INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Liga Națiunilor / EURO și Champions League în pericol: „Autostradă pentru coronavirus” » Lyon sugerează că jucătorii lui Juventus ar putea fi infectați

Lyon - Juventus // FOTO: Guliver/GettyImages
Lyon - Juventus // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 03 martie 2020 09:47

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit la Amsterdam pentru tragerea Ligii Națiunilor, dar și pentru a discuta despre alarma coronavirusului .

  • Tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, la care participă și România, va avea loc azi, de la ora 19:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro X. Detalii și cum arată urnele AICI

Aproape că nu mai trece o zi fără să se vorbească despre pericolul coronavirus. Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit la Amsterdam pentru tragerea la sorți a Ligii Națiunilor, dar discuțiile sunt mai mult legate de alarma virusului declanșat în decembrie 2019 la Wuhan (China) și care cuprinde lumea întreagă. Ce se întâmplă cu Champions League dacă epidemia se agravează? Dar cu EURO? Acestea sunt întrebările presante. 

„Nu e prevăzută anularea meciurilor"

Liga e prima, e în plină desfășurare. Și președintele forului continental, Aleksander Čeferin, anunță: „Urmărim evoluția epidemiei. Momentan, nu e prevăzută anularea meciurilor. Dar suntem atenți la deciziile ce vor fi luate în țările afectate". Iar Phil Townsend, directorul de comunicații UEFA, merge mai departe: „Totul e în mâinile autorităților naționale, noi facem ce ni se spune. Ei controlează situația, nu UEFA. UEFA e doar un organism sportiv”.

91.000 de cazuriconfirmate de coronavirus au fost semnalate în lumea întreagă (cele mai multe în China, peste 80.000)

 În timp ce Fifpro, sindicatul internațional al fotbaliștilor profesioniști, nu-și ascunde îngrijorarea pentru siguranța jucătorilor, Lyon a început deja presiunile. Pe 17 martie, echipa franceză ar trebui să joace returul „optimilor” CL cu Juventus, la Torino, dar Italia e al treilea focar mondial de coronavirus, nu mai puțin de șase partide au fost amânate week-end-ul trecut în Serie A. Porți închise sau partidă mutată în altă țară? 

Iar președintele lui OL, Jean-Michel Aulas, sugerează că și bianconerii ar putea fi infectați. „Au apărut elemente noi, după ce formația de rezerve a lui Juventus a intrat în carantină, patru jucători fiind în discuție. Și ei se antrenează și cu profesioniștii”, a afirmat acesta în L'Équipe. 

E adevărat că Juve U23 a fost izolată și cu pregătirea suspendată, dar nu fotbaliștii torinezilor s-au îmbolnăvit, ci cei de la Pianese, ultimii lor adversari în Serie C. „Vom vedea. Așteptăm reacția UEFA. Sper ca veștile să fie bune. Totuși, dacă trebuie să jucăm pe teren neutru, o vom face”. Există și această variantă. Dacă întâlnirea nu se va derula cu porțile închise, atunci e posibil să fie mutată în alt oraș. În Italia sau în afara Peninsulei. Aproape sigur, nu va fi amânată. Calendarul este deja foarte încărcat.

Anglia poate suspenda sportul 45 de zile! 

EURO 2020 este și mai importantă pentru UEFA. La 100 de zile de la startul turneului final, tensiunea crește. Faptul că va fi, în premieră, organizat în 12 orașe din 12 țări e și mai stresant. „Deplasarea miilor de fani pe tot continentul ar putea fi o autostradă pentru coronavirus, dacă amenințarea nu va fi neutralizată până atunci”, avertizează cotidianul spaniol AS. 

3.100 de persoaneau murit după ce au fost infectați cu coronavirus (2.943 în China)

Competiția va începe la Roma, în Italia, țara cea mai afectată în Europa, unde e declarată stare de urgență până pe 8 martie. Cel puțin. Iar premierul britanic Boris Johnson și guvernul său plănuiesc anularea amicalului cu Italia, din 27 martie (pe „Wembley”), și chiar suspendarea întrecerilor sportive pe stadioane timp de 45 de zile, pentru ca virusul să nu se răspândească și mai mult în Anglia. Și Londra va găzdui semifinalele și finala Euro! 

„Trebuie să privim serios evoluția situației, fără a avea reacții excesive. Nu este însă exclus să anulăm Euro 2020. Nu aș vrea să ajungem în fața unor decizii care ar afecta evenimente globale” 
Gianni Infantino, președintele FIFA, pentru Sky Sports 

„Dacă situația va deveni amenințătoare, orașele ce găzduiesc Euro 2020 pot fi schimbate în cazul în care țările nu asigură garanții” 
Michele Uva, vicepreședinte UEFA

EURO 2020 în 12 orașe din 12 țări 

  • Amsterdam (Olanda)
  • Baku (Azerbaidjan)
  • Bilbao (Spania)
  • București (România)
  • Budapesta (Ungaria)
  • Copenhaga (Danemarca)
  • Dublin (Irlanda)
  • Glasgow (Scoția)
  • Londra (Anglia)
  • München (Germania)
  • Roma (Italia)
  • Sankt Petersburg (Rusia)

„Nu este niciun fel de informare cu privire la reconfigurarea planurilor privind Euro 2020. E o oportunitate enormă pentru noi să organizăm această competiție și sperăm să n-o ratăm" 
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, la TV ProX

52 de deceseîn peste două mii de cazuri s-au înregistrat în Italia, țara cea mai afectată în Europa

 „Suntem preocupați pentru siguranța jucătorilor, care ar putea fi expuși la coronavirus. Dar și de faptul că fotbalul s-ar putea transforma într-un vehicul pentru propagarea virusului” 
Fifpro, sindicatul internațional al fotbaliștilor profesioniști 

Citește și: 

Islanda - România, amânat din cauza coronavirus?! Anunțul-șoc făcut de FIFA: „Sănătatea e mai importantă!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
szokeszabi
szokeszabi  •  03 Martie 2020, 11:03

A aparut, multumesc!

szokeszabi
szokeszabi  •  03 Martie 2020, 10:53

"EURO 2020 în 12 orașe din 12 țări " si apoi sunt insirate 11 orase. Cum se face ca ati uitat de Budapesta ? Ei, ei !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează