofeele colective care îi ofereau un mare avantaj în fața celorlalți competitori în 2020. Trei succese cu Bayern: titlul, Supercupa Germaniei și Mondialul Cluburilor. Iar naționala îl trage înapoi. La Euro, a fost ultima în grupă!

De aceea, văzând că Leo Messi a devenit campion AmSud cu Argentina, întâiul său triumf cu selecționata albicelestă, Lewandowski a declarat în vară: „După ce s-a întâmplat la Copa América, va fi și mai dificil să iau Balonul de Aur, dar nu mă supăr dacă pierd în fața celui mai bun fotbalist al tuturor timpurilor".

Lewandowski: „Pot să mă gândesc la Balon. Ar fi o onoare"

Acum însă, în cantonamentul Poloniei, Lewandowski e mai optimist: "Pot să mă gândesc la Balonul de Aur. Ar fi o imensă onoare".

Își păstrează și o doză de scepticism. Speră ca „politica să nu influențeze decizia, să se voteze doar pentru performanțele de pe teren". De-a lungul timpului, au mai fost premii France Football controversate. 

Numai două exemple. În 2010, Iniesta și Xavi au fost campionii lumii, iar Sneijder a câștigat Champions și a fost vicecampion mondial. Și Messi a învins în ancheta FF. Trei ani mai târziu, Ribery a cucerit Liga, dar Ballon d'Or a ajuns la Cristiano!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Gary Lineker, vrăjit: „Maradona și Messi sunt din alt sport. Restul muritorilor nici nu-și pot imagina ce fac ei” » Ce spune despre Ronaldo

Călăul Barcelonei dezvăluie cum a încercat un adversar să-l intimideze

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
robby73
robby73  •  06 Octombrie 2021, 16:57

Lewandowski 41 goluri, din care 15 din penalty. Gerd Müller 40 goluri, din care 0 din penalty. Vedeti diferenta ? A fost un record ca pe vremea lui Camataru si Mateut...unii ii mai mai pasau de pe linia portii, numai sa dea gol polonezul.

leu.mr
leu.mr  •  06 Octombrie 2021, 15:19

Fosta tara din blocul estic - cam greu pentru el

dragdim
dragdim  •  06 Octombrie 2021, 15:03

Sper sa fie Lewandovski , dar trofeul asta e greu sa ajungă la un jucător de la Bayern, nemții nu cheltuiesc îndeajuns de mulți bani. Exemplul cel mai bun este cel de la Euro, CeRe7 și Schick.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează