INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

LIGA NAȚIUNILOR // VIDEO + FOTO Olanda trece de Anglia după prelungiri și o va înfrunta pe Portugalia în finala Ligii Națiunilor!

FOTO: Reuters +8   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 iunie 2019 00:41

Olanda a trecut de Anglia după cele două reprize de prelungiri, scor 3-1 (1-1 în timpul regulamentar), și va juca finala Ligii Națiunilor cu Portugalia.

  • Semifinalistele primei ediții a Ligii Națiunilor, Olanda, Anglia, Portugalia și Elveția și-au asigurat prin accederea în această fază prezența la barajul pentru Euro 2020, în cazul în care nu obțin calificarea în preliminariile clasice.  
  • În afara trofeului pus la bătaie, câștigătoarea Ligii Națiunilor nu va beneficia de vreun avantaj în plus față de semifinaliste în perspectiva calificării la Euro 2020. 
  • Finala dintre Portugalia și Olanda se joacă duminică, de la 21:45, la Porto, și e liveTEXT pe GSP.ro.

Partida jucată pe terenul primei finaliste, Portugalia, la Guimaraes, a fost o propagandă excelentă pentru cea mai recentă competiție a UEFA. 

Marcus Rashford a deschis scorul pentru englezi în minutul 32, dintr-o lovitură de la 11 metri. Atacantul lui Manchester obținuse lovitura de la 11 metri după o gafă copilărească a lui De Ligt.

Fundașul central al lui Ajax, unul dintre cei mai curtați fotbaliști ai momentului, și-a răscumpărat greșeala în minutul 73. De Ligt a egalat cu o lovitură de cap trimisă din interiorul careului de 6 metri. Deși ambele formații au mai ratat ocazii mari, ultima chiar în prelungiri, când șutul lui Depay a șters bara transversală, finalista avea să se decidă după prelungiri. 

Olandezii au punctat în minutul 97, când Stones a avut un moment de rătăcire și a scăpat mingea de sub control, lăsându-l pe Depay singur cu Pickford. Portarul lui Everton a respins, dar Promes a fost pe fază. Șutul lui a fost deviat în propria poartă de Walker

Promes a reușit să își treacă numele pe tabela de marcaj în minutul 114, stabilind scorul final.

FINAL Olanda - Anglia 3-1

  • Au marcat: De Ligt 73, Walker -autogol 97, Promes 114 / Rashford - pen. 32)

golul de 1-0

golul de 1-1

 GOLUL ANULAT CU VAR ÎN MINUTUL 83

 GOLUL DE 2-1

 

Echipele de start:

Olanda: Cillessen - Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind - De Roon (Van De Beek), De Jong, Wijnaldum - Bergwijn (Propper 91), Depay, Babel (Promes 68)
Rezerve:  Bizot, Vermeer - Ake, De Jong, De Vrij, Hateboer, Promes, Propper, Strootman, Van Aanholt, Van De Beek, Vilhena
Selecționer: Ronald Koeman

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Chilwell - Barkley, Delph (Henderson 77), Rice - Sancho (Lingard 61), Rashford (Kane 46), Sterling
Rezerve:  Butland, Heaton - Alexander-Arnold, Alli, Dier, Gomez, Henderson, Kane, Keane, Lingard, Rose, Wilson
Selecționer: Gareth Southgate

Arbitru: Clement Turpin

 

VEZI ȘI:

Portugalia - Elveția 3-1 // VIDEO RonaldoMANIA! Cristiano Ronaldo trimite Portugalia în finala Ligii Națiunilor după un hattrick de senzație

 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
oaiaanalfabeta
oaiaanalfabeta  •  07 Iunie 2019, 09:50
Postat de dinamo_fan pe 07 Iunie 2019, 09:32

Oribil meci ??? Nu intelegi nimic din fotbal. La tine etalonul e plonjonul lui tanase pe burta in careu.

Iti raspund ca Doru Octavian Dumitru, care isi calma consoarta mahalagioaica: “Ai dreptate, draga”.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  07 Iunie 2019, 09:32
Postat de oaiaanalfabeta pe 07 Iunie 2019, 00:28

Oribil meci, dezamagitor jocul olandezilor, de la englezi nu astept nimic. Niciodata n-au inteles jocul pe care l-au inventat.

Oribil meci ??? Nu intelegi nimic din fotbal. La tine etalonul e plonjonul lui tanase pe burta in careu.

oaiaanalfabeta
oaiaanalfabeta  •  07 Iunie 2019, 00:28

Oribil meci, dezamagitor jocul olandezilor, de la englezi nu astept nimic. Niciodata n-au inteles jocul pe care l-au inventat.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close